Vodeća vizažistica Bipa Backstagea objašnjava 4 najčešće greške pri šminkanju

Bipa Backstage donosi nam male tajne velikih make up majstorica. Znamo da je kod nanošenja svakodnevne šminke manje – više, a ovi trikovi čine veliku razliku. Uz samo nekoliko pravilnih poteza koje je s nama podijelila vodeća vizažistica Bipa Backstage Sanja Obrovac, kistom se može u potpunosti preoblikovati lice i naglasiti njegove najbolje strane. Konture, obrve, rumenilo i korektor oni su dijelovi make up rutine kojima se transformiraju sjene, uokviruje lice, naglašavaju i podižu jagodice te otvara pogled. Isprobajte ih i sami te primijetite kako Vaše lice izgleda razbuđenije i svježije.

Konturiranjem do naglašavanja jagodica

Konturiranjem tj. igrom svjetla i sjene želimo naglasiti crte lica. Obraze sjenčamo mekim kosim kistom zamišljenom linijom ispod jagodične kosti od vrha uha do 1/3 prema sredini obraza. Greške koje pritom najčešće radimo su prenisko sjenčanje- linija koja ide prenisko ispod jagodične kosti (lice pritom izgleda starije i obješenije) te preduboko sjenčanje- linija koja ide preduboko do sredine obraza (lice izgleda upalo i neprirodno).


Pročitajte više: Jednostavni makeup lookovi za početnike i za one koji nikad nemaju dovoljno vremena


Nesavršeno je prirodno kod iscrtavanja obrvi

Obrve su najvažniji okvir lica. Da bi ih pravilno uredili, potrebno je kratkim preciznim isprekidanim pokretima popuniti praznine. Greška koju najčešće radimo je preintenzivno iscrtavanje obrva i to jednoličnim neprirodnim linijama zbog čega će obrve izgledati neprirodno “savršene”.

Izbjegavanje tužna i umorna izgleda rumenilom

Rumenilo daje licu svježinu i potrebno ga je nanijeti na najistaknutiju točku na obrazu, ispod podočnjaka i duž linije jagodične kosti. Greška koju najčešće radimo je da se nasmijemo i nanesemo rumenilo na najistureniji dio obraza, ali to ne funkcionira uvijek. Ovisno o našoj fizionomiji lica, najistureniji dio lica u osmijehu nije kod svih tipova lica “pravo mjesto” pa tako vaše rumenilo može završiti prenisko što licu umjesto svježine daje tužan i umoran izgled.


Pročitajte više: Bipine vizažistice savjetuju: Kako napraviti konturing u 5 minuta!


Manje je više kod korektora ispod očiju

Korektor ispod očiju naš pogled čini odmornijim i ujedno prekriva podočnjake. Greška koju najčešće radimo je da nanosimo previše korektora dužinom cijelog područja ispod oka i na taj način dobijemo suprotan efekt od željenog, previše proizvoda koji se uvlači u bore i naglašava sve ono što zapravo želimo sakriti.

Više pogledajte u videu:

Instagram will load in the frontend.

Pripremljeno u suradnji s Bipa Backstageom

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -