Poduzetnice iz Kancelarije na zanimljiv način skreću pažnju na važnost razumijevanja poreza

Kancelarija, splitska tvrtka za porezno savjetovanje, pokrenula je kampanju ‘Nemoj da te POREŽe‘ kojom obilježava prosinac kao Mjesec svjesnosti o porezima. Kraj godine je razdoblje u kojem poduzetnici trebaju sagledati svoje financijske izvještaje, razmisliti o poreznim korekcijama, ali i poreznom rasterećenju koje mogu napraviti.

Sve ima svoj mjesec, pa zašto ne i porezi

“U današnje vrijeme puno toga se obilježava, od Svjetskog dana zagrljaja do Mjeseca knjige. U moru svega nitko ne pridaje pažnju porezima, a porezi su svugdje oko nas i upravo zato su dobili svoj mjesec”, kazala je Dora Tripalo Čikeš, suvlasnica Kancelarije i ovlaštena porezna savjetnica.

Smatra kako je nužno da poduzetnici imaju uvid u svoje financijske izvještaje i to u realnom vremenu. Na taj način im se omogućava da upravljaju svojim porezima i poreznim rizicima. Ipak, poduzetnike često “odnese posao”.

“Pokretanjem Mjeseca svjesnosti o porezima pokušavamo im skrenuti pažnju da dobro razmotre svoje poslovanje i da se bolje upoznaju s poreznom problematikom”, kazala je Dora Tripalo Čikeš.


Pročitaj više: Porezna reforma 2024. za poduzetnike znači – još troškova!


Izmjene u nadolazećoj poreznoj reformi

U sklopu kampanje načet će se i tema nadolazeće porezne reforme koja donosi izmjenu devet zakonskih propisa.

“Najveće promjene nastaju u oporezivanju dohotka, i to u dijelu obračuna poreza i doprinosa na plaće zaposlenika. Osim što se smanjuje opterećenje najnižih plaća, mijenja se i obračun plaće što će računovođama zakomplicirati posao”, kazala je Dora Tripalo Čikeš.

“Kakav će krajnji učinak to imati, tek trebamo vidjeti”, zaključila je.

Osim objava na društvenim mrežama i web stranici Kancelarije u kojima će educirati pratitelje, najavili su i Dane otvorenih vrata. Oni će se održati 18. prosinca u Splitu. Svi zainteresirani poduzetnici mogu se prijaviti već danas putem emaila [email protected], a broj mjesta je ograničen.

Više informacija o kampanji i mnoge korisne savjete pronađite na web stranici Kancelarije.

Foto: Kancelarija

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

neplaćeni kućanski rad

Kakva percepcija… Muškarci misle da rade znatno više kućanskih poslova nego...

U Australiji je provedeno zanimljivo istraživanje koje ukazuje na to da ženama na tjednoj bazi u prosjeku ode 22,3 sata na...
- Advertisment -