Kako njegovati kožu beba? Kupajte ih uljnim kupkama i ne svaki dan

Tradicionalna Becutanova radionica za roditelje pokazala je zašto je iz generacije u generaciju Becutan jedan od najprepoznatljivijih brendova u regiji kad je u pitanju njegovanje neprocjenjive veze između roditelja i djece i njega beba.

Roditeljstvo je nesvakidašnje putovanje ispunjeno bezbrojnim bezbrižnim trenutcima. Koliko je važna uloga roditelja u odrastanju djece i sve o izazovima roditeljstva, razgovarali su s Mirnom Medaković Stepinac, Koranom Gvozdić, Paulom Sikirić, Ivanom Šarićem uz dr. med. Natka Becka i uglednu pedijatricu dr. med. Diana Puževski

“Ljubav je na prvom mjestu! Ljubav se ne može ničim zamijeniti, niti kupiti a dragocjena je za razvoj naših mališana”, istaknuo je dr. med. Natko Beck, koji je posebno naglasio važnost ljubavi i nježnosti od samog rođenja bebe.

Njega beba: Evo kako zaštititi osjetljivu bebinu kožu

Ugledna pedijatrica s dugogodišnjem iskustvom Diana Puževski, dr. med. posebno je istaknula kako pravilno njegovati i zaštititi iznimno osjetljivu bebinu kožu od samog rođenja s naglaskom na važnost odabira kvalitetnih proizvoda uz besprijekornu kvalitetu za njegu i zaštitu iznimno osjetljive bebine kože.

Dolaskom hladnijih dana, njega nježne dječje kože postaje posebno zahtjevna. Izložena utjecaju hladnoće i vjetra vani te suhog i često pregrijanog zraka u domu koža postaje suha, gubi vlagu, gruba je na dodir, hrapava, a može doći do pojave ili pogoršanja ekcema, objasnila je pedijatrica.

“Da bi prevenirali suhoću kože i neugodu za dijete važno je  poznavati nekoliko osnovnih i jednostavnih pravila njege. Dijete se ne treba kupati svakodnevno već je dovoljno dva do tri puta tjedno”, napominje pedijatrica.

Preporuča se pranje uljnim kupkama u vodi koja nije pregrijana. Unutar tri minute nakon kupanja preporuka je da se u kožu utrljati emolijentno mlijeko koje će sačuvati vlagu. Na posebno osjetljiva mjesta poput područja oko usana, koja su često vlažna, nanosimo više puta dnevno kremu koja sadrži cink uz pantenol i lanolin.

“Držeći se savjeta o njezi kože uz pomoć klinički i dermatološki testirane Becutan Sensitive linije prevenirati ćemo probleme i neugodu i kod djece s posebno osjetljivom kožom”, istaknula je ugledna pedijatrica dr. med. Diana Puževski.


Pročitajte više: Pametna kolijevka za bebe – dobro rješenje za zaposlene roditelje?


Specijalizirani za bebe

Becutan je pozicioniran među vrhunskim liderima u segmentu dječje kozmetike. Proizvodi su napravljeni od sirovina potvrđene vrhunske kvalitete u suglasnosti sa europskim direktivama o kvaliteti proizvoda namijenjenih njezi dječje kože. Proizvodni proces podložan je stalnoj provjeri ulaznih materijala i gotovog proizvoda i odvija se u suglasnosti sa GMP-standardima (Good Manifacturing Practice), standardima dobre proizvodne prakse, najvišim u ovoj industriji.

Noseći segment portfelja su proizvodi namijenjeni njezi i zaštiti bebine i dječje kože, sa izuzetno blagim formulacijama pripremljenim prema originalnim recepturama, koje su sigurne za upotrebu još od prvog dana. Od samo 5 farmaceutskih formulacija namijenjenih higijeni dječje kože, danas portfelj „Becutana“ sadrži više od 60 osnovnih tipova proizvoda i više od 100 različitih oblika pakiranja, koji su klinički i dermatološki testirani i razvijeni u suradnji sa pedijatrima, neonatolozima i dermatolozima.


Pročitajte više: U Maloj sceni predstave za bebe: “Djecu pitamo što će biti kad odrastu, a već nešto jesu”


Pola stoljeća tradicije

Becutan linija proizvoda namijenjena je njezi bebine i dječje kože, prepoznatljiva i sa izgrađenim identitetom na hrvatskom tržištu. Više od 45 godina povjerenja i tradicije branda Becutan, prenose se s generacije na generaciju, a pritom se može istaknuti upravo njena besprijekorna kvaliteta.

Formulacija svih proizvoda napravljena je po unikatnoj recepturi. Izrazito je blaga i nježna, štiti i njeguje kožu, a pritom doprinosi i jačanju njezine zaštitne funkcije. Jedna od osnovnih karakteristika Becutan proizvoda je neutralna pH vrijednost, prilagođena vrijednostima zdrave dječje kože.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -