Vlasnica frizerskog salona ističe 3 razloga oštećenja kose i kako ih spriječiti

Postoji puno razloga zašto kosa puca, slabi, zašto je lomljiva, osjetljiva, isušena i iscrpljena. Dijana Čančar, vlasnica uspješnog frizerskog salona Hair concept by Diana predstavlja glavne razloge oštećenja kose, zašto nastaju i kako se nositi s njima.

Povezano:

Kemijska i mehanička oštećenja

Jedan od najčešćih oštećenja kose je kemijsko oštećenje. Nestručno bojanje i izbjeljivanje u kućnoj radinosti sa nekvalitetnim proizvodima dovodi kosu do stanja beživotnosti dok mehaničko oštećenje sa aparatima za ravnanje i kovrčanje kose isušuje i oštećuje kosu do te mjere da je šišanje neophodno. Ovo dvoje u kombinaciji su najčešći slučaj. Tada se klijentima preporučuju tretmani za rekonstrukciju kose koji se rade u kurama, a djeluju na način da ulaze duboko u strukturu, stvaraju nove veze obnavljajući kosu iznutra prema van. Istrošena, umorna i osiromašena kosa dobiva novi volumen, snagu i kompaktnost.

Znate li i da kosa stari?

Iako se proces starenja kose ne može spriječiti, može se usporiti. Kosa starenjem postaje krhka, suha i lomljiva. Nedostaje joj vlage, na dodir je gruba, ispada i gubi sjaj. Postoje izvrsni tretmani koji pružaju kosi iznimnu elastičnost te zaglađuju površinski sloj. Zahvaljujući antioksidativnim revitalizirajućim svojstvima obnavlja se, jača i intezivno revitalizira vlasno stablo. Nakon takvog tretmana kosa je blistava, mekana i podatna.

Utjecaj iz okoliša

Vanjski uvjeti mogu loše djelovati na kosu. Ukoliko je kosa previše izložena suncu, vjetru, hladnoći… nedvojbeno će doći do oštećenja. Također, svi ovi uvjeti potiču prirodnu oksidaciju pigmenata pa se javlja problem ispiranja boje sa kose. U tom slučaju kosu treba zaštititi sa proizvodima koji u sebi imaju UV filter i na taj način spriječiti oštećenje kose i ublažiti oksidaciju pigmenata.

Uz sve ove tretmane, nemojte zaboraviti na redovito šišanje vrhova kako bi kosa izgledala čvršće i zdravije. Nakon svakog tretmana u salonu, Dijana svojim klijentima preporuča nastavak njege kose kod kuće sa šamponom i maskom iz njihovog asortimana. Vrlo je važno pravilno odabrati šampon za njegu i čišćenje vlasišta te masku za dužinu. Kupujte šampone u frizerskom salonu jer u trgovini nikada nećete pronaći šampon kakav vama treba. Pitajte svog frizera/ku za savjet jer on/ ona najbolje zna što je potrebno vašoj kosi.

Autor: Dijana Čančar

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

žensko vodstvo u državnim institucijama

Kako žene vode u državnim institucijama? Doznajte od njih samih

U državnim institucijama žene nisu često na visokim pozicijama, ali kad jesu, ističu se svojim specifičnim voditeljskim vještinama. U čemu se...
- Advertisment -