‘Žene u nogometu? Za ženu je najveće zadovoljstvo kada odgaja djecu’

Pa niti Europsko prvenstvo u nogometu ne možemo čekati u miru… Dok se cijela Hrvatska već danima nabrijava za sutrašnju utakmicu Hrvatska – Španjolska, atmosfreru (barem među ženskim dijelom obožavateljica nogometa) spušta komentar Miodraga Božovića, crnogorskog nogometnog trenera. Ovaj bivši trener Crvene zvezde za ruski Sport24 izjavio je da – ženama nije mjesto u nogometu.

Nogomet rezerviran za muškarce

Točnije, rekao je da smatra da žene ne bi trebale suditi muške utakmice.

“Teško mi je ocijeniti kako one sude i kako obavljaju taj posao. Za mene bi žena trebala raditi neki drugi posao, a ne se baviti nogometom”. Ipak, dodao je, “sada viđamo žene svuda, čak i na poslovima koji su tradicionalno rezervirani za muškarce”.

‘Rezerviranim za muškarce’ Grof smatra i nogomet. A gdje je onda mjesto ženama koje danas viđamo svuda? Pa gdje drugdje nego, naravno, u kuhinji.


Pročitajte više: HNS lansirao kampanju koja spaja žene i nogomet. Popljuvali ju.


‘Nisam seksist, čovjek sam starog kova’

“Za ženu je najveće zadovoljstvo kada odgaja djecu, brine o obitelji, dok muškarac radi”, zaključio je trener kojem je “čudno” da se Žena bavi “muškim” poslom.

“Na Zapadu će me nazvati seksistom zbog ovakvog stava, ali ja sam čovjek starog kova”, opravdavao se Grof koji je igrao za Crvenu zvezdu od 1992. do 1994., a zatim tamo radio kao trener od 2015. do 2017. godine.

Foto: Canva / Screenshot

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

lojalnost kupaca

Što je zajedničko Dioru i Krašu?

Dior prodaje statusne simbole, a Kraš prodaje emocije 'u celofanu'. Ipak, u zadnje vrijeme čini se kao da i jedni i...
- Advertisment -