Nova CEO Twittera je žena koju zovu “baršunastim čekićem”

Nova CEO Twittera, društvene mreže koja se sada službeno zove X Corp, postat će Linda Yaccarino, objavio je to vlasnik mreže Elon Musk, piše The Associated Press. Yaccarino u Twitter dolazi nakon gotovo 12 godina u medijskoj tvrtki NBCUniversal i dobro je povezana s oglašivačkom industrijom. Bavit će se poslovnim operacijama, dok će Musk brinuti o dizajnu proizvoda i novim tehnologijama.

Podsjetimo, nakon što je Musk kupio Twitter, ova društvena mreža ostala je bez mnogo oglašivača. Iako je objavio da su se oglašivači vratili, Musk tu izjavu ničime nije potkrijepio. Sredinom travnja na marketinškoj konferenciji na Floridi Yaccarino i Musk napravili su intervju. Tijekom razgovora su se fokusirali na ulogu marketinga u budućnosti Twittera te na mjesto ove platforme u kulturnom dijalogu.


Pročitajte više: Tko je Mira Murati, žena u koju su uprte oči cijele IT industrije?


Linda Yaccarino ili „baršunasti čekić“

Mark DiMassimo, osnivač kreativne agencije DiGo, vidi njezin potencijal i najavljuje da bi Yaccarino mogla popraviti nezavidnu reputaciju koju si je Twitter stvorio u oglašivačkim krugovima. Yaccarino je poznata po čvrstom pregovaračkom stilu – njezini kolege kažu da je „baršunasti čekić“ (velvet hammer).

Rođena je 1963. u New Yorku, a diplomirala je 1985. na Sveučilištu Pennsylvania, gdje je studirala humanističke znanosti i aktivnosti u području telekomunikacija, piše Time News. Karijeru u medijskoj industriji započela je kao pripravnica u odjelu za planiranje NBCUniversala.

Godine 1992. počela je raditi u multimedijskoj tvrtki Turner Entertainment, gdje je najprije obavljala posao izvršne potpredsjednice, a kasnije glavne operativne direktorice prodaje oglašavanja.

Godine 2011. vratila se u NBCUniversal. Prvo je bila zadužena za prodaju, kabelsku televiziju i digitalno oglašavanje, a od 2012. do 2020. radila je u odjelu za oglašavanje i odjelu za korisničku podršku. Godine 2020. postala je direktorica Globalnog oglašavanja i partnerstva. Odigrala je ključnu ulogu u pokretanju streaming servisa Peacock. Nadgledala je prijenose velikih sportskih događaja poput Super Bowla i Olimpijskih igara te je surađivala s velikim tehnološkim tvrtkama kao što su Snapchat, YouTube i Twitter.

Tijekom njezina mandata NBCUniversalu, njezin tim od 2000 ljudi zaradio je više od 100 milijardi dolara od prodaje oglasa, prema The Wall Street Journalu.


Pročitajte više: Može li nova CEO OnlyFansa uistinu promijeniti smjer ove platforme?


Nova CEO Twittera surađivala s Trumpom

Godine 2018. američki predsjednik Donald Trump imenovao je Yaccarino u Predsjedničko vijeće za sport, fitness i prehranu. Kao predsjednica američke neprofitne organizacije Ad Council zajedno s administracijom američkog predsjednika Joea Bidena organizirala je kampanju za cijepljenje protiv koronavirusa 2021., u kojoj je sudjelovao i papa Franjo. Njezin se rad ne proteže samo kroz medijsku industriju. Naime, također je članica upravnog odbora u Ascena Retail Group, američkom trgovcu odjeće.

Njezin je rad prepoznat više puta pa je tako dobitnica raznih nagrada i priznanja. Konkretno, od 2013. do 2015. bila je uvrštena na popis 100 najboljih menadžerica u industriji zabave prema časopisu The Hollywood Reporter.

Twitter je “vapio” za nekim poput Yaccarino, tko će ga izvući iz problema s oglašivačima, ali i korisnicima, koji su ga snašli nakon dolaska Elona Muska. Iako pred Yaccarino nije jednostavan zadatak, zasigurno će iskoristiti široko znanje i iskustvo i učiniti što je u njenoj moći vrati popularnost ovoj društvenoj mreži. Ostaje vidjeti hoće li u tome uspjeti.

Foto: Canva / LinkedIn Linda Yaccarino

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -