Ako znate koliko vrijedite na pola ste puta do financijske neovisnosti!

Konferencija Žene i novac održana je 12. listopada u zagrebačkom hotelu Academia. Projekt Žene i novac dio je poslovanja tvrtke Zaokret nastao s ciljem da ženama omogući samostalnost i financijsku neovisnost. Iza svega stoji vlasnica tvrtke Zaokret, Kristina Ercegović, poduzetnica, spisateljica, profesorica poduzetništva i poslovne analize.

Na konferenciji su održana brojna predavanja među kojima je i ono Dorie Cordove. Ta poduzetnica i humanitarka vlasnica je Excellerated Business Schools for Entrepreneurs  i programa Money & You. Program je to koji traje četiri dana, na kojem ćete naučiti promijeniti svoj odnos prema novcu. Na konferenciji, Doria Cordova, je putem videoveze s publikom podijelila svoje savjete o stjecanju novca i odnosu s novcem.

Novac i vlastita vrijednost

Kao što naučava i u programu “Money and You”, postoje tri faze kada je riječ o novcu – zarada novca, zadržavanje i povećanje količine novca. Kako biste znali na što i kako trošite novac savjetuje vođenje dnevnika. Tako možete pratiti gdje vaš novac doista ide. Kako bi vaša zarada rasla jedan dio utrošite na plaćanje drugih ljudi koji će činiti stvari za vas. Tako primjerice možete platiti nekome da kuha ili čisti umjesto vas, a vi za to vrijeme možete raditi i zarađivati. To je dobro uložen novac.

Povezano: 6 razloga zbog kojih nesvjesno gubite novac

Kako biste financijski rasli i napredovali bitno i je da niste emocionalno vezani za novac. Ako se uspijete udaljiti od novca na emocionalnoj razini i gledati na njega kao na sredstvo za život bit će vam lakše njime pravilno upravljati.

novac

Prikriveni matrijarhat

Istina je da su žene rjeđe na visokim pozicijama i da zarađuju manje nego muškarci. No, Doria Cordova poziva vas da pogledate malo pobliže. Često su na čelnim pozicijama muževi i sinovi, a žene i majke upravljaju svime iz sjene. Zašto je to tako? Žene su po prirodi one koje njeguju, pomažu i stavljaju sebe na drugo mjesto. No, s promjenama u svjetskoj ekonomiji i s dolaskom sve više žena na tržište rada to se promijenilo. Sada su žene sve više u ulozi hraniteljica obitelji i moraju zahtijevati jednaku plaću i jednaka prava. Ključno je probuditi takav način razmišljanja. Nemojte dopustiti da zastarjeli mentalitet određuje odnos drugih prema vama, ali i odnos vas prema samoj sebi.

Povezano: Osobne financije: sloboda žena počinje ekonomskom slobodom!

Zapamtite koliko vrijedite

Privatni život Dorie Cordove oslikava njezin odnos s novcem. Kći je kućne pomoćnice i bogataša s kojim je imala narušen odnos. No ističe da tek nakon što mu je oprostila i uzdigla se iznad osjećaja tuge i samosažalijevanja njena je karijera krenula uzlaznom putanjom. Zato tvrdi, za uspjeh je ključan naš osobni osjećaj vrijednosti. Mislite li da ste vrijedni novca i financijskog blagostanja počet ćete se tako ponašati i stremiti prema financijskoj neovisnosti.

Foto: PR

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

tražiteljice azila

Za žene je upravo donesena povijesna odluka Suda Europske unije

Sud EU-a ovog je tjedna donio presudu po kojoj se izbjeglički status može dodijeliti ženama tražiteljicama azila koje su usvojile temeljnu vrijednost...
- Advertisment -