Stručnjakinja donosi nove LinkedIn značajke koje će unaprijediti vaš profil

Marketing menadžerica Tena Turčinović Barukčić na svom je LinkedIn profilu objavila popis novih i nadolazećih značajki na ovoj poslovnoj mreži u 2023. LinkedIn je nedavno proslavio 20. rođendan te iz godine u godinu donosi novosti koje nam pomažu unaprijediti naše profile. Turčinović Barukčić za sebe kaže da je „LinkedIn entuzijast“ i sigurna je da nas čeka još puno sjajnih novosti, a evo koje nam je zasad izdvojila.

Saznajte više o svojoj publici

Prva je značajka zakazivanje objava i već je možete isprobati. Vrlo je jednostavno, potrebno je samo kliknuti na ikonu pored gumba „Objavi“. Kada je objava napisana, možete zakazati njezino objavljivanje prema željenom datumu i vremenu, a pritom ćete imati potpunu kontrolu nad postupkom uređivanja.

Sljedeća značajka je generiranje opisa videozapisa. Naime, LinkedIn će sam napisati naslove za videozapise koje učitate. Ipak, ovu je opciju zasad moguće koristiti samo na engleskom jeziku, a ostali bi jezici mogli biti dodani kasnije.

Treća opcija povezuje se s analitikom. Korisnici ove poslovne mreže koji uključe „način rada kreatora“ (creator mode) moći će pristupiti analitici kreatora. Nova nadzorna ploča uključuje sadržaj s najboljim dosegom i podatke o publici. To znači da ćete moći saznati više o vašoj publici i vrsti sadržaja koja dobiva najviše pozornosti, što će svakako pomoći vašem daljnjem radu.


Pročitajte više: Ovo su tajne objava koje iskaču na Linkedinu


Lakše do novog posla uz nove LinkedIn značajke

Nadalje, LinkedIn planira pomoći korisnicima u lakšem pronalaženju poslova koji su u skladu s njihovim vrijednostima i interesima. Uvest će personalizirane zbirke poslova koje će pomoći korisnicima u otkrivanju najboljih dostupnih mogućnosti. Trenutačno se ova opcija testira na malom uzorku, s nadom da će u budućnosti postati dostupna korisnicima diljem svijeta.

Peta značajka je Alt-Text opcija za slike, a kako kaže Turčinović Barukčić, ovo je idealno za oglašivače na LinkedInu. Naime, oni će sada moći dodati tekstualne opise slikama u oglasima zahvaljujući Alt-text opciji u Campaign Manageru. Zatim, novost je i da korisnici koji pripadaju accessibility području sada imaju mogućnost odabira standardiziranih naziva poslova, kao što su accessibility engineer i accessibility developer.

Za kraj, poboljšano je B2B pretraživanje proizvoda, a veći fokus je na LinkedIn aplikaciji. Naime, ova mreža u svoju je aplikaciju uvela stranice proizvoda. To će pomoći tvrtkama u traženju željenih proizvoda i informacija o njima, te će općenito pomoći u komunikaciji sa stručnjacima, ali i potrošačima kod same kupnje.

Foto: Canva / privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -