Što gledati na Netflixu ovaj vikend?

Društvenim pritiscima koje nosimo od adolescencije unatoč, vikend zbilja ne moramo provesti aktivno, uzbudljivo i van doma. Ako biste radije ostali kod kuće i gledali TV sami, s obitelji ili s prijateljicom, u potpunosti vas podržavamo. Evo što je zanimljivo i novo na svima nam dragom Netflixu.

Zakon prema Lidiji Poët

Lidia Poët je bila prva suvremena talijanska odvjetnica, žena zahvaljujući kojoj je započeo cijeli pokret koji je ženama omogućio ne samo da se bave pravom, već i da otvaraju odvjetničke urede u cijeloj Italiji. U ovoj povijesnoj drami, Poët istražuje ubojstva dok se bori za svoje pravo da se bavi odvjetništvom. Iako u pitanju nije dokumentarac, ova je drama značajno inspirirana životom ove nevjerojatne žene.

Eat the Rich: GameStop protiv Wall Streeta

Sjećate li se kaosa koji su ulagači u GameStop izazvali na burzi? U pitanju je bila grupa korisnika Reddita koji su vidjeli priliku gdje nitko nije, dobili su novac i navukli na sebe bijes istih onih koji su govorili da bi siromašni trebali uložiti novac – jer nisu trebali uspjeti.


Pročitajte više: Ovih 5 dokumentaraca režirale su žene, a govore o važnim temama


Priča o PornHubu

Popularna stranica o kojoj su mišljenja podijeljena, kao i o samom pornografskom žanru, PornHub je dobio svoj dokumentarac. U ovom se dokumentarnom filmu istražuju uspjesi i skandali stranice, a donosi i intervjue s glumcima koji su svoju slavu stekli upravo na njoj.

Makanai: Maiko i njihova kuharica

U ovoj priči upoznajemo dvije nerazdvojne prijateljice koje se odluče preseliti u Kyoto kako bi postale maiko – vježbenice za gejšu. No, kad dobiju šansu, njihovi se putevi počnu razilaziti. Sumire doista postaje maiko, no Kiyo postaje kuharica za kuću u kojoj žive. Ova jednostavna i lijepa priča o prijateljstvu ispričana je – kroz hranu. Odlična je za opuštanje s cijelom obitelji.


Pročitajte više: Ovi obiteljski dokumentarci su nam se najviše svidjeli


Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonovima

Za sve ljubiteljice serije Bridgerton, stigao je i svojevrsni prednastavak. U ovoj seriji kroz šest epizoda gledamo udaju mlade kraljice Charlotte za kralja Georgea, kao i njezinu transformaciju visokog društva i, konačno, njezinu preobrazbu u apsolutnu legendu.

Najstroži zatvori na svijetu

Iako nije nov, ovaj dokumentarni serijal pokriva vrlo zanimljivu temu kroz (zasad) šest sezona. Istraživački novinari hrabro su preuzeli uloge zatvorenika kako bi iz prve ruke vidjeli kako izgleda život u nekima od poznatih zatvora diljem svijeta, a koji se nalaze u Hondurasu, Lesotu, Filipinima, Poljskoj, Bosni i Hercegovini, Rumunjskoj, Njemačkoj…

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

sajam čokolade i kave

Najveći sajam čokolade i kave ponovno u Family mallu

Treću godinu za redom pod pokroviteljstvom Muzeja čokolade Zagreb održavaju se Dani čokolade i kave u Family mallu. Najveći sajam čokolade...
- Advertisment -