Tri razloga zašto vaš brend treba odnose s javnošću!

Stvoriti dobar i prepoznatljiv brend dugotrajan je proces. Najčešće korišteni marketinški oblici u kreiranju komunikacije imidža su oglašavanje, publicitet, direktna prodaja te odnosi s javnošću.

Odnosi s javnošću u današnjem svijetu digitalne kulture predstavljaju jednu od najvažnijih komponenti komunikacije između brenda i njenih klijenata. Oni su komunikacijska i menadžerska funkcija kojom se pokreću, održavaju i unapređuju dobri odnosi između organizacije i njenog okruženja.

Povezano: Gary Vaynerchuck objasnio kako biste trebali koristiti društvene mreže u poslovne svrhe

Odnosi s javnošću

Američko udruženje za odnose s javnošću, definira ih kao strateški komunikacijski proces koji obostrano gradi korisne odnose između organizacije i njihove javnosti, a sam proces pr-a može uključivati različite taktike za svako poslovanje bez obzira na veličinu tvrtke. Iako se odnosi s javnošću mijenjaju svakodnevno donosimo tri razloga zašto ih morate implementirati kao strategiju vašeg poslovanja.

Odnosi s javnošću

Vjerodostojnost

U komunikaciji s javnošću uvijek je najvažnije zadržati vjerodostojnost. U vremenima kada su lažne vijesti i dezinformacije svuda oko nas, vjerodostojnost predstavlja značajan element poslovne politike i prerasta u meritoran faktor uspješnosti. Komunicirajte transparentno, istinito i autentično.

Stvaranje svjesnosti o brendu

72% posto vodećih stručnjaka za zapošljavanje u svijetu jednoglasno se slaže kako brend poslodavca ima značajan utjecaj na zapošljavanje, a još značajniji utjecaj na uspjeh poslovanja. Prema istraživanju uglednog časopisa “Carreer Builda”, čak 67% kandidata prihvatilo bi nižu plaću ukoliko poslodavac ima pozitivne kritike na internetu. Kako biste povećali prepoznatljivost brenda, obavezno kreirajte sadržaj koji će zaposlenici rado podijeliti s ostalima, postavite oglase za posao na pravim mjestima, osnažite zaposlenike kroz mogućnost usavršavanja, jasno definirajte radne pozicije te ono najvažnije- potaknite zaposlenike da vam budu ambasadori brenda.

Odnosi s javnošću

Kreiranje pozitivne sliku o brendu

Živimo u vremenu kada sve više sličnih proizvoda svojim svojstvima zadovoljavaju potrebu potrošača na gotovo identičan način i najveći problem na tržištu je stvoriti proizvod koji će potencijalni kupac preferirati u odnosu na druge, slične proizvode. Da bi kompanija stekla pozitivni imidž moramo upravljamo neverbalnim dijelom brenda kao što su stav i bitne ključne vrijednosti koji brend zagovara. U kreiranju komunikacije s javnošću vrlo je važno promišljati na strateški način te odabrati ciljeve kojima težimo i koje želimo postići. Da bi svi ciljevi bili maksimalno usklađeni svi moraju biti komunikatori u kompaniji, a ne samo osobe koje su zadužene za odnose s javnošću.

Foto: Unsplash,Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Moje malo zlato

Europska asocijacija za celijakiju odobrila hrvatske proizvode!

Na tržištu napokon imamo prvog hrvatskog proizvođača certificiranih, bezglutenskih, pekarskih proizvoda označenih sa simbolom prekriženog klasa koji je međunarodno priznat simbol...
- Advertisment -