Fitness trenerice jedva dočekale otvaranje teretana: Noć prije nisam mogla spavati od uzbuđenja!

Nakon skoro tri mjeseca zabrane rada, kao dio epidemioloških mjera, teretane i fitness centri su napokon otvorili svoja vrata. Otvaranje teretana jedva su dočekale i naše poduzetnice, ali i brojni vježbači.


Pročitajte više: Kako će izgledati sport nakon epidemije i hoće li fitness centri uopće preživjeti?


Nakon vijesti da kreće otvaranje teretana, klijenti me nisu prestajali zvati

Od 15. veljače stvari su se počele vraćati u normalu za brojne vježbače jer su njihova omiljena mjesta za rekreaciju ponovno otvorila svoja vrata.

Vlasnica pilates studija Studio Plank, Patricia Ćurković, otvaranje teretana je dočekala s velikim uzbuđenjem. “Noć prije nisam mogla spavati od uzbuđenja. Volim svoj posao i jako mi teško pada kad ne radim, puno mi znači moje poslovno okruženje veliki sam radoholičar i ovisna sam o komunikaciji s ljudima.”

Nakon prve obavijesti od strane Vlade, Patricia nije mogla ispustiti telefon iz ruke koliko je poziva dobila od ljudi željnih treninga. No, ovaj put se odlučila na radikalniji pristup radu nego ikad do sad. “Od ponedjeljka ujutro do utorka ujutro odradila sam 11 treninga i mogu reći da smatram da sam na dobrom putu. S obzirom na mjere koje je uistinu teško osigurati, a to je 20 kvadratnih metara po vježbaču, odlučila sam se za isključivo poluindividualne satove. Moram priznati da je to bila teška odluka, ali zasigurno je najodgovornija s moje strane.”

Njezini vježbači su od početka pandemije imali maske na treninzima. “Mislim da sam svojim klijentima priuštila maksimalni luksuz i dovela svoje poslovanje do onog – tko hoće nađe načina, tko neće nađe izgovor.”

Zahvalna je klijentima jer su joj ukazali povjerenje i ustrajnost, ali i koliko im Studio PLANK znači. Za one koji još nisu spremni na treninge uživo, ima platformu za online treninge koje mogu koristiti neograničeno.


Pročitajte više: Kako izgleda “novo normalno” za poduzetnice u beauty i fitness sektoru?


Vratili su se svi moji klijenti

Osim što se poduzetnice vesele jer mogu nastaviti sa svojim radom i klijenti su sretni. U Pure Pilates studiju, vlasnice Ksenije Brničević, vratili su svi klijenti i jedva su dočekali vježbanje.

“Svi su se bunili na manjak kretanja, bolove u tijelu i kile! Nisam niti dva dana otvorena, a imam pet upita za treninge i dogovore za nove termine tako da vidim da je ljudima jako teško palo tih dva i pol mjeseca što smo bili zatvoreni.”

Nažalost, Ksenija ne stigne držati online satove jer sama vodi studio i većina termina joj je popunjena. No, njezini klijenti se rjeđe odlučuju na online verziju treninga jer rade na originalnim pilates spravama te koriste DNS metodu stabilizacije trupa što je teško pratiti preko kamere, a nisu ni u mogućnosti koristiti aparaturu.

“Snašli smo se i s veseljem smo se vratili u studio i bacili se na Reformer s oduševljenjem”, istaknula je Ksenija.

Lejla Dizdarević Brković je također svoj IN SHAPE fitness centar otvorila u ponedjeljak. “Klijenti se polagano vraćaju i s veseljem su započeli treninge. Dosta klijenata je ostalo online pa smo i taj tip treninga zadržali.”

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -