Ovi pametni kućanski uređaji će preobraziti vaš dom

Danas su pametni uređaji u svakom džepu. Pametni telefoni dio su naše svakodnevice već godinama, kao i pametni satovi i TV-uređaji. Uvelike su nam olakšali život. Dostupniji smo nego ikad, lakše kontroliramo financije, brojimo korake i sagorene kalorije, a servisi poput Netflixa osiguravaju nam zabavu na dohvat ruke. Iako najpopularniji, ovo nisu jedini pametni uređaji koji nam se nude. Štoviše, pametni kućanski uređaji vaš dom mogu učiniti još ugodnijim za život.

Pametna vaga mjeri više od kilograma

Fitness entuzijasti dobro znaju pametne vage. One ne mjere samo težinu, već i postotak mišićne mase i masnoće u tijelu, koštanu masu i masu vode u tijelu, a mogu se povezati s vašim pametnim telefonom ili tabletom kako biste lakše pratili svoj napredak.

Uz pametni hladnjak prestat ćete bacati hranu

Pametni hladnjaci odlični su za očuvanje hrane budući da ažuririraju stanje vaših namirnica ovisno o stvarnom roku trajanja. Odlično su i održivo rješenje zahvaljujući kojemu ćete značajno smanjiti bacanje hrane.

pametni kućanski uređaj
Haier Cube 90 Series 9

Osim toga, ovakvi uređaji savjetovat će vas o najboljem rasporedu namirnica za bolju učinkovitost hladnjaka, a mogu nuditi i maštovite recepte kako biste začinili svoju prehranu.

Mogućnosti naravno ovise o marki i modelu. Neki modeli nude opciju pogleda u hladnjak bez da ga otvarate, a neki mogu poslužiti čak i kao TV.


Pročitajte više: Aplikacije za vremensku prognozu su postale nužne. Ove mi koristimo


Vlagu držite na optimalnoj razini

Koliko je zrak u vašem domu vlažan ili suh jako može utjecati na vaše zdravlje. Vlažan zrak povećava izgled od nastanka plijesni, što pojačava rizik od razvoja alergija i drugih respiratornih problema. Suhi zrak isušuje sluznicu nosa, pogoršava simptome astme i alergija, a može uzrokovati i oštećenja drvenog namještaja.

Ovakvi su uređaji odlični kako biste znali trebate li aktivirati ovlaživač ili odvlaživač zraka. Ovlaživači zraka danas dolaze i s pretincem za eterična ulja za još bolji doživljaj i pravo spa iskustvo.

pametni kućanski aparati
Mi Smart Humidifier 2 ovlaživač zraka

Odmorite oči uz pametnu rasvjetu

Više od samo lijepog dojma, pametna rasvjeta omogućava prilagodbu osvjetljenja prema potrebama, što uključuje promjenu intenziteta i boje svjetla.

Ovisno o odabranom svjetlu, odnosno žarulji, možete daljinski upravljati osvjetljenjem putem aplikacije ili čak glasovno.


Pročitajte više: Cloud pohrana – 5 servisa za koje trebate znati


Pametne hranilice za kućne ljubimce

Nemojte zaboraviti na svoje četveronožne prijatelje! Ako su sami doma, najbolje je da im pametno dozirate hranu.

Pametne hranilice za pse i mačke doziraju određenu količinu hrane u određenom vremenskom razmaku. Ako ste na poslu ili putovanju, a vaš ljubimac je sam kod kuće, ovako ćete se pobrinuti za to da ne ostane gladan ili žedan.

Foto: mi.hr / mall.hr / haier-europe.com / candy-home.com / garmin.com /lg.com / samsung.com / ikea.com

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

  1. Od ovih uređaja imam pametnu rasvetu. Ne može se upravljati daljinski, ali mogu da menjam intenzitet, jačinu i rasproed svetla zato što imam šinsku rasvetu, na šini mogu da se klizaju rasvetna tela. I mogu da kažem da sam navikao i da kada odem u domove koji imaju klasičnu rasvetu nešto mi smeta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -