Cloud pohrana – 5 servisa za koje trebate znati

Cloud servisi nešto su što je danas jednostavno potrebno. Tvrtke su vrlo brzo prepoznale njihovu korist, te gotovo svaka danas koristi Google Drive ili OneDrive koji su bez premca kad je u pitanju poslovno korištenje.

Jednostavnije dijeljenje podataka nije jedina prednost koju nude cloud servisi. Dostupnost svih dokumenata na različitim uređajima vjerojatno je najveća beneficija koju vam cloud sustav nudi. Ne morate nositi USB kako biste prebacivali drage fotografije s uređaja na uređaj – samo utipkajte šifru. Ako vaše računalo ili tablet zakaže, vaši podaci neće biti izgubljeni, a vaš će SSD cijelo vrijeme biti slobodan za druge stvari.

U nastavku donosimo neke hvaljene cloud servise odlične za osobno i poslovno korištenje za koje možda niti ne znate, a trebali biste.

cloud servisi

IDrive

IDrive je jedan od najpopularnijih cloud servisa. Potpuno besplatno dobivate 10 GB na korištenje, a ako vam je potrebno više, uplatom možete osigurati čak do 5 TB podataka. Ovaj je servis poznat po jednostavnom UI-u, povoljnim cijenama i visokoj razini sigurnosti svih podataka, a dostupan je na većini dostupnih operativnih sistema za računala i mobilne uređaje.


Pročitajte više: Teško se fokusirate? Donosimo najbolje mobilne aplikacije za produktivnost


SpiderOak One Backup

Ovaj je cloud servis rađen kako bi korisnicima pružio najveću moguću sigurnost podataka. Ponose se izvrsnom enkripcijom svih podataka, a dostupni su na Linux, Mac i Windows operativnim sistemima, a pri tomu ne ograničava broj računala s kojih možete pristupiti podacima. Nažalost, mobilna aplikacija nije dostupna i to je osnovna mana One Backup servisa.

Prije kupnje, moguće ga je testirati 21 dan. Kako biste pristupili demo verziji, ne morate unijeti podatke svoje kartice, što je danas postala prava rijetkost.

cloud servisi

Nextcloud

Ovaj open source cloud servis stvoren je s idejom kako bi svaki korisnik trebao imati potpunu kontrolu nad svojim podacima, a primarna publika su tvrtke.

Osim što nudi backup podataka, omogućava njihovo dijeljenje, slanje i primanje mailova, pozive i upravljanje kalendarom. U pitanju je pravi mali sistem koji će svakome pomoći u svakodnevnoj organizaciji privatnih ili poslovnih obveza. Dizajn desktop i mobilne aplikacije je jednostavan i intuitivan, a stoga i lako savladiv.


Pročitajte više: Koje aplikacije su najbolje za organizaciju sastanka i rezervacija?


cloud servisi

Wasabi

Relativno mlad, ovaj se servis brzo istaknuo svojom pay-as-you-go opcijom, što znači da možete platiti samo prostor koji koristite, što za većinu korisnika rezultira niskom cijenom. Moguće je i rezervirati prostor na određeni vremenski period, čime cijena dodatno pada.

Osim toga, korisnicima nude visoku sigurnost podataka i brzinu koju teško da će omesti mogući problemi s vašom internetskom vezom. Nažalost, Wasabi još uvijek nije dostupan putem mobilne aplikacije.

Sync

Posljednji na popisu, ali ne i najmanje važan je Sync. Dostupan za desktop i mobilne uređaje, Sync nudi 5 GB besplatne pohrane i opcije dijeljenja podataka, a pretplate omogućavaju neograničenu pohranu i dodatne sigurnosne opcije, što je posebno zanimljivo poslovnim korisnicima.

Foto: Canva / GooglePlay / nextcloud.com / wasabi.com

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -