Pamučne maske su postale trend, a evo gdje nabaviti najljepše!

Epidemija koronavirusa donijela nam je brojne životne promijene, a sad nam se čini i modne trendove. Pamučne maske zasad će ostati dio našeg svakidašnjeg života, ali to ne znači da ih ne možemo uklopiti u svoje outfite. Pronašli smo one najljepše koje možete kupiti za malo novaca.


Pročitajte više: Petra Čikara Mikić obiteljski tradicionalni obrt oživjela proizvodnjom vizira!


Pamučne maske kao modni dodatak

XD Xenia Design

Maske mogu podići svijest o važnosti međusobne fizičke udaljenosti, odgovornom higijenskom ponašanju kao i pažljivijem ophođenju prema sebi i drugima. Od sada imate priliku kombinirati svoj omiljeni look s XD zaštitnom maskom. Veličina maske odgovara većini, a maske se održavaju strojnim pranjem te se tako mogu ponovo koristiti. 

pamučne maske
XD Xenia Design

Naftalina

Nakon razdoblja restrikcija i vladinih mjera, Naftalina je ušla u vrijeme novog optimizma i polaganom vraćanju „normalnom“ načinu života. “Kako bismo olakšali taj prijelaz i omogućili smo našim klijentima što bolju zaštitu, osmislili smo nekoliko modela višekratnih perivih maski za svakodnevnu upotrebu. Kako su postale neizostavan dio radne uniforme, odlučili smo ponuditi rješenja za isticanje brenda naših klijenata u više tehnika dorade koje obuhvaćaju štik, termo otisak ili sublimacijski tisak.”

Naftalina tako nudi:

  • maske sa faldama i maske s ušicima – bijele ili u boji
  • maske za gluhonjeme.
Naftalina – maske za gluhonijeme

Maske mogu biti jednoslojne, dvoslojne ili troslojne, u veličinama za djecu i odrasle. Prije samog korištenja, maske je potrebno oprati na 95°C, ili na 60°C ukoliko imaju doradu. Potpuna dezinfekcija pamučnih maski postiže se pranjem na 95°C i glačanjem na 200°C. Preporučeno vrijeme nošenja je od 3 do 4 sata.

“Maska blokira kontakt sa sluznicom nosa i usta osoba iz neposredne blizine i ujedno štiti od velikih kapljica sline i drugih kontaminiranih tekućina. Iako je korisna u sprječavanju širenja čestica u okolinu, maska nije učinkovita u filtriranju vrlo malenih čestica koje se oslobađaju kihanjem, šmrcanjem i potom prenose zrakom te iz tog razloga ne osigurava potpunu zaštitu od zaraze. Pokrivajući svoje lice smanjuje se mogućnost prijenosa virusa drugima.

Osim velikih mogućnosti brendiranja i personalizacije koje nude perive maske, ujedno smanjujemo dodatno zagađenje okoliš. S obzirom na da se jednokratne maske nakon korištenja moraju bacati, ne zbrinjavaju se na adekvatan način (odnosno nalazimo ih bačene na cestu, u ne pripadajuće kontejnere itd)”, otkrila je direktorica Naftaline Matea Pirić.

pamučne maske
Naftalina

Lergiss MK

Zrinka Ljaljić je vlasnica male obiteljske tvrtke Lergiss MK koja proizvodi kožnu i krznenu odjeću, a tijekom epidemije odlučili su proizvoditi i maske.

“Prilagodili smo se zahtjevima tržišta i u vlastitu proizvodnju ubacili šivanje višekratnih pamučnih maskica. Izrađene su od 100% pamučnog vlakna, gustoće, finoće i dimenzija prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Maskice su u bijeloj boji ili po potrebi klijenta mogu se dogovoriti sve ostale varijante (crne, s uzorkom ili boje po zahtjevu). Cijena je 12 kuna s PDV-om. Ukoliko su narudžbe preko 1000 komada, dogovara se druga niža cijena ovisno o količinama. 

Smatram da su perive, višekratne maske financijski isplativije s obzirom na dugi period nošenja koji nas čeka”, otkrila je Zrinka.

pamučne maske
Lergiss MK

Yeya

Mlada hrvatska dizajnerica Lea Gotlin koja stoji iza brenda Yeya proizvela je maske od najtanjeg 100% pamučnog materijala. Dvojslojne su, prozračne te ugodne za nošenje i disanje. “S obzirom na to da su višekratne i perive smatram ih boljom opcijom od jednokratnih, gledajući s financijske, ali i ekološke strane. Cijena jedne maske je 25 kuna”, otkrila je Lea.


Pročitajte više: 5 savjeta za očuvanje zdravlja u karanteni


pamučne maske
Yeya

daVida’s

Brend daVida’s u ponudi ima dječje, ženske i muške veličine te razne prilagođene dezene za svoje pamučne maske. Svaka fashion daVida’s maskica iznosi 50 kuna, a ako uzmete više od 4 komada, dobivate popust od 10% na svaku.

Fashion pamučne maske su obostrano nosive jer imaju zanimljive dezene s obje strane, pažljivo birane i usklađene s jednom dinamičnom i jednom mirnijom stranom svake maskice. Perive na 90°C, dvoslojne i s nježnom i otpornom lastikom koje je prilagođena veličini i uzrastu.

pamučne maske
daVida’s

“Naš MOTO je ako je već nastupila nova realnost prilagodimo se, prihvatimo je i budimo modno osviješteni dok nosimo maskice, uskladimo ih s modnom odjevnom kombinacijom. To nam je sada postala glavna točka raspoznavanja, prvi susret koji nam govori o stilu i stavu svake osobe.

Također, maskice koje se peru kod kuće direktno potiču održivi razvoj, ne zagađuju okoliš ako se kuhaju i pravilno peru i koriste”, istaknula je vlasnica brenda i dizajnerica Andrea Cmrečki.

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hakerski napadi

Sve je više hakerskih napada i prijevara: 5 jednostavnih metoda za...

Najnovije žrtve hakerskih napada u Hrvatskoj su Zagrebački holding i HZZO, što je još jednom pod povećalo stavilo važnost sigurnosti na...
- Advertisment -