Krenula je od stručnog osposobljavanja – Martina Višnjić danas je direktorica Park Boutique Hotela Varaždin

Karijerni put Martine Višnjić išao je od skromnih početaka kao hotelska spremačica do današnje pozicije direktorice Park Boutique Hotela u Varaždinu.

Veli da su joj skromni poslovni počeci donijeli vrijedno životno iskustvo: „Roditelji su me od malena učili radišnosti i marljivosti, tako da mi fizički rad nikad nije bio stran. S jednostavnim poslovima krenula sam već u srednjoj školi, no moj prvi konkretniji, doduše studentski posao, bio je posao sobarice“.

Zahvalna na skromnim počecima

Ipak, kako je oduvijek htjela naučiti više, istovremeno je volontirala na recepciji.

„Gosti bi me često znali pitati imam li možda sestru blizanku“, prisjeća se.

Idući poslovni izazov bio joj je rad u inozemstvu, gdje je radila kao konobarica u jednom restoranu.

Po završetku Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, zaposlila se u Park Boutique hotelu (poduzeće Gastrocom d.o.o.).

„Tu sam godinu dana bila na stručnom osposobljavanju za asistenta voditelja hotela te sam tako upoznala sve odjele i uz odlične mentore, zaista jako puno naučila“, kaže Martina.

direktorica Park Boutique Hotela1

Nakon toga je došla na poziciju voditelja recepcije, a ubrzo joj se pružila prilika za poziciju na kojoj je i danas – voditelja hotela.

U poslu je, kaže, uvijek bila vođena entuzijazmom: „Motiviraju me novi izazovi i bitan mi je rad na sebi. Zahvalna sam na svojim skromnim počecima jer zahvaljujući njima danas puno jasnije razumijem samu srž posla“.

Martina je radila na mnogim mjestima i izvan Hrvatske, no smatra da je najljepše raditi u svojoj zemlji, a kako ističe, još je ljepše raditi tamo gdje vlada dobra organizacijska klima.

„Inozemstvo definitivno nudi puno više poslovnih prilika, kao i veća primanja, ali nije da tamo teče med i mlijeko. Kad se podvuče crta, opet sve dođe na isto. Svugdje se jednako radi i svugdje su isti problemi. Razlike su u nijansama“, kaže Martina.


Pročitajte više: Amela Mujić je u turizmu krenula od pranja suđa, s 29 godina postala direktorica hotela Capital u Zagrebu u kojem zna svakog gosta


Varaždin ima velik turistički potencijal

Martina ističe kako je turistički potencijal grada Varaždina, a i čitave Županije, velik te da imaju zaista mnogo toga za ponuditi: od kulturnih sadržaja, manifestacija, prirodnih atrakcija, do vrhunske eno – gastronomske ponude.

Jedino što nedostaje, smatra Martina, jest malo više inicijative i konkretne realizacije svih uključenih strana: „Vjerujem da budućnost donosi svježe ideje te da će turisti to prepoznati pa im Varaždin neće biti samo usputna destinacija.“

Strani gosti najčešći posjetitelji Park Boutique Hotela

Park Boutique Hotel u najvećem postotku tijekom cijele godine posjećuju strani gosti – Austrijanci, Nijemci, Talijani, koji najčešće putuju iz poslovnih razloga.

„Ljeti smo idealna stanica brojnim turistima koji putuju na našu obalu. Najčešće se radi o obiteljima s djecom koji dolaze iz Slovačke i Poljske. Hotel raspolaže s 19 luksuznih, stilski uređenih pametnih soba, a la carte restoranom i definitivno najljepšom terasom u gradu. Imamo i multifunkcionalnu kongresnu dvoranu za organizaciju različitih seminara, predavanja i edukacija“, opisuje Martina.

Park Boutique Hotel je mali dizajnerski hotel u kojem teže ka pružanju individualne usluge te svakom gostu pristupaju s posebnom pažnjom.

direktorica Park Boutique Hotela2

Ono po čemu se još Hotel ističe jest lokacija. Naime, smješten je na jednoj od najatraktivnijih lokacija – u samom centru grada uz predivan park Vatroslava Jagića.

Martina ističe i restoran koji se nalazi uz hotel, a ima vrhunsku gastronomsku ponudu: „Nudimo lokalna jela pripremljena na moderan način. Uz stalni trud i rad, našim gostima nastojimo pružiti jedinstveni boravak, u skladu s njihovim željama i potrebama“.

Osmijeh na licu zadovoljnih gostiju – ono najljepše u poslu

Rad s ljudima ponekad nije lak, no kako kaže Martina, on postaje lak kad neke stvari prestanemo shvaćati previše osobno.

„Zahtjevi gostiju iz godine u godinu su sve veći, a naš je zadatak da ih ostvarimo. Svaka nova situacija sa sobom donosi određenu razinu stresa jer uvijek težimo savršenstvu. No, sasvim je ljudski i pogriješiti. Ono što je najljepše u ovom poslu definitivno je osmijeh na licima naših zadovoljnih gostiju. Jedno hvala, čime se priznaje naš trud, zaista jako puno znači“, naglašava.


Pročitajte više: Goranka Jokić iz hotela Academia: Prihvaćanje vodeće pozicije u hotelijerstvu predstavljalo je početak ‘veze’ s hotelom


Izazov u poslu balansiranje s privatnim životom

Kao i u većini poslova, tako je i u ovom najizazovnije balansirati između privatnog i poslovnog života. Martina u pravilu radi 8 sati dnevno, no to ne znači da se nakon toga može samo isključiti: „Moram biti stalno dostupna, a tu su dakako i radni vikendi, praznici…“. No veli da kad uz sebe imaš dobar tim, sve postaje puno lakše.

Demokratski stil vođenja tima

A za dobro vođenje tima ključnim smatra neprestano održavanje pozitivne radne atmosfere.

„Moj stil vođenja je demokratski. Voditelj svakog odjela u hotelu ima svoje ovlasti, dok ja zadržavam konačnu odgovornost. Težim ka zajedničkom planiranju, razumijevanju i podršci. U donošenju odluka uvažavam svačije mišljenje i ideje. Smatram da je moja najveća odgovornost i zadatak iz svakog pojedinca izvući ono najbolje, što ujedno pridonosi boljitku cijele organizacije“, veli Martina.

No, iako se trudi, za sad još nije pronašla čarobnu formulu kojom bi pomirila svoj privatni i poslovni život. Upravo to smatra najvećim izazovom u karijeri.

Foto: Ivica Jeremić

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

najava konferencija javna uprava

Žene koje su uspjele u javnom sektoru okupile smo na konferenciji...

Iako čine većinu zaposlenih, u javnom sektoru žene su nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama. Od 128 gradova, žena vode tek njih...
- Advertisment -