Pauze koje će poboljšati vašu produktivnost!

Pandemija koronavirusa potaknula nas je da preispitamo svoj odnos prema vremenu, radu i produktivnosti na načine koje nikada nismo očekivali. Mnogi od nas naučili su da pauze, pa čak i one u radu od kuće, povećavaju našu produktivnost i koncentraciju te vraćaju fokus.

Povezano:

O ovoj su temi nedavno pisali na portalu Thrive Global i tom su prilikom čitatelji dijelili svoja iskustva o tome kako maksimalno iskoristiti pauze. Ovo su neki od najpopularnijih savjeta.

Crtajte!

I pritom ne mislimo na neke zahtjevne tehnike, iako je i to izvrsno ako se osjećate posebno inspiriranima! Članovi Thrive zajednice složni su u jednom – dovoljno je i najobičnije “crtkaranje” kako biste malo predahnuli. Ne morate crtati ništa konkretno; tzv. črčkarije kojima smo svi popunjavali bilježnice dok smo bili mlađi bit će dovoljne! Ne samo da će vam pomoći da se opustite već će vam pomoći i da oslobodite svoju kreativnu stranu.

Ustanite i prošetajte s vremena na vrijeme

Postavite alarm na mobitelu koji će vas podsjetiti da svakih pola sata do sat vremena ustanete barem na jednu minutu. Također, ako ste u mogućnosti, napravite jednu dužu pauzu od dvadesetak minuta i prošetajte. Znanstvenici tvrde da je dvadesetominutna šetnja odlična za poboljšavanje raspoloženja!

Uzmite plesnu pauzu

Izvršna direktorica jedne tvrtke rekla je sljedeće: “Moja petnaestogodišnja kći i ja razvile smo tradiciju kreiranja kratkih plesnih TikTok videozapisa, koja nam pomaže u dekompresiji i povezivanju tijekom svakodnevne rutine. Nikada nisam mislila da će jedna aplikacija biti poticaj za još bolje povezivanje s djecom! Kao roditelji trošimo toliko vremena pokušavajući upravljati ili ograničavati vrijeme koje naša djeca provode na pametnim uređajima. Ovo okruženje mi je pomoglo da vidim kako vrijeme provedeno na mobitelu može imati i određene koristi.”

Prošetajte psa

Svi vlasnici četveronožnih ljubimaca već su navikli na svakodnevne šetnje. Svoje pauze možete iskoristiti i kako biste malo duže prošetali vašeg psa. Njima će dobro doći, a i vama jer ćete razbistriti um i malo “protegnuti noge”.

Iskoristite pauzu kako biste učinili nešto za sebe

Što je bolje za rasterećenje uma i produktivnost od brige za sebe? Bez obzira na to hoćete li pauzu iskoristiti kako biste meditirali, skuhali si kavu, pročitali poglavlje u knjizi, poslušali omiljeni podcast, napravili peeling ili slično – napravite ono što vas čini sretnima! Pauze u radu od kuće definitivno su proširile mogućnosti na koje ih možete iskoristiti. Vratit ćete se za laptop osvježeni, odmorniji i spremni na nove pothvate!

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

neplaćeni kućanski rad

Kakva percepcija… Muškarci misle da rade znatno više kućanskih poslova nego...

U Australiji je provedeno zanimljivo istraživanje koje ukazuje na to da ženama na tjednoj bazi u prosjeku ode 22,3 sata na...
- Advertisment -