Kako su gradonačelnice Zlatara i Pazina unaprijedile gradske usluge

Traženje potvrda o plaćanju računa, čekanje u redovima po gradskim institucijama, prikupljanje papira za prijavu djeteta u vrtić – sve su to zasigurno situacije koje su građanima dosad oduzimale značajno vrijeme, ali i stvarale trošak, zahtijevajući da ponekad i izostaju s posla. No, situacije su to s kojima se danas susrećemo sve rjeđe. Brojni gradovi uvode moderne alate pomoću kojih se značajno lakše rješavaju potrebe.

Potrebe svojih građana prepoznale su i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek i gradonačelnica Pazina Suzana Jašić. One su u poslovanje uvele Platformu Otvoreno. Time su svojim građanima omogućile da niz usluga obave iz udobnosti svog doma i u svega nekoliko klikova.

platforma otvoreno

Otvorena komunikacija s građanima

Platforma Otvoreno web je platforma tvrtke Libusoft Cicom d.o.o. i nudi 12 različitih elektroničkih usluga. One se odnose na informiranje ili komunikaciju s gradskim službama, uvid u funkcioniranje Županije, Grada ili Općine te rješavanje različitih administrativnih potreba online putem. Građani joj pristupaju pomoću NIAS-a. Sve usluge mogu rješavati ne samo preko stolnih računala i laptopa nego i preko tableta i mobilnih telefona.

„Otvorena komunikacija s građanima uvjet je njihovog zadovoljstva. Građane sve više zanima kako se troše sredstva iz Proračuna, što se planira izgraditi, kako će se razvijati i rasti njihov grad. Platforma je put prema modernom gradu i unapređenju usluga gradskih službi“, kaže Jasenka Auguštan-Pentek, gradonačelnica Zlatara.

Platforma Otvoreno građanima Zlatara nudi čak sedam servisa. Zlatarščani tako u svega nekoliko klikova mogu preko servisa Financijske kartice na Platformi vidjeti imaju li kakav dug prema Gradu i njegovim proračunskim korisnicima, primjerice vrtiću. Preko iTransparentnosti mogu vidjeti na što su to gradske vlasti potrošile proračunski novac. Mogu dobiti i kvalitetan uvid u Proračun kroz servis iProračun.

„Građani koji nemaju ekonomska predznanja teško se mogu snaći u samom dokumentu Proračuna. Na ovaj način su podaci prezentirani vizualno privlačno i razumljivo. S uslugom iProračun povezan je i servis mojProračun, pomoću kojeg građani mogu napraviti svoj prijedlog rebalansa sukladno njihovim potrebama“, opisuje gradonačelnica Zlatara.


Pročitajte više: Žene u javnom sektoru: ‘Premalo smo zastupljene u medijima’


Transparentnost poslovanja

Njezina kolegica iz Pazina, Suzana Jašić, u gradski je sustav uvela osam servisa Platforme. Ističe da pridonose efikasnijem radu njene Uprave. Među uvedenim servisima istaknula je Otvorene podatke, Geoinformacijski sustav (GIS) i iTransparentnost.

„Modul Otvoreni podaci omogućuje pristup podacima koji su javno dostupni i prikupljeni iz raznih javno dostupnih izvora kao što su npr. relevantni statistički, brojevni i razni drugi pokazatelji sistematizirani na jednom centralnom mjestu. Ti se podaci često upotrebljavaju za izradu raznih strategija i planova. Također, ‘Otvoreni GIS’ nudi javno dostupne informacije o prostornim planovima Grada Pazina. Ponovno ističemo i transparentan uvid u poslovanje Grada Pazina kao ono što nam je izuzetno važno“, kaže Jašić.

Objema gradonačelnicama transparentnost poslovanja, a samim tim i servis iTransparentnost iznimno je značajan. Dokazuje to i podatak da ih je Institut za javne financije ocijenio čistim peticama u poslovanju. Putem iTransparentnosti građani imaju uvid u isplate u proračun, ali i informacije o osobama kojima su isplaćene. Tu je i mogućnost prikaza podataka o ulaznim računima i narudžbenicama. Sve to itekako može pomoći i gradonačelnicama koje brže dolaze do njima potrebnih izvještaja i podataka. Stoga digitalizacija donosi brojne prednosti kako za gradove tako i za njihove građane.

„Digitalizacija pridonosi efikasnijem upravljanju Gradom, optimizaciji investiranja, ostvarivanju ušteda i bržem donošenju odluka što za građane u konačnici znači kvalitetniji i bolji životni standard“, kaže nam gradonačelnica Zlatara.

Digitalizacija regionalnih i lokalnih jedinica

S njom se slaže i Suzana Jašić koja pritom ističe kako se dostupnošću usluga i davanjem uvida u poslovanje povećava povjerenje građana u rad gradske vlasti i uprave. Jašić pritom ističe kako je digitalizacija danas nezaobilazna za razvoj gradova.

Potreba za digitalizacijom regionalnih i lokalnih jedinica svakako su svjesni u Libusoft Cicom, tvrtki koja više od 30 godina prati njihov rad i ulaže napore kako bi pronašla najbolja rješenja za svoje korisnike. Među njima je upravo i Platforma Otvoreno.

„Naši stručnjaci pomno prate sve potrebe korisnika, a posebice zakone s kojima sva rješenja moraju biti usklađena. To se odnosi i na Platformu otvoreno i njene servise. Primjerice, upravo smo nedavno sa zakonskim potrebama uskladili iTransparentnost, a za ovu godinu predviđeni su i daljnji razvoji same Platforme“, kaže Sandra Ban, voditeljica Sektora poslovnih rješenja Libusoft Cicoma.

„Ponosni smo na činjenicu da doprinosimo razvoju lokalnih i regionalnih jedinica, a posebno na činjenicu da razvojem svojih digitalnih rješenja, pa tako i Platformom Otvoreno sudjelujemo u razvoju napretka društva“, ističe direktor tvrtke Marko Ignjatović.

Članak je pripremljen u suradnji s tvrtkom Libusoft Cicom d.o.o.

Foto: Libusoft Cicom d.o.o. / Wikimedia Commons / Saša Zinaja, NFOTO

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -