Najuglednije mjerilo održivosti poslovanja prepoznalo Philip Morris!

Kompanija Philip Morris International (PMI) prvi je put uključena u Dow Jones Sustainability™ World Index i četvrtu godinu zaredom u Dow Jones Sustainability™ North America Composite Index. Dow Jones Sustainability™ World Index jedno je od najuglednijih mjerila za mjerenje održivosti poslovanja kompanija diljem svijeta. Tako je utvrdio S&P Global kroz godišnju procjenu korporativne održivosti. Svjetski indeks uključuje najboljih 10 posto od 2500 najvećih kompanija u S&P Global Broad Market Indexu na temelju dugoročnih ekonomskih, ekoloških i socijalnih kriterija.

Podignut im i status ISS ESG ocjene

„Investitori i ostali financijski dionici sve više cijene pouzdane, robusne i pravovremene mjere održivosti. ESG ocjene su jedan dio ulaznih podataka za mnoge institucionalne investitore. Kroz naš godišnji integrirani izvještaj i sve jače procese i inicijative koje ga podržavaju, nastojimo pružiti sveobuhvatan i opsežan pogled na naše rezultate u najvažnijim pitanjima održivosti za naše poslovanje“, rekao je Emmanuel Babeau, glavni financijski direktor PMI-ja.

PMI je na S&P Global CSA Score za 2023. godinu postigao 85 od 100 bodova. To odražava značajno povećanje od 21 boda otkako je prvi put počeo sudjelovati u rangiranju 2018. godine. Ovo je prva godina u kojoj je PMI zabilježio najviši CSA rezultat među 13 ocijenjenih tvrtki u duhanskoj industriji od strane S&P-a.

Priznanje PMI-jevih rezultata u održivosti prepoznato je ne samo od strane S&P-ja. U prosincu 2023. godine ISS ESG Corporate Rating dodijelio je PMI-ju Prime status prema njihovoj metodologiji ocjenjivanja. Prime status se dodjeljuje tvrtkama s ESG učinkom iznad specifičnog praga za sektor. To znači da ispunjavaju ambiciozne apsolutne zahtjeve učinkovitosti. Prema ISS-u, klasifikacija Prime statusa kvalificira tvrtke za odgovorno ulaganje. Do danas, PMI je jedina tvrtka u duhanskoj industriji koja je ikada primila kvalifikaciju Prime statusa.


Pročitajte više: Žene u održivosti složne: ‘U eri problema, budite rješenje’


Vodič u održivosti i transparentnosti

„Ovo je odraz napornog rada, ustrajnosti, duboke predanosti održivosti, učinkovitih rezultata i izvrsnosti u izvještavanju koja omogućuje PMI-ju da bude vanjski prepoznat za svoje vodstvo u održivosti i transparentnosti. Mi smo jedina tvrtka u našem sektoru uključena u Dow Jones Sustainability World Index™. Predvodimo duhansku industriju u ovom rangiranju po prvi put“, izjavila je Jennifer Motles, glavna direktorica za održivost u PMI-ju.

„Naš vodič je stvaranje neto pozitivnog učinka koji koristi našoj kompaniji, dioničarima, potrošačima i društvu. Ovo priznanje signalizira da smo na pravom putu. Naš pristup održivosti duboko je ukorijenjen u našoj korporativnoj strategiji. Prava je prilika za inovacije, rast i vođenje s ciljem, utjecajem i stvaranjem dugoročne vrijednosti. Radujem se putovanju koje je pred nama dok ostajemo predani transformaciji na bolje“, rekla je Motles.

Osim priznanja od strane S&P-a i ISS ESG-a, PMI-jeva izvedba u raznim ocjenama za održivost do danas demonstrira vodstvo tvrtke u održivosti i transparentnosti. Neke od tih priznanja uključuju PMI-jevu trostruku A ocjenu na CDP-ju, međunarodnoj neprofitnoj organizaciji za mjerenje održivosti, treću godinu zaredom, uključenost PMI-ja u Bloombergov indeks rodne jednakosti drugu godinu zaredom i priznanje kao top izvođač od strane WBCSD Reporting Matters za transparentne i robusne prakse izvještavanja treću godinu zaredom.

Foto: PMI

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -