Poreč poduzetnicama početnicama omogućava besplatan vrtić!

U petak je u Poreču održana druga konferencija za poduzetnice. I ovog su puta poduzetnice imale priliku slušati predavanja koja im mogu pomoći da posluju bolje i efikasnije te razmijeniti iskustva sa drugim poduzetnicama.  Da je konferencija ponovno održana u Poreču ne čudi jer se radi o gradu – centru ženskog poduzetništva u Istri, koji je ujedno i grad s najvećim brojem mladih među zaposlenima te u samom vrhu u Hrvatskoj po broju obrtnika i poduzetnika, rekao je uvodno gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i podržao okupljene na konferenciji.

Stres je neizbježan, ali je burnout nepotreban

Tako je Anita Majstrović Dukić govorila je o nužnosti uvođenja procedura u poslovanje koje će im pomoći da s lakoćom uvedu nove zaposlenike u posao, ali i prate efikasnost postojećih zaposlenika i lakše donose ocjenjuju njihov rad. Stoga je preporučljivo se u ugovorima u radu pozivati na standardne operativne procedure.

Već tradicionalno odlična odvjetnica Tiziana Paris govorila je o načinima internacionalizacije poslovanja. Zanimljiva rasprava se povela o prednostima i nedostacima obrta i trgovačkog društva i načinima reguliranja suradnji i zaštiti interesa.

Svetlana Mirković Borčić nam je govorila o stresu i rekla da je on nažalost neizbježan, ali i da je burnout nepotreban te dala niz savjeta kako ga izbjeći.


Pročitajte više: Poreč – grad jakog poduzetništva i prikrivenih poduzetnica


Poduzetnice u Poreču dobivaju 20% veće potpore i besplatan vrtić prvih 6 mjeseci poslovanja!

Na okruglom stolu se razgovaralo o budućnosti ženskog poduzetništva u post-covid razdoblju. Darija Čelić Trajčeski i Anamarija Pustijanac Vinković su poduzetnice u turizmu te su istaknule iako je sezona bila dobra, oporavak je spor.

Morena Mičetić Fabić, v.d. pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove Grada Poreča-Parenzo i direktorica Poduzetničkog inkubatora Poreč d.o.o. je istaknula da su u korona krizi pratili poduzetnike gotovo na individualnom nivou i osiguravali pomoć te mnogima pomogli da opstanu. Ove godine su ponosni što su nastavili s potporama te je dodala da u Poreču poduzetnice dobivaju 20% veće potpore, ali ih od ove godine podržavaju dodatno: „Na prijedlog Ivane Matić i Women in Adria poduzetnicama početnicama osigurali smo besplatan vrtić za prvih 6 mjeseci poslovanja. Nismo mogli točno procijeniti potrebe pa smo s time krenuli i postoji mogućnost da ovisno o potrebama i mogućnostima potporu i produžimo na duži period.“


Pročitajte više: Kako je Morena Mičetić Fabić bez rodbinskih veza i politike uspjela ostvariti uspješnu karijeru u javnom sektoru?


Poreč – dobra praksa i primjer drugim gradovima!

Sandra Čakić Kuhar, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Istarske županije pozdravila je ovaj potez i najavila ga promovirati kao primjer dobre prakse i ostalim gradovima u Istri. Dodala je da na žene pada briga i o roditeljima što nastoje olakšati brojem dostupnih domova za starije  i pristupačnom cijenom.

Za kraj, sve okupljene oduševilo je inspirativno predavanje Ive Tominović Matas koja je, unatoč velikim preprekama, napravila karijerni zaokret i jedina u Hrvatskoj završila prestižnu školu za garden dizajn u Londonu.

Tijekom pripreme ovog članka saznali smo da je i grad Koprivnica poslušala naš savjet. Konferenciju za poduzetnice smo tamo održali 1.10. prošle godine i lokalna vlast je naš prijedlog odmah uvrstila u plan potpora za 2021 godinu. Poduzetnice početnice u Koprivnici imaju pravo na besplatan vrtić prvih godinu dana.

Sponzori konferencije su bili Raiffeisenbank Hrvatska, A1 i Unicredit leasing koji su također sudionicama predstavili svoju ponudu za poduzetnice.

Foto: Grad Poreč

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -