Novi portal “Žene i novac” najavljuje i istoimenu konferenciju

Žene vole razgovarati o raznim temama, no čini se o novcu najmanje. To je nekako tabu tema, tajnovitija od seksa (jedno online istraživanje kaže da njih 61% radije razgovara o smrti nego o novcu). No odnedavno tu je za njih novost – portal www.zeneinovac.com kao mjesto na kojem mogu otvoreno razgovarati o novcu s baš svih aspekata.

Zašto baš ovakav portal samo za žene sada?

U Hrvatskoj žene žive u prosjeku 7 godina dulje, a zarađuju 11% manje, preduvjet svake slobode je financijska/ekonomska neovisnost i naišli smo na podatak da je u Americi svaka četvrta žena financijski zlostavljana, što nas samo navodi na mogući još veći razmjer istoga u Hrvatskoj.

Žene znaju među sobom i ne moraju jedna drugoj objašnjavati da  jednostavno imaju osjećaj manje vrijednosti, u poslu se nažalost u prosjeku teže zauzimaju za sebe, mnoge i kad imaju vlastiti biznis ne vole prodavati, ne vole marketing i upadnu u zamku da previše daju kako bi dokazale svoju vrijednost i sl.

 Svi znamo za primjere ljudi oko sebe koji su visokoobrazovani i čitav život dobro zarađuju, no nekako im novac curi kroz ruke, možda na kraju i umru u dugovima, a istovremeno znamo i niskoobrazovane ljude koji čitav život rade jednostavne manje plaćene poslove, no u mirovini završe sa stanom i vikendicom, bez dugova, putuju i uživaju u životu. Dakle sve nas to navodi na zaključak da nije sve u tome koliko privučemo/zaradimo nego što učinimo s onim što imamo, kao i zapravo u svemu u životu –  rekla nam je Kristina Ercegović, poduzetnica poznata po Business Cafeu koja stoji i iza ovog projekta.

Ciljevi projekta Žene i novac su:

  1. Financijska pismenost žena
  2. Upravljanje novcem i
  3. Financijska odgovornost prema sebi i djeci

Projekt Žene i novac zasada obuhvaća portal www.zeneinovac.com na kojem je okupljen niz autentičnih stručnjaka kolumnista uz kratke intervjue s relevatnim osobama koji obrađuje temu novca sa svih aspekata od psihološkog, preko financijskog, ekonomskog i pravnog do energetskog i duhovnog.


Pročitajte više: 8 savjeta za financijski wellness – Kako mirno razmišljati o novcu?


Bezvremenski sadržaj koristan svim ženama

Cilj je uvijek imati dostupne tekstove koji su svevremenski, idu u srž i korisni su te odmah primjenjivi. Namjera je da zajedno učimo kako  izaći  iz duga, kako upravljati novcem, kako proći kroz razne životne situacije tipa single faza života, pa ulazak u brak, zajedničke financije, rađanje djece, razvod u smislu financija, single majčinstvo nakon razvoda, briga za stare i nemoćne roditelje i sl, te kako uštedjeti za mirovinu i dr., ali i potaknuti žene da investiraju u sebe i svoje znanje, putovanja, nekretnine, biznise i dr. što god je u skladu s onim tko su one i koje su mi vrijednosti i planovi u životu.

Osim portala već je spremna i istoimena konferencija Žene i novac koja će se održati 12. listopada 2019. u Hotelu Academia u Zagrebu. Key note speaker je publici već poznata i odlično ocijenjena Lidija Rosati, poduzetnica porijeklom s ovih područja, a koja živi i radi na potezu London, Brussels i Hong Kong. Pogledajte osvrt sa treće konferencije “Ljubav, kg, novac”.

Lidija Rosati

Pitali smo Kristinu što ju je potaklo na još jedan u nizu njenih poduzetničkih projekata.

” I sama sam prošla niz uspona i padova u svom odnosu s novcem, od toga da sam zaradila za još pola života, do toga da nemam za cestarinu. Iako stalno učim dobro bi i meni došlo pametnije upravljanje novcem, lakše ga privučem i zaradim, ali volim davati i trošiti možda malo i previše 🙂 no iskreno pravi poticaj mi je bila privatna situacija koja me nedavno neplanirano zatekla, a nastala nakon smrti majke. Naime tek onda sam saznala za njene dugove koja sam naslijedila i sad ih moram otplaćivati, naravno dobila sam i nešto od toga na papiru vrijedniju imovinu, ali ona mi je trenutno mrtav kapital jer je dijelim s rodbinom i ne koristim je, a imam sina jedinca i u ovoj fazi života njegove sadašnje i buduće financijske potrebe su mi prioritet. Moja je mama jedna od onih koja je cijeli život odlično zarađivala, ali eto završila u priličnim minusima i zapravo nepotrebno lošijom kvalitetom života u mirovini. To me baš rastužilo i ne želim ni da se to meni desi niti bilo kojoj ženi, a dodatno smatram da ako već ne ostavljamo djeci imovinu (i nismo to dužni) ajde barem da budemo toliko odgovorni pa da ih ne opterećujemo naših dugovima i da ih pustimo da žive svoj život”.

Kristina dodaje i:

“Novac nas neće učiniti sretnima, ali vlastiti novac daje nam veću  mogućnost izbora pa tako i veću slobodu u svakom segmentu života. Još me prabaka naučila da žena uvijek mora imati svoj novac bez obzira na sve.”

Imati toliko novaca da više nikad ne brinemo o njemu vrijedi toga truda. Idemo se zajedno potruditi i učiti jedni od drugih, za bolju budućnost svih. Vidimo se na www.zeneinovac.com i 12.10. na konferenciji!

Foto: Unsplash, PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -