Liderice iz javnog sektora dale su nam odličnu inspiraciju za poslovni look!

Nekim je ženama poslovni stil urođen, dok je nekima njihov osobni stil odijevanja daleko od onog što bi mogli nazvati poslovnim. No, poslovni stil nikada ne mora biti dosadan. U poslovnom su looku uglavnom važni detalji, a postoje i bezvremenski klasici kojima se uvijek rado vraćamo. Liderice u javnom sektoru pokazale su neke odlične kombinacije na konferenciji “Žene u javnom sektoru“ i poslužile nam kao inspiracija za poslovni look.

Povezano:

Muški detalji za ženski poslovni look

Odijelo i kravata su najbazičnija poslovna kombinacija, a da je točno ovakvo odijelo s istom tom kravatom obukao muškarac njegov bi se izgled opisao kao klasičan i pomalo dosadan, ako ne i zastarjeli. No, kada to isto “dosadno” odijelo obuče žena, stvari se drastično mijenjaju.

Ova kombinacija mogla bi se nazvati pomalo hrabrom upravo zato što je u potpunosti preuzeta iz “muškog ormara”, a izgleda zanimljivo i fantastično. Klasična kravata može podići bilo koju žensku poslovnu kombinaciju, a uz strukirani sako i otkopčanu košulju potpuno se uklapa u žensku poslovnu eleganciju.

poslovni look

Široke hlače i zmijski uzorak

Široke hlače efikasno i efektno mijenjaju suknje, a većini žena stoje mnogo bolje od klasičnih hlača. Najbolje izgledaju u monokromatskim crnim kombinacijama, uz običnu majicu ili dolčevitu, te, naravno, sako.

Zmijski uzorci nedavno su se na velika vrata vratili u svijet mode, a cipele u tom uzorku savršene su za razbijanje monokromatskih kombinacija u bilo kojoj boji.

poslovni look

Suknja na preklop

Ovaj tip suknje također mnogim ženama stoji bolje od nekih klasičnijih modela, a može podići bilo koju poslovnu kombinaciju. Crno-bijela klasika uvijek je bila jako dobro prihvaćena u poslovnom svijetu, a visoke čizme odlično se slažu sa suknjom na preklop.

poslovni look
Ivana Matić

Mala crna haljina za elegantni poslovni look

S malom crnom haljinom nikada ne možete pogriješiti, bilo da je kratka ili midi, ona je najlakši put do poslovne elegancije. Možete joj dodati mnoštvo detalja u različitim bojama jer to mala crna haljina može podnijeti, ali i ne morate. To je moć male crne haljine.

poslovni look
Ana Mandac

Crveni detalji podižu svaku kombinaciju

Monokromatske crne kombinacije najefektnije razbija samo jedan detalj u boji. U ovom su slučaju to crvene cipele, a stil salonki odlično se uklapa u kraće hlače. Jedini predmet u boji možete odlično kombinirati uz istu boju ruža za usne! Osim toga, ako se želite obući u istu boju, no ne želite biti u tonu od glave do pete, odaberite jedan odjevni predmet u kožnoj varijanti.

Nataša Novaković
Nataša Novaković

Hlače visok struka i pepito uzorak

Čak i klasične kombinacije mogu izgledati zanimljivije ako odaberete hlače visokog struka. One daju vintage notu i posebnost svim kombinacijama pa tako i poslovnim. Pepito uzorak je ponovo u modi, a poslovni look može imati više takvih odjevnih predmeta istovremeno.

Vesna Trnogoj Tanta
Vesna Trnokop Tanta

Cvjetni uzorak za poslovni look

Cvjetni uzorak je uvijek rado viđen na poslovnim kombinacijama. On može razbiti monotonost i unijeti dašak veselja u ozbiljne odjevne predmete. S cvjetnim uzorkom je lako i pretjerati, stoga morate paziti koje komade birate i kako ih kombinirate.

poslovni look
Morena Mičetić Fabić

Ako se oblačite za posao, izbjegnite lepršave ili kraće haljinice cvjetnog uzorka u kojima biste mogli izgledati neozbiljno. Također nemojte ga kombinirati u previše šarene kombinacije. Ako niste sigurni u kojem smjeru odvesti cvjetni uzorak, držite se tamnih nijansi.

Foto: Martina Cvek

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -