Pročitajte poslovni savjet Richarda Bransona koji ga je učinio milijarderom!

Uz to što je pravi vitez i ima titulu Sira-a, Richard Branson osnivač je Virgin Grupe u čijem je vlasništvu preko 400 kompanija. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 5 milijardi dolara što ga smješta na sedmo mjesto na listi najbogatijih Britanaca, a kao najvažniji poslovni savjet ističe onaj svoje majke.

Naime, kao dječak bolovao je od disleksije. Koliko mu je to razdoblje bilo mučno pokazao je i u pismu koje je napisao mlađem sebi. “Znam koliko ti je teško u školi i želio bih ti dati savjet koji će ti pomoći da ostvariš najbolje rezultate. Iako ti se sada čini da se čitav svijet urotio protiv tebe, nemoj se nikada sramiti svojih mana i misliti da s tobom nešto nije u redu. Ono što te razlikuje od drugih bit će tvoja najveća snaga na putu prema uspjehu”, napisao je Branson u dirljivom pismu.

Zanimljivo je da je kao tinejdžer svoju kompaniju nazvao “Virgin” zbog nedostatka iskustva u poslu, što danas svakako nije slučaj.

Kao najveću podršku u životu ističe svoju majku, Eve Branson, koja je na njega najviše utjecala. Majka je malenog Rickyja životnim lekcijama podučavala na prilično inovativne načine. Tako ga je jednom prilikom ostavila samoga u polju da pronađe put kući. Ne bi se mnoge majke usudile na taj potez i ostavile svog petogodišnjaka da se sam snalazi. No, Eve je time svom sinu željela pokazati koliko može biti snažan i neustrašiv.

Povezano: Neprocjenjivi poslovni savjeti medijske mogulice Marthe Stewart koji će vam pomoći u osobnom i poslovnom razvoju

posovni savjet

Zato ne čudi što kada Bransona upitaju za najbolji poslovni savjet on ponavlja upravo savjet svoje majke.

Ne žali za propuštenim i samo gledaj naprijed

Nevjerojatno, ali istinito. Najveći savjet jednog od najbogatijih poduzetnika na svijetu ne odnosi se na financijska ulaganja, radnu atmosferu ili marketinške strategije. Sve se svodi na naš način razmišljanja.

No, Branson je očigledno u pravu jer se i drugi slažu s njim. Lachlan McKnight, CEO LegalVisiona kaže da je kada radite nešto revolucionarno bitno biti ustrajan i tvrdoglav. Time pokazujete svojim klijentima da je i vaš posao takav, neuništiv poput vas.

Ukratko, vi ste ogledalo svog poslovanja i način na koji razmišljate i ponašate ogleda se i u vašim rezultatima. Ako se fokusirate na prošlost i ono što ne možete promijeniti svoj biznis vučete prema dolje. No, takvo je što puno lakše reći nego učiniti. I zato mnogi potonu na dno zbog jadikovanja nad propuštenim prilikama, kaže Branson.

“Žaljenje je čisto gubljenje vremena. Jedino što vam može donijeti je dodatni stres i bolesti. Ako se stalno vraćate na nemile događaje ne dopuštate svom umu da nastavi dalje i zacijeli. Kada se uhvatite u takvom razmišljanju Branson nudi rješenje. Nastavite dalje. Počnite se baviti drugom stvari i krenite na drugi projekt.

poslovni savjet

Kada krenete žaliti za propuštenim poslovnim prilikama nije dovoljno samo postati svjestan toga i prestati s tim. Trebate sebi zadati novi zadatak i upustiti se u novi posao. Uz to što ćete se psihički odmaknuti od loših misli pokušajte to učiniti i fizički. Pođite u šetnju, na trčanje ili u teretanu i duboko dišite. Na taj ćete se način i čitavim tijelom odmaknuti od problema.

Poslušajte Bransonov poslovni savjet i ne trošite energiju na gledanje u prošlost nego svu snagu usmjerite prema naprijed.

Foto: Instagram, virgin.com

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

dokumentarci Netflix

Ovih 5 dokumentaraca režirale su žene, a govore o važnim temama

Progovoriti u dokumentarnom filmu o osjetljivim temama poput seksualnog zlostavljanja, ubojstva ili prostitucije jako je nezahvalno - treba steći povjerenje aktera...
- Advertisment -