Sandra Mraović Deković svoju je potpunu iscrpljenost pretvorila u jedinstveni Lift Up Stress free koncept za pojedince i tvrtke

Biti supružnici i poslovni partneri za neke je nemoguća misija, ali za Sandru Mraović Deković i njezinog supruga Damira to znači imati uspješnu poslovnu i sretnu obiteljsku priču. Zajedno vode Zona Motiva, centar usmjeren na fizikalnu terapiju, wellness i edukacije za upravljanje poslovnim stresom. No, kroz transformacije poslovanja, Sandra je prošla i osobne promjene.

Povezano:

Ulazak u poduzetništvo s nepune 22 godine

Sandra poduzetništvo nije planirala, dogodilo joj se spontano s nepune 22 godine. “Donijela sam odluku da završim tečaj masaže, kako bih mogla raditi uz tadašnjeg dečka, a sada supruga fizioterapeuta, u fitness centru.”

Nakon što je završila ljetna sezona, odlučila je položiti tečaj za manikuru i pedikuru kako bi se mogla nečim baviti tijekom cijele godine. “Paralelno sam završavala višu ekonomsku školu za koju, priznajem, tada nisam bila motivirana. Posao nam je krenuo, ali je u jednom trenutku nastala stagnacija. Naravno, svaka poduzetnička stagnacija u sebi krije gomilu strahova, međutim upravo su to trenutci koji nas izgrađuju.”

zona motiva
Zona Motiva – Sandra Marović Deković

Wellness sektor otkrio strast prema ljudskim resursima

Kako bi spriječila stagnaciju, upisala je Wellness akademiju, zaljubila se u ljudske resurse i odlučila napraviti restrukturiranje tvrtke. Tada je prešla iz svakodnevnih operativnih poslova u menadžment i posvetila se vođenju ljudi. Uslijedio je velik broj edukacija iz područja razvoja ljudskih potencijala koje je uspješno implementirala u svoju tvrtku te je odlučila svoja znanja ponuditi i tržištu. Posvetila se i usmjerila na poslovne edukacije i coaching dok je suprug ostao u fizioterapiji.

Odlučila je spojiti svoja znanja iz razvoja ljudskih potencijala, organizacije i wellnesa te već prepoznat suprugov brend fizikalne terapije u jedinstveni program koji ima važan cilj – managere i zaposlenike riješiti stresa! I tako  nastaje Lift Up – stress free koncept. Koncept koji kroz fizikalnu terapiju i wellness uklanja posljedice stresa, a kroz coaching i poslovne edukacije ulazi dublje u uzroke i razorne posljedice stresa i za pojedinca i organizaciju te pronalazi adekvatna rješenja za njegovu redukciju i eliminaciju – individualno i timski.

“Danas su najveći izazov klijenti koji traže instant rješenja, koja rekla bih, ne služe ničemu i predstavljaju značajan financijski trošak i opterećenje. Kvalitetan proces zahtijeva vrijeme, disciplinu, motivaciju i jaku volju. Fizikalna terapija rješava bol, wellness daje osjećaj opuštenosti, i to su područja u kojima rezultate možemo vidjeti relativno brzo. No za korjenite promjene, potrebna je promjena percepcije, sagledavanjem sebe i svojih emocija, misaonih procesa, motiva i vrijednosti, preuzimanje odgovornosti. To je proces, koji nije uvijek lagan. Ali je moguć, i vrlo oslobađajući.”

zona motiva
Zona Motiva – Sandra Marović Deković

Kako uskladiti privatni i poslovni život?

Razvoj Lift Up stress free koncepta pratile su visoke razine motiviranosti, fokusiranosti i zadovoljstva. Ipak, usklađivanje s privatnim životom nekad se činilo kaotično, stoga je na sebi morala primjenjivati ono što danas podučava i prenosi.

“Od početnog elana i doslovno cjelodnevnog optimističnog rada, došao je trenutak potpune iscrpljenosti kada sam se probudila s dvoje djece, 20 zaposlenih, 3 poslovna objekta, planovima i netom završenim fakultetom i potpunom nemotivacijom za dalje. Umor, nezadovoljstvo, besmisao…

Tada sam upisala coaching akademiju koja mi je jedina u profesionalnom smislu budila interes i zadovoljstvo. To je ujedno i početak mog intenzivnog osobnog razvoja i nastanak Lift Up-a u obliku u kojem postoji danas. Kroz business coaching sam osvijestila koliki teret sam si stavila na leđa, koju sam količinu obaveza preuzela, koliko sam kolektivne odgovornosti ponijela… I koliko malo vremena provodila sa onima koje najviše volim. Sa svojom obitelji.“

Naučila je važnu životnu lekciju zbog koje danas radi ono što voli, ali se puno manje troši. I to osobno iskustvo zasigurno je nešto što daje dodanu vrijednost i dublje razumijevanje za klijente.

Svjesno si stavlja limite na dnevni rad, ima vikende za reset, a sve sa ciljem privatnog i poslovnog balansa i izbjegavanja burnouta. I dalje se zna uhvatiti kako dizajnira radionice i 8 sati u komadu kad ju uhvati inspiracija ili produži duboko u noć vođena intuicijom i kreativnim zaletom.

„No oslobodila sam se nametnutog osjećaja krivnje koji me sputavao kroz život i rad. Naučila sam prepoznati i upravljati svojim emocijama koje su ključne u postupcima upravljanja stresom. Danas s jednakim žarom radim ali i kvalitetno provodim vrijeme s obitelji i prijateljima. Isto tako redovito na samo pobjegnem sa suprugom na neko kraće putovanje jer želim njegovati i taj meni posebno vrijedan odnos.

Čvrstog sam uvjerenja kako je čitav moj životni put vodio upravo ka ovom trenutku kada kroz Lift Up mogu živjeti svoju svrhu i pomoći pojedincima i organizacijama da sebi osiguraju onaj balans koji će voditi realizaciji njihovog punog potencijala i ostvarivanju željenih ciljeva.“

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

životna harmonija

Diana Plazonić iz potpuno drugog gledišta: Nikada nismo živjeli u sigurnijim...

Danas postoji konsenzus kako "živimo u stresnim vremenima". Taj stres percipiramo svi - djeca, učitelji, zaposlenici i poslodavci. Međutim, kada pogledamo...
- Advertisment -