Sandra Mraović Deković svoju je potpunu iscrpljenost pretvorila u jedinstveni Lift Up Stress free koncept za pojedince i tvrtke

Biti supružnici i poslovni partneri za neke je nemoguća misija, ali za Sandru Mraović Deković i njezinog supruga Damira to znači imati uspješnu poslovnu i sretnu obiteljsku priču. Zajedno vode Zona Motiva, centar usmjeren na fizikalnu terapiju, wellness i edukacije za upravljanje poslovnim stresom. No, kroz transformacije poslovanja, Sandra je prošla i osobne promjene.

Povezano:

Ulazak u poduzetništvo s nepune 22 godine

Sandra poduzetništvo nije planirala, dogodilo joj se spontano s nepune 22 godine. “Donijela sam odluku da završim tečaj masaže, kako bih mogla raditi uz tadašnjeg dečka, a sada supruga fizioterapeuta, u fitness centru.”

Nakon što je završila ljetna sezona, odlučila je položiti tečaj za manikuru i pedikuru kako bi se mogla nečim baviti tijekom cijele godine. “Paralelno sam završavala višu ekonomsku školu za koju, priznajem, tada nisam bila motivirana. Posao nam je krenuo, ali je u jednom trenutku nastala stagnacija. Naravno, svaka poduzetnička stagnacija u sebi krije gomilu strahova, međutim upravo su to trenutci koji nas izgrađuju.”

zona motiva
Zona Motiva – Sandra Marović Deković

Wellness sektor otkrio strast prema ljudskim resursima

Kako bi spriječila stagnaciju, upisala je Wellness akademiju, zaljubila se u ljudske resurse i odlučila napraviti restrukturiranje tvrtke. Tada je prešla iz svakodnevnih operativnih poslova u menadžment i posvetila se vođenju ljudi. Uslijedio je velik broj edukacija iz područja razvoja ljudskih potencijala koje je uspješno implementirala u svoju tvrtku te je odlučila svoja znanja ponuditi i tržištu. Posvetila se i usmjerila na poslovne edukacije i coaching dok je suprug ostao u fizioterapiji.

Odlučila je spojiti svoja znanja iz razvoja ljudskih potencijala, organizacije i wellnesa te već prepoznat suprugov brend fizikalne terapije u jedinstveni program koji ima važan cilj – managere i zaposlenike riješiti stresa! I tako  nastaje Lift Up – stress free koncept. Koncept koji kroz fizikalnu terapiju i wellness uklanja posljedice stresa, a kroz coaching i poslovne edukacije ulazi dublje u uzroke i razorne posljedice stresa i za pojedinca i organizaciju te pronalazi adekvatna rješenja za njegovu redukciju i eliminaciju – individualno i timski.

“Danas su najveći izazov klijenti koji traže instant rješenja, koja rekla bih, ne služe ničemu i predstavljaju značajan financijski trošak i opterećenje. Kvalitetan proces zahtijeva vrijeme, disciplinu, motivaciju i jaku volju. Fizikalna terapija rješava bol, wellness daje osjećaj opuštenosti, i to su područja u kojima rezultate možemo vidjeti relativno brzo. No za korjenite promjene, potrebna je promjena percepcije, sagledavanjem sebe i svojih emocija, misaonih procesa, motiva i vrijednosti, preuzimanje odgovornosti. To je proces, koji nije uvijek lagan. Ali je moguć, i vrlo oslobađajući.”

zona motiva
Zona Motiva – Sandra Marović Deković

Kako uskladiti privatni i poslovni život?

Razvoj Lift Up stress free koncepta pratile su visoke razine motiviranosti, fokusiranosti i zadovoljstva. Ipak, usklađivanje s privatnim životom nekad se činilo kaotično, stoga je na sebi morala primjenjivati ono što danas podučava i prenosi.

“Od početnog elana i doslovno cjelodnevnog optimističnog rada, došao je trenutak potpune iscrpljenosti kada sam se probudila s dvoje djece, 20 zaposlenih, 3 poslovna objekta, planovima i netom završenim fakultetom i potpunom nemotivacijom za dalje. Umor, nezadovoljstvo, besmisao…

Tada sam upisala coaching akademiju koja mi je jedina u profesionalnom smislu budila interes i zadovoljstvo. To je ujedno i početak mog intenzivnog osobnog razvoja i nastanak Lift Up-a u obliku u kojem postoji danas. Kroz business coaching sam osvijestila koliki teret sam si stavila na leđa, koju sam količinu obaveza preuzela, koliko sam kolektivne odgovornosti ponijela… I koliko malo vremena provodila sa onima koje najviše volim. Sa svojom obitelji.“

Naučila je važnu životnu lekciju zbog koje danas radi ono što voli, ali se puno manje troši. I to osobno iskustvo zasigurno je nešto što daje dodanu vrijednost i dublje razumijevanje za klijente.

Svjesno si stavlja limite na dnevni rad, ima vikende za reset, a sve sa ciljem privatnog i poslovnog balansa i izbjegavanja burnouta. I dalje se zna uhvatiti kako dizajnira radionice i 8 sati u komadu kad ju uhvati inspiracija ili produži duboko u noć vođena intuicijom i kreativnim zaletom.

„No oslobodila sam se nametnutog osjećaja krivnje koji me sputavao kroz život i rad. Naučila sam prepoznati i upravljati svojim emocijama koje su ključne u postupcima upravljanja stresom. Danas s jednakim žarom radim ali i kvalitetno provodim vrijeme s obitelji i prijateljima. Isto tako redovito na samo pobjegnem sa suprugom na neko kraće putovanje jer želim njegovati i taj meni posebno vrijedan odnos.

Čvrstog sam uvjerenja kako je čitav moj životni put vodio upravo ka ovom trenutku kada kroz Lift Up mogu živjeti svoju svrhu i pomoći pojedincima i organizacijama da sebi osiguraju onaj balans koji će voditi realizaciji njihovog punog potencijala i ostvarivanju željenih ciljeva.“

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hodanje tijekom radnog dana

Zašto usred radnog dana trebate prošetati?

Ako ste radoholičarka, hodanje tijekom radnog dana sigurno nikad nije bila opcija za vas. No, možda je vrijeme da to promijenite....
- Advertisment -