Treba li vam praćenje radne uspješnosti u doba krize?

Određeni broj tvrtki ukinuo je praćenje radne uspješnosti zbog korona krize i nemogućnosti ostvarivanja zadanih ciljeva za prošlu godinu. Dok se mnogima to čini kao sasvim logičan slijed usred krize, drugima to nije ni palo napamet. A mnogi se još uvijek u nedoumici pitaju, treba li im praćenje radne uspješnosti u doba krize i što će ono predstavljati. Jasna Rilović, HR stručnjakinja smatra da je ukidanje praćenja pogrešna odluka, a evo i zašto!


Pročitajte više: Kada je pravo vrijeme za vanjsku HR podršku?


Zašto je praćenje radne uspješnosti prijeko potrebno u doba korone?

Prije svega, Jasna smatra da je ukidanje praćenja radne uspješnosti u doba krize pogrešna odluka i pogrešan put motiviranja ljudi. Ljudi, unatoč krizi i svima teškoj situaciji, žele biti prepoznati i nagrađeni za svoj trud i napor.

Upravo u ovoj, u mnogim poljima neizvjesnoj situaciji, zaposlenici više nego ikada žele da organizacija jasno daje do znanja na koje djelatnike računa u budućnosti, kada se čitava situacija smiri.

Ono što HR stručnjakinja umjesto ukidanja praćenja radne uspješnosti predlaže je redefiniranje performanci management procesa, stavljanje većeg fokusa na kompetencije i kako zaposlenici iste razvijaju u ovom kriznom periodu, poticanje i nagrađivanje zaposlenika koji ovaj period koriste za povećavanje znanja i sposobnosti te ulaganje u svoje zaposlenike danas, jer će vam oni to vratiti sutra!

Kriza će proći, a zaposlenici će zapamtiti


Pročitajte više: Learning by Doing: Kako je HR inzultantica došla na ideju o programu koji se bavi ljudskim potencijalima?


Stoga, Jasna Rilović smatra upravo suprotno od onoga što je velik broj tvrtki napravio.

“Sada je najbolje vrijeme za uvođenje praćenja radne uspješnosti jer time svojim zaposlenicima dajete do znanja da mislite na njih i na njihovu budućnost!”

Kada kriza prođe, zaposlenici će dobro zapamtiti kako ste se kao poslodavac odnosili prema njima onda kada je bilo najteže!

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

učenje novih vještina

Učenje nove vještine lakše je uz Googleovo pravilo 20%

Planeri, kalendari, samoljepljivi papirići s popisanim obvezama... Nekad nam se čini da bez njih ne bismo znali „tko nam glavu nosi“....
- Advertisment -