Kako osigurati kvalitetan prijenosni internet kad vam zaposlenici rade s nekoliko različitih lokacija?

Posljednjih godinu dana rad od kuće više je pravilo nego iznimka. Ova nagla promjena radne okoline zahtjeva i brojne tehničke promjene, kao što je brz internet s bilo kojeg mjesta. Upravo je tome doskočio A1 kada je uveo kvalitetni prijenosni internet, a voditeljica poslovnih odnosa za Women in Adria članice, Irena Levicki, nam je dala rješenje za taj problem.

Kad je krenuo rad od kuće, porasla je potražnja za Officeboxom u A1 Hrvatska, to je Internet rješenje putem mobilne infrastrukture. Pogodan je za korištenje na svim lokacijama u Hrvatskoj, a ako se dogodi da netko mora promijeniti svoju lokaciju, nije potrebna nikakva instalacija nego se samo uključi u struju.

“Koristi se za vrijeme službenih putovanja, godišnjih odmora, a aktivira se za samo 10-ak minuta. Našim korisnicima je najviše pomogao tijekom razdoblja rada i škole od kuće. Kućni internet nije bio dovoljan za potrebe škole i rada.”


Pročitajte više: Voditeljica poslovnih odnosa za Women in Adria članice Irena Levicki otkrila nam je kako možete optimizirati telekom troškove


Kakve su pogodnosti za korištenje Officeboxa?

Officebox je prijenosni internet koji nije ovisan od standardnoj infrastrukturi, kao kod interneta preko parice. Korisnik dobiva internet preko 4G mreže, preko kartice kao i mobitel te koristi resurse mobilne mreže.

“Kad je bio potres 20. ožujka cijela A1 Hrvatska prebacila se na rad od kuće. Tad su i naši zaposlenici dobili Officebox i bio im je više nego dovoljan”, ispričala je Irena. U Super Officebox uslugu uključeno je 400 GB Internet prometa po maksimalno dostupnoj brzini te nakon potrošenih 400 GB brzina se spušta na 2 Mbit/s. “400 gigabajta je otprilike kao da gledate 400 sati filmova preko Netflixa svaki mjesec”


Pročitajte više: Kako nam Office 365 i OneDrive olakšavaju rad na dokumentima?


Na Officebox se mogu priključiti četiri računala putem žica, a uz to ima još i WIFI antenicu. Isto tako, ima na sebi priključak za telefon koji se može koristiti jedino je u slučaju promjene županije važno javiti novu lokaciju.

Na Officebox se mogu priključiti četiri računala putem žice, a uz to ima još i WIFI. Isto tako, ima na sebi priključak za telefon koji se može koristiti, jedino je u slučaju promjene županije važno javiti novu lokaciju.

Mjesečna naknada je 179 kuna. Korisnici koji imaju više A1 usluga kroz MOZAIK pogodnosti ostvaruju do 30 kuna popusta po svakom računu pa je cijena 149 kuna. Mjesečna naknada za sam uređaj je 20 kuna.

Potražnja za Officeboxom značajno se povećala s početkom pandemije jer su mnoge optike i kablovi stradali u potresu, a i mnoge su tvrtke radile od kuće.

Članak pripremljen u suradnji s A1 Hrvatska.

Foto: Privatna arhiva, Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -