Kad znanstvenica kaže da je bolje koristiti kozmetiku s isključivo prirodnim sastojcima onda je to ozbiljno!

Na predstavljanju novih NovExpert proizvoda s omega masnim kiselinama ostale smo zatečene mladom ženom koja je strastveno pričala o njima. Njeno ime je Zineb Ben Bella, a predstavila se kao komunikacijska znanstvenica zbog čega su se nama odmah pojavili upitnici iznad glave. Znanstvenica u biznisu i još s titulom koju prvi put čujemo, to je i više nego dovoljan razlog za intervju.

Nakon studija kemijskog inženjerstva u Francuskoj i specijalizacije za formulacijsko inženjerstvo i kozmetiku, Zineb je dobila priliku za rad u mnogim velikim tvrtkama u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji. Bila su to imena poput Novartis Pharme u Casablanci, njezinom rodnom gradu, Shiseida u New Yorku te L’Oréala u Parizu. Tek je nakon toga počela raditi za NovExpert.


Pročitajte više: Zanima vas karijera u znanosti? Slijedite ove savjete!


Nakon diplome iz znanosti odlučila se i za poslovnu školu

Odluku o poslovnoj školi donijela je, kaže, nakon radnog iskustva u Shiseidu. “Tamo sam surađivala s različitim odjelima, ali najviše sam uživala u radu s marketinškim i komunikacijskim timom. Otkrila sam novo polje koje me potpuno očaralo. Tako sam došla do ideje da se nakon završetka studija kemije pridružim poslovnoj školi (ESCP) u Madridu, gdje sam se naposljetku specijalizirala za marketing i komunikaciju.”

“Činjenica da posjedujem i znanstvenu i poslovnu diplomu definitivno mi daje širu perspektivu za kozmetičku industriju. Razumijem formule i sastojke, ali i izazove koji stoje iza marketinških aspekata.”

prirodna kozmetika
prirodna kozmetika – NovExpert

Poseban interes pokazala je prema prirodnoj kozmetici

Na pitanje zašto bismo trebali koristiti kozmetiku s prirodnim sastojcima ako je znanost danas uznapredovala do te mjere da umjetne sastojke učini sigurnima, Zineb je dala vrlo detaljan odgovor. “U prosjeku žena dnevno nanosi 16 proizvoda. Svaki proizvod sadrži otprilike 30 sastojaka. Pretpostavlja se da u jednom danu žena nanese na svoju kožu do 500 sastojaka. Tijekom života to može doseći i do 500 kg sastojaka! Te molekule, ovisno o njihovoj veličini, mogu ući i u najdublje slojeve kože, i mogu se naći u krvotoku, mokraći pa čak i u majčinom mlijeku.”

“Djeluju li te molekule jedne na druge? To ne znamo. Utječu li na naše organe? Možda. Ima sve više znakova da su povezane s primjerice endokrinim poremećajima. Koliko dugo ostaju u našem tijelu? Jedan dan? Mjesec? Godinu? Više? Nema jasnog znanstvenog odgovora.”

S obzirom na navedeno, stručnjaci i liječnici su osnovali NovExpert specijalizirani za starenje i zdravlje kože na bazi prirodnih sastojaka.

Ro.Ra. Natura d.o.o. je privatna, obiteljska tvrtka koja se od prvog dana bavi zastupanjem, promocijom i distribucijom prirodnih proizvoda koji se koriste za očuvanje zdravlja i vitalnosti, a zbog toga su odabrali zastupaiti NovExpert proizvode u Hrvatskoj. Jedan od brojnih segmenata koje razvija su i edukacije namijenjene zdravstvenim djelatnicima na kojima surađuju sa svjetski poznatim i priznatim znanstvenicima, liječnicima i farmaceutima. Danas Ro.Ra. Natura uspješno zastupa i distribuira proizvode tvrtki u segmentima fitoterapije, mikronutricije i dermokozmetike.

prirodna kozmetika
prirodna kozmetika – NovExpert

Oralni dodaci prehrani bolji su za organe nego za kožu

Iako se oralni dodaci prehrani smatraju učinkovitijim jer su lakši za apsorpciju, Zineb dodaje da su oni dobra ideja za mnoge organe, ali ne toliko za kožu. Aktivni sastojci poput vitamina C, hijaluronske kiseline ili kolagena 30 su puta učinkovitiji kada se nanose izravno na kožu (topikalno) nego kada se konzumiraju oralno. Zašto? Zato što je koža posljednji organ koji ima koristi od dodataka prehrani.

NovExpertin Booster Omega 5 preporučila je onima sa suhom, dehidriranom, ali i normalnom kožom. Što se tiče ulja za čišćenje, za masnu i mješovitu kožu savjetovala je dvostruko čišćenje sa Clear Skin Foaming gelom ako osoba ima nesavršenosti, prištiće ili kožu sklonu aknama. U slučaju pigmentacije na koži preporučuje Express Radiant pjenu za čišćenje, a osobama s osjetljivom i kožom sklonom reakcijama Milky cleanser.


Pročitajte više: Doktorice savjetuju koje štetne sastojke u kozmetici obavezno trebate izbjegavati!


Must have u svakoj uredskoj ladici

Ako se pitate koji je must have u njezinoj ladici imamo odgovor za vas. “Rekla bih da je must have proizvod (barem za mene) Lip’Up koji istodobno ima svojstva balzama, sjajila i ruža. Drugim riječima, on štiti, obnavlja i uljepšava usne tijekom cijelog dana za trenutni i dugotrajni učinak!”

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

p&g mamforce

Direktorica P&G: ‘Potencijal treba njegovati, a dobar kadar zadržati’

Svako radno okruženje ima svoje specifičnosti i svoje izazove. Male tvrtke, žensko poduzetništvo, velike kompanije, multinacionalne korporacije. Što je teže i...
- Advertisment -