Najbolji proizvodi za brzo tamnjenje – brončana koža u rekordnom roku

Vrući ljetni dani prizivaju preplanuli ten koji mnogi priželjkuju. Istovremeno, ne tamne svi lako na suncu, stoga vam proizvodi za brzo tamnjenje kože mogu biti od velike pomoći.

Za razliku od proizvoda za samotamnjenje koji ne zahtjevaju izlaganje suncu i daju površinsku boju koži, proizvodi za ubrzano tamnjenje djeluju na bazni sloj kože uz izlaganje suncu. Učinak je sporiji nego kod krema za samotamnjenje, ali je i dugotrajniji.


Pročitajte više: Kako se pripremiti za ‘brazilku’? Odvažite se na ovu popularnu vrstu depilacije


proizvodi za ubrzano tamnjenje
Afrodita

Zašto volimo preplanuli ten?

Mnogi će se složiti kako osobe brončanog tena izgledaju mlađe i zdravije, stoga ne iznenađuje popularnost različitih kozmetičkih proizvoda koji potiču tamnjenje kože. No znate li kako je krenuo ovaj trend?

U zapadnjačkim društvima, radnička klasa bila je prepoznatljiva po brončanom tenu koji su imali od rada na suncu, dok se višu klasu prepoznavalo po blijedoj puti – oni nisu morali raditi, stoga su mogli vrijeme provoditi unutra.

No pojavom Industrijske revolucije proizvodnja je premještena u četiri zida, odnosno u zatvoreni prostor. Tako je radnička klasa postala prepoznatljiva po blijedoj koži, a viša klasa je svojom preplanulom kožom pokazivala kako si može priuštiti putovanja u toplija, sunčanija mjesta.

proizvodi za ubrzano tamnjenje
Tinktura

Kako nam pomažu proizvodi za brzo tamnjenje?

Proizvodi za ubrzano tamnjenje u svojem sastavu najčešće imaju beta-karoten, biljni pigment koji primarno nalazimo u mrkvi.

Beta-karoten potiče stvaranje melanina koji koži daje tamniju boju, a istovremeno neutralizira štetno djelovanje slobodnih radikala. U pitanju je najpametniji i najsigurniji način za postizanje preplanulog tena.

Zahvaljujući ubrzanom stvaranju melanina željeni ćete ten postići u manje vremena, odnosno uz smanjeno izlaganje suncu.


Pročitajte više: Kako njegovati kožu kao u wellnessu – u samo 3 koraka!


proizvodi za ubrzano tamnjenje
Olival

Najpopularniji proizvodi za brzo tamnjenje svakako su sprejevi, ulja i tzv. marmelade. Oba proizvoda daju isti rezultat, a razlika je jednostavno u načinu njege koji preferirate. U prijevodu, svoj idealan proizvod za ubrzano tamnjenje birajte kao i bilo koji drugi proizvod za njegu tijela.

Zaštitite se od štetnih UV zraka

Bez obzira na želju za što bržim postizanjem preplanulog tena, nipošto ne zaboravite na zaštitu od UV zraka. Svoj odabrani proizvod za brzo tamnjenje obavezno kombinirajte s kremom za zaštitu od sunca, uz minimalan SPF 30. Novi sloj zaštite obavezno nanosite svaka dva do tri sata, te izbjegavajte izlaganje suncu između 11:00 i 17:00 sati kada je UV zračenje najsnažnije.

proizvodi za ubrzano tamnjenje
Australian Gold

Iako beta-karoten pruža određenu zaštitu kože od UV zračenja, ta zaštita nipošto nije dovoljna, a naročito u popodnevnim satima kada je sunce najsnažnije. Prekomjerno izlaganje UV zrakama dovodi do trajnih oštećenja na koži, ubrzava njezino starenje, a može dovesti i do karcinoma kože.

Na tržištu je danas dostupan širok spektar krema i losiona za zaštitu od sunca, te ćete bez problema pronaći kremu koja vam odgovara teksturom i mirisom, a koju ćete rado i redovito nositi ispod svoje omiljene marmelade ili ulja za tamnjenje.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -