Kako se pripremiti za ‘brazilku’? Odvažite se na ovu popularnu vrstu depilacije

Jedna od najpopularnijih metoda uklanjanja dlačica s intimnog područja je brazilska depilacija. Iako mnogima vrlo neugodna i bolna, ne mora biti tako. Odabirom profesionalnog kozmetičkog salona, educiranih kozmetičarki i metode uklanjanja dlačica smanjite neugodu i bol i budite bezbrižni i bez suvišnih dlačica na ljetnom odmoru.

Kako se pripremiti za brazilku

Mnoge pripadnice ljepšeg spola dlačice s intimnog područja uklanjaju brijanjem britvicom, ali tom metodom dlačice brzo narastu i koža je iritirana i može se oštetiti. Brazilskom depilacijom uklanja se većina dlačica s intimnog područja i dlačica ćete se riješiti na dva do pet tjedana. Prije nego što se odlučite za brazilsku depilaciju, pustite da dlačice narastu od pola centimetra do centimetar i pol kako bi ih vosak ili šećerna pasta mogli što bolje ukloniti. Poželjno je napraviti piling kože nekoliko dana prije samog tretmana kako bi koža bila pripremljena za depilaciju. Prije dolaska u salon važno je obratiti pažnju na  higijenu intimnog područja na obostrano zadovoljstvo kozmetičarke i vas.


Pročitajte više: Depilacija šećernom pastom ili voskom – Što odabrati?


Vosak ili šećerna pasta?

Odstranjivanje dlačica s intimnog područja toplim voskom prvi put može biti bolno, međutim, ulje koje se nanese na kožu netom prije tretmana spriječit će uklanjanje gornjeg sloja kože i vosak će se vezati smao za dlačice pa će depilacija biti manje bolna.

Brazilska depilacija šećernom pastom manje je neugodna od voska, no treba imati na umu da nijedna od ovih metoda nije bezbolna pogotovo kada se radi prvi put. S brazilskom depilacijom dlačica ćete se riješiti na duže vrijeme.


Pročitajte više: Brazilska maderoterapija riješit će problem i najtvrdokornijeg celulita!


Njega nakon tretmana

Kozmetičarke savjetuju izbjegavanje kupanja u bazenima, saune, izlaganje suncu, solarij, sportske aktivnosti i spolne odnose barem 24 sata nakon depilacije zbog osjetljivosti kože, iritacija, crvenila i mogućih infekcija intimnog područja. Ne preporuča se ni korištenje krema za sunčanje, losiona za tijelo i piling kože 48 sati nakon tretmana. Kožu nakon depilacije treba pažljivo njegovati i preporučljivo je koristiti blage proizvode za njegu na bazi čajevca, aloe vere ili lavande ako je područje iziritirano depiliranjem.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

p&g mamforce

Direktorica P&G: ‘Potencijal treba njegovati, a dobar kadar zadržati’

Svako radno okruženje ima svoje specifičnosti i svoje izazove. Male tvrtke, žensko poduzetništvo, velike kompanije, multinacionalne korporacije. Što je teže i...
- Advertisment -