Projektom “Kreativna Hrvatska” u izloge stavljaju radove malih poduzetnica

Puls hobby & art store i Facebook grupa ProfiArtUnikat udružili su snage u zajedničkom projektu “Kreativna Hrvatska” s ciljem promocije kreativaca iz cijele Hrvatske. Bit projekta je promovirati kreativce koji nemaju svoje izložbeno-prodajne prostore, te im na taj način omogućiti da se pokažu široj javnosti i ostvare svoje kreativne snove. Ovo je odlična prilika za sve one koji žele upoznati kreativne istomišljenike, povećati svoje kreativno carstvo te imati priliku na novom mjestu proširiti riječ i sliku o svojem radu.


Pročitajte više: Ima li vaš hobi potencijal da se pretvori u posao?


Izložba i promocija

Radovi odabranih kreativaca izlagat će se u Puls hobby&artu u razdoblju od 60 dana, u King Crossu u Zagrebu. Nakon isteka tog roka postavit će se radovi nova četiri kreativca koja će se birati u grupi. Kada je u grupi objava “Kreativna Hrvatska” treba tebe, to će značiti da se je moguće prijaviti se za idući period izlaganja. Između prijavljenih odabrat će se nova četiri kreativca koji će krasiti police Puls hobby&arta.
Kandidatkinje čiji radovi krase izlog u prvom setu odabranica su:

Milica Marjanović vlasnica je domaće radinosti “Lutke by Mila” iz Slavonskog Broda. Lutke izrađuje od pamuka, vune, antialergijskog punjenja, koje šije iglom i koncem. Kaže da izrada lutki nije nimalo jednostavna, ali je osmijeh na licu djeteta neprocjenjiv.

Marijana Sačer izrađuje nakit u svojem obrtu “Kraluš” kojime čuva tradiciju hrvatskog etno nakita. Radi ogrlice i narukvice na koncu i flaksu, a krenula je izrađivati i moderniji nakit od perlica.

Blaženka Đukec u svojem obrtu “Babett” izrađuje nakit s motivima zahtjevnih cvjetnih kreacije. Prošle je godine svoj hobi pretvorila u posao te je u potpunosti samouka.

Ana-Marija Mužević je vlasnica firme “Kreativna ovčica” koja se bavi heklanjem igračaka te izradom poklona i modnih dodataka, uglavnom za djecu. Koristi materijale domaćih proizvođača, inspiraciju je dobivala od svojih kreativnih kupaca.

Njihova je postava krenula 7. veljače.


Pročitajte više: Kako se financirati u kulturnim i kreativnim industrijama?


Hrabrenje malih poduzetnika

Dućan Puls hobby&art store pripremio je u ovu svrhu jedan od svoja četiri izloga. Cilj je promovirati male poduzetnike (u ovom krugu samo poduzetnice) i ohrabriti ih da nastupe na tržištu. Sve je prodajno-izložbenog karaktera kako bi posjetitelji mogli prikupiti kontakt informacije te imali priliku moći ih nazvati za potencijalne buduće hand made kreacije, ne samo trenutno izložene modele.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -