Projekt SCINERGY ’24 povezuje znanstvenu i poslovnu zajednicu. Tvrtke, prijavite se!

Otvorene su prijave za SCINERGY ’24 – projekt povezivanja znanstvene i poslovne zajednice u svrhu komercijalizacije znanstvenog rada. Točnije, cilj projekta je kvalitetno spojiti znanstvenu i poslovnu zajednicu u Hrvatskoj. Time s jedne strane žele olakšati znanstvenicima komercijalizaciju rezultata njihovih istraživanja i pokretanje novih projekata u suradnji s gospodarstvom. S druge strane, žele tvrtkama osigurati pristup znanstvenicima i znanstvenoj infrastrukturi potrebnoj za unaprjeđenje postojećih i razvoj novih tržišnih proizvoda i usluga, stoji na službenoj stranici.

Sudjelovanje je besplatno, a broj sudionika je ograničen

Prijaviti se mogu svi poslovni subjekti registrirani u Hrvatskoj, neovisno o svojoj veličini i sektoru djelovanja, koji imaju potrebu za suradnjom sa znanstvenom zajednicom u svrhu pokretanja i ojačavanja svojih poslovnih aktivnosti. Tvrtke se za sudjelovanje u projektu mogu prijaviti do 21. siječnja 2024. godine.

„Vjerujemo da će projekt potaknuti učinkovitije ulaganje u istraživanje i razvoj, inovacije i pametnu specijalizaciju u Hrvatskoj“,  istaknula je Nikolina Topić, partnerica projekta Scinergy. Dodaje da je ovo velika prilika za kompanije koje imaju konkretnu potrebu za znanstvenom ekspertizom.

Svaka će prijava biti evaluirana odmah nakon predaje. O rezultatu prijave bit ćete obaviješteni odmah nakon završene evaluacije. Broj sudionika je ograničen, a sudjelovanje u projektu je besplatno.


Pročitajte više: Razvijte poslovanje kroz strateški poslovni dizajn


Projekt Scinergy je prilika za tvrtke koje se žele povezati sa znanstvenom zajednicom

Projekt financira Europska komisija u okviru inicijative „Strengthening Monitoring and Evaluation of Innovation Programs in the EU“, a globalno ga provodi Svjetska banka u suradnji s međunarodnim partnerima London Business School (LBS) i Massachusetts Institute of Technology (MIT). Nositelj projekta u Hrvatskoj je ICENT, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, a provodi ga Nuqleus.

Uključivanjem u projekt SCINERGY’24 tvrtke dobivaju ciljano povezivanje sa znanstvenicima u specifičnom području, vođene sastanke i pomoć u komunikaciji sa znanstvenicima radi pokretanja novih suradnji, upoznavanje s najnovijim tehnologijama i znanstvenim trendovima, uvid u dostupnu znanstvenu opremu i mogućnostima njenog korištenja, pravnu podršku prilikom razgovora sa znanstvenicima radi pokretanja novih suradnji, priliku za testiranje i certificiranje novih proizvoda i usluga, predstavljanje različitih opcija za financiranje potencijalnih suradnji između znanstvenika i tvrtki te besplatno sudjelovanje na dvodnevnom događaju SCINERGY ’24.

Foto: Canva / Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -