Trebate liječnika ili pretragu? Liste čekanja pacijentima su konačno dostupne na jednom mjestu

Više od 6000 javnih i privatnih klinika, 5000 liječnika i najnovije vijesti iz svijeta medicine, zdravlja i ljepote samo je dio onoga što nudi nova zdravstvena platforma Qliniqa.hr.

Na terasi Oleander zagrebačkog hotela Esplanade predstavljena je i lansirana platforma Qliniqa koja nudi bazu podataka svih privatnih i javnih klinika i bolnica, stomatoloških i specijaliziranih ordinacija te popis liječnika kategoriziranih po specijalizaciji za lakšu pretragu.

Qliniqa će puno pomoći pacijentima

Također, pacijenti će napokon moći pronaći i sve linkove na liste čekanja, popis dostupnih lijekova i liste liječničkih pretraga kategoriziranih za javne bolnice u kojima ih mogu obaviti kao i popis privatnih ustanova koje nude tražene usluge. 

Informacija za pacijente nikada nije dovoljno jer najveći problem i jest komunikacija, odnosno nedostatak informacija. Vjerujem da će ova platforma pomoći ljudima oko svega što ih zanima u zdravstvenom sustavu”, istaknuo je predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu Ivica Belina.

Na svečanu promociju došli su mnogi liječnici i predstavnici zdravstva poput neurokirurga Fadia Almahariq i neurologinje Petre Bago Rožankovic iz KBC Dubrava, estetskih liječnika Tomice i Dinka Bagatina, stomatologinja dr. Maja Jagodić Štimac, kao i pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje osobe s invaliditetom Grada Zagreba dr. sc. Mirela Šentija Knežević, koja je istaknula važnost naprednih informacijskih rješenja koja olakšavaju pacijentima pristup zdravstvenim uslugama jer Grad Zagreb aktivno ulaže u aktivnosti digitalne transformacije.


Pročitajte više: Pharmeria je ljekarna koja dolazi k vama. Dostupna je ‘u džepu’


Bogata baza zdravstvenih usluga

“Iznimno je važno omogućiti dostupnost usluga putem različitih kanala i unaprijediti pristup informacijama stoga je važno imati što više digitalnih platformi koje to pružaju pacijentima”, rekla je dr. Šentija.

Osim provjerenih i aktualnih informacija čitatelji će moći pretraživati bogatu bazu zdravstvenih usluga, pogledati podcaste sa stručnjacima iz područja medicine i farmacije dok će klinike i liječnici moći svakodnevno i samostalno ažurirati svoje profile sa svim novostima i pogodnostima za pacijente, a sadržaj će biti pokriven na svim društvenim mrežama.

O tome je govorila i inicijatorica projekta Dalila Turk Mraović istaknuvši kako je cilj i želja ovog projekta da se hrvatskim građanima riješi problem mukotrpnog pretraživanja i da mogućnost izbora.

Ovo je projekt koji će rasti i razvijati se s ciljem da na jednom mjestu i jednim klikom dođemo do potrebnih informacija u javnom i privatnom zdravstvu.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

My Sensees

Hrvatska IT tvrtka osmislila uređaj za praćenje kvalitete zraka, a dostupan...

Zagađeni zrak je 'nevidljivi ubojica' te predstavlja jedan od najvećih javnozdravstvenih rizika diljem svijeta. Prema rezultatima istraživanja Svjetske zdravstvene organizacije prisutnost...
- Advertisment -