Od ove snimke zaposlene mame koja radi od kuće s djecom zaboljet će vas glava!

Suosnivačica tvrtke Circle In, Jodi Geddes, nedavno je na LinkedInu podijelila video koji prikazuje život zaposlene mame koja radi od kuće. Ona, kao i mnogi roditelji, mora žonglirati rad od kuće i brigu o maloj djeci.


Pročitajte više: Ako vam je teško dok radite od kuće, a djeca plaču, dobrodošli u svijet mama poduzetnica!


Rad od kuće i djeca

U video koji traje samo 18 sekundi Jodi je uspjela obuhvatiti razdoblje od samo jednog sata. Dok radi u svom kućnom uredu, a na stolici pored je njezina zaigrana kćer koja se igra na tabletu. Međutim, djevojčica nakon nekoliko sekundi sjeda mami u krilo, i to u različitim pozama. Za to vrijeme Jodi telefonira sa slušalicama, radi na računalu i pazi na kćer. Kasnije u sobu ulazi starije dijete kojem upućuje zadatke. Nekoliko trenutaka uspjela je imati bez kćeri, ali samo kako bi djevojčica otišla po masku i pokazala je mami.

U cijelom videu nevjerojatna je koncentracija majke te njezina smirenost dok obavlja više stvari odjednom. Video do sada imao preko 80 000 pregleda i bezbroj komentara drugih roditelja koji se mogu poistovjetiti. Ovakve situacije su poznate gotovo svim roditeljima koji su morali naučiti spojiti privatni i profesionalni život tijekom ove pandemije.

Ovih dana nismo samo roditelji, već zaposlenici, učitelji, njegovatelji, sportski treneri

Suosnivačica Circle In-a Kate Pollard napisala je otvoreno pismo pri dijeljenju videa kojim želi podsjetiti roditelje da nisu sami u ovoj korona situaciji. “Iako su mnogi od nas upoznati s uobičajenim balansiranjem karijere i roditeljstva, nitko nije mogao predvidjeti emocionalni vrtlog koji je 2020. donijela tolikom broju ljudi, posebno roditeljima koji rade”, napisala je Pollard.


Pročitajte više: Sposobnost multitaskinga: Supermoć koju posjeduje svaka zaposlena mama


„Ovih dana nismo samo roditelji, već zaposlenici, učitelji, njegovatelji, sportski treneri i mnoštvo drugih uloga kojima bi u svakom trenutku mogla trebati pažnja. Neki bi mogli reći da smo roditelji za vrijeme posla, a drugi da smo zaposlenici tijekom roditeljstva. Bez obzira na situaciju, ovo je jedno od najtežih razdoblja s kojima su se mnogi od nas morali suočiti i koje mnogi roditelji jedva čekaju ostaviti iza sebe. “

Pollard je tim činom željela podsjetiti poslodavce, organizacije i menadžere da roditelji trenutno čine sve što mogu.

“Situacija svake obitelji je drugačija, a i situacija svakog roditelja. Zapravo je svakodnevno drugačija. Mentalni i fizički danak koji nam ovo razdoblje uzima je stvaran. Stoga, molim vas, budite strpljivi s nama ”, piše ona.

Žene u Circle In-u znaju dosta o roditeljima koji su stalno pod stresom. Osnovni proizvod koji ovaj start up nudi je prilagođena platforma koju poslodavci mogu pružiti svojoj zajednici zaposlenih roditelja.

Pollard želi podsjetiti roditelje da su samo ljudi te da se dovoljno trude. “Svi radimo najbolje što možemo. U većini dana to je zamorno i doživljavamo stalni osjećaj krivnje za ono što ne pružamo svojoj djeci, nesigurni što postižemo na poslu i emocionalno iscrpljeni nakon što vrijeme dijelimo između Zoom sastanaka, telefonskih poziva, roditeljstva i kućnog školovanja.

COVID-19 zasigurno je iznio ljudsku stranu radne snage, spajajući naš profesionalni život s našim privatnim, ali bez obzira na to kako se krećemo u ovom ‘novom normalom’, važno je da i mi odvojimo trenutak da se podsjetimo da smo samo ljudi.”

Foto: Screenshot Circle In

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

dodatni poslovi

Dodatni poslovi koji vam mogu povećati budžet!

Hrvatski zavod za zapošljavanje trenutno broji 162 853 nezaposlenih, a za mnoge otkaze zaslužna je pandemija koju još uvijek preživljavamo u...
- Advertisment -