Sposobnost multitaskinga: Supermoć koju posjeduje svaka zaposlena mama

Multitasking je jedna od najvažnijih vještina koju majke moraju savladati. Ako prije niste mogli odraditi više stvari od jednom, nakon što stignu djeca odmah ćete naučiti kako. Zaposlena mama i urednica portala Motherly, Colleen Temple, u nedavnoj se kolumni raspisala o tome kako joj sposobnost multitaskinga spašava život i napisala posvetu ovoj ‘supermoći’.

Povezano:

“Neke dane, pogotovo kada sam u velikoj gužvi, maštam o tome da radim samo jednu stvar odjednom. Da započnem zadatak, promislim ga, dovršim i prekrižim s liste obaveza. Samo zamislite. Odlučite da ćete danas isprobati novi recept, odete na Pinterest, nađete odlične recepte (bez da vas netko ometa), nabavite sastojke (isto bez ometanja), pripremite namirnice i fokusirate se na pripremu jela (bez ometanja)”, započinje Collen i napominje da je smiješan život u kojem joj je ovo najveća fantazija.

Ova zaposlena mama zna da je u razdoblju života u kojem se trenutno nalazi, dok su djeca još mala, ova fantazija ravna onoj o odlasku sa suprugom na romantično putovanje na Havaje. Iako često ne stigne uživati u malim stvarima kada brzinski odrađuje više njih odjednom, ova je zaposlena mama zahvalna na vještini multitaskinga i naziva ju svojom supermoći. Iako ima lošu reputaciju jer ubija produktivnost i uzrokuje stres, multitasking je jedini način na koji zaposlene mame mogu obaviti sve svoje obaveze. Iz zahvalnosti prema svojoj supermoći, Colleen je napisala posvetu multitaskingu, vještini zbog koje majke uspijevaju ‘vladati svijetom’.

Sposobnost multitaskinga

“Zbog multitaskinga možemo kuhati večeru dok istovremeno stavljamo sušiti rublje, smirujemo svađu i odgovaramo na poruke. (Možda s tim odgovorom kasnimo tri dana, ali ipak smo se sjetile).”

Oda multitaskingu od zaposlene mame

Zbog multitaskinga možemo voditi biznis od kuće s bebama i mališanima koji skaču oko i na nas i pokušavaju ući na naše virtualne sastanke s kolegama. (Mama, mama, je li sada moj red? Mogu li ih pozdraviti?).

Zbog multitaskinga možemo odgovoriti na onaj email, slušati podcast i hidratizirati lice s maskom za lice.

Zbog multitaskinga možemo uljuljati bebu u san dok čitamo knjigu i konačno ispijamo gutljaj svoje vruće (dobro, mlake) kave.

Zbog multitaskinga možemo nanositi maskaru dok istovremeno pričamo majci na telefon što nam se sve dogodilo u životu od zadnjeg razgovora, pritom pazeći na mališana kutkom oka. (Mama pričekaj trenutak. Dušo, silazi s kuhinjskog pulta! Prestani jesti wc papir! I stavi natrag pelenu!).

Zbog multitaskinga možemo rezervirati prostor za proslavu dječjeg rođendana, dok istovremeno tražimo slatku odjeću za njih na internetu, a istovremeno gledamo i nešto zgodno za sebe.

Zbog multitaskinga možemo usisavati kuću, jesti ručak i skupljati igračke s poda istovremeno.

Sposobnost multitaskinga

Zbog multitaskinga možemo ležati s bebom dok ne zaspi i istovremeno na slušalicama slušati omiljenu radijsku emisiju.

Zbog multitaskinga se možemo maziti sa suprugom dok istovremeno u glavi radimo popis namirnica koje moramo kupiti u trgovini.

Zbog multitaskinga možemo dojiti dijete i raditi intervju s poznatim doktorom za članak koji pišemo, dok istovremeno smirujemo uznemirenog mališana tako da tražimo njegovu omiljenu epizodu crtića na Netflixu.

Ispričavamo se svojim istrošenim mozgovima. Jednom ćemo usporiti tempo, obećajmo. No za sad ne možemo ništa učiniti oko toga. I dalje ćemo uspijevati igrati sve te uloge odjednom”, zaključuje Colleen i nastavlja maštati o vremenu u kojem će se stvari konačno odvijati polako, jedna po jedna.

Foto: Instagram/@colltemple

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

  1. Uh, ovo je baš užasan život. U redu je, zaposlene žene ne moraju raditi sto stvari odjednom.
    Posložimo prioritete, odmorimo se, podijelimo odgovornosti s partnerom ili ako ga nemamo, zatražimo pomoć od bližnjih.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -