Jedinstveni način liječenja u ginekologiji i dermatologiji!

Dinamična kvadripolarna radiofrekvencija (DQRF) je najnovija biofizikalna tehnologija kojom se emitira energija u određeni sloj tkiva s potpunim očuvanjem ostalih dijelova tkiva te na taj način ciljano djeluje na željenoj dubini tkiva s minimalnim ili nikakvim rizikom od neželjenih oštećenja ili pretjeranog zagrijavanja. Radiofrekvencija se danas koristi u mnogim indikacijama u ginekologiji i dermatologiji.

Povezano: Tanja Vrčić nakon karijere u farmaceutskoj industriji i državnoj bolnici u svojoj poliklinici Hilarus nudi inovativne dermatovenerološke usluge

Primjena u ginekologiji

EVA – DQRF u ginekologiji je izvrsno rješenja za probleme ženske intime. Tretmanom možemo na siguran, učinkovit način, bez neugode, rješavati brojne probleme ženskog intimnog područja, a to su:

 • Genitourinarni sindrom u menopauzi (vaginalna suhoća, osjećaj zatezanja i peckanja, bolni spolni odnosi) – stimulacijom mikrocirkulacije smanjuju se simptomi koji nastaju kao posljedica vulvovaginalne atrofije.
 • Blagi oblici SUI (Stres Urinary Incontinence) – neželjeno i nevoljno „bježanje“ mokraće pri fizičkom naporu.
 • Smanjenja osjetljivost i opuštenost rodnice i znakovi starenja ženskog intimnog područja – simptomi se umanjuju stimulacijom sinteze kolagena, veziva i hijaluronske kiseline.

I u ovim indikacijama mehanizam djelovanja DQRF je taj da se emitiranjem energije potiče zagrijavanje precizno ciljanog tkiva, u tom tkivu dolazi do promjena u smislu stimulacije fibroblasta na lučenje novog kolagena i hijaluronske kiseline. Na taj način dolazimo do remodeliranja veziva koje nam kao rezultat donosi ponovno čvrstoću tkiva koja poboljšava funkcionalnost i izgled.

radiofrekvencija

Primjena u dermatologiji

Radiofrekvencija je vrlo učinkovita i često upotrebljavana metoda pomlađivanja kože i smanjenja količine potkožnog masnog tkiva. RF ne djeluje na principu emitiranja svjetlosne energije tako da se može primijeniti na svim tipovima i bojama kože. Ona djeluje na način da dovodi do zagrijavanja različitih slojeva kože i potkožnog tkiva.

Djelovanjem RF u dermisu dolazi do denaturacije kolagena i do stimulacije stanica fibroblasta u dermisu koje proizvode novi kolagen, a na taj način se dolazi do željenog efekta, a to je zategnuta, čvršća koža sa boljim tonusom. Djelovanjem RF u dubljim slojevima dolazi do zagrijavanja sloja potkožnog masnog tkiva i povećanja lokalizirane prokrvljenosti u tom području. To pojačava metabolizam masnih stanica, dovodi do degradacije triglicerida i eksudacije glicerola te slobodnih masnih kiselina iz masnih stanica. Na taj način dolazi do željenog rezultata: redukcije volumena masnih stanica.

Sinergijom opisanih učinaka dobivamo zatezanje i učvršćivanje kože, ali i potkožnog tkiva te poboljšanje izgleda i kontura tretiranog područja. Tretmanima uređajem 4 PLUS koji koristi dinamičku kvadripolarnu radiofrekvencij u (DQRF) možemo djelovati na rješavanje problema u koži i potkožnom tkivu. To su izuzetno učinkoviti i sigurni tretmani u tretiranju problema na pojedinim dijelovima tijela. Indikacije tj. problemi na koje djeluju u pojedinim područjima tijela:

 • Lice – opuštenost kože, plitke bore na čelu, oko usta, oko očiju, hiperpigmentacije, ožiljci od akne
 • Vrat i dekolte – opuštenost i bore
 • Brada – masni jastučići u podbratku
 • Nadlaktice – opuštena koža i oslabljen tonus
 • Šake – hiperpigmentacije, bore
 • Trbuh – opuštenost kože i potkožnog tkiva, prekomjerno potkožno masno tkivo, zatezanje i oblikovanje
 • Bedra i bokovi – opuštenost kože i potkožnog tkiva, prekomjerno potkožno masno tkivo, zatezanje i oblikovanje
 • Stražnjica – opuštenost kože i potkožnog tkiva, prekomjerno potkožno masno tkivo, zatezanje i oblikovanje
 • Koljena – opuštenost kože i potkožnog tkiva, prekomjerno potkožno masno tkivo, zatezanje i oblikovanje

Tretmani se provode u Poliklinici Hilarus nakon anamneze, kliničkog pregleda, utvrđivanja indikacija i isključivanja kontraindikacija te nakon razumijevanja o željenim i mogućim rezultatima.

Tretmani DQRF su bezbolni, ne zahtijevaju vrijeme oporavka i maksimalno su sigurni tj. minimalna je mogućnost komplikacija kao što je prekomjerno zagrijavanje tkiva. Upravo u tome je vidljiva velika prednost DQRF u odnosu na „starije „ metode RF- precizno, ciljano tretiranje željenog problema u željenom području bez negativnog utjecaja na okolne strukture. Odabirom točno određenih programa i potrebnih nastavaka tretman prilagođava se svakoj pacijentici i njezinoj potrebi te vrlo precizno cilja na dubinu i širinu tkiva koje se želi tretirati.

Povezano: Kako vam hijaluronska kiselina i vitamin C pomažu održati kožu zdravom i mladolikom

Trajanje i broj pojedinih tretmana za postizanje očekivanog učinka varira i individualizirani je. Tretmani na licu traju 5-15 min i ponavljaju se jednom tjedno tijekom 6-10 tjedana (ovisno o početnom stanju kože i dobi pacijentice).

Tretmani na tijelu traju 15-30 minuta, trebaju se ponavljati jednom tjedno tijekom 8-12 tjedana. No, ovo je sam okvirno navedena dinamika tretmanajer su tretmani izuzetno individualizirani i prilagođavaju se svakoj pacijentici posebno.

Foto: Facebook

Sviđa vam se ovaj tekst? Ostavite komentar na dnu stranice, zapratite nas na Facebooku, Instagramu ili se prijavite na naš tjedni newsletter.

POVEZANI ČLANCI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Reviderm Winter Beatuy Box

Reviderm Winter Beauty Box: Najljepši poklon ovog Božića!

Limitirani ekskluzivni set s Reviderm top proizvodima za zimsku njegu kože. Posebno kreiran kao beauty rutina za zimski period jer čuva...
- Advertisment -