Jedinstveni način liječenja u ginekologiji i dermatologiji!

Dinamična kvadripolarna radiofrekvencija (DQRF) je najnovija biofizikalna tehnologija kojom se emitira energija u određeni sloj tkiva s potpunim očuvanjem ostalih dijelova tkiva te na taj način ciljano djeluje na željenoj dubini tkiva s minimalnim ili nikakvim rizikom od neželjenih oštećenja ili pretjeranog zagrijavanja. Radiofrekvencija se danas koristi u mnogim indikacijama u ginekologiji i dermatologiji.

Povezano: Tanja Vrčić nakon karijere u farmaceutskoj industriji i državnoj bolnici u svojoj poliklinici Hilarus nudi inovativne dermatovenerološke usluge

Primjena u ginekologiji

EVA – DQRF u ginekologiji je izvrsno rješenja za probleme ženske intime. Tretmanom možemo na siguran, učinkovit način, bez neugode, rješavati brojne probleme ženskog intimnog područja, a to su:

 • Genitourinarni sindrom u menopauzi (vaginalna suhoća, osjećaj zatezanja i peckanja, bolni spolni odnosi) – stimulacijom mikrocirkulacije smanjuju se simptomi koji nastaju kao posljedica vulvovaginalne atrofije.
 • Blagi oblici SUI (Stres Urinary Incontinence) – neželjeno i nevoljno „bježanje“ mokraće pri fizičkom naporu.
 • Smanjenja osjetljivost i opuštenost rodnice i znakovi starenja ženskog intimnog područja – simptomi se umanjuju stimulacijom sinteze kolagena, veziva i hijaluronske kiseline.

I u ovim indikacijama mehanizam djelovanja DQRF je taj da se emitiranjem energije potiče zagrijavanje precizno ciljanog tkiva, u tom tkivu dolazi do promjena u smislu stimulacije fibroblasta na lučenje novog kolagena i hijaluronske kiseline. Na taj način dolazimo do remodeliranja veziva koje nam kao rezultat donosi ponovno čvrstoću tkiva koja poboljšava funkcionalnost i izgled.

radiofrekvencija

Primjena u dermatologiji

Radiofrekvencija je vrlo učinkovita i često upotrebljavana metoda pomlađivanja kože i smanjenja količine potkožnog masnog tkiva. RF ne djeluje na principu emitiranja svjetlosne energije tako da se može primijeniti na svim tipovima i bojama kože. Ona djeluje na način da dovodi do zagrijavanja različitih slojeva kože i potkožnog tkiva.

Djelovanjem RF u dermisu dolazi do denaturacije kolagena i do stimulacije stanica fibroblasta u dermisu koje proizvode novi kolagen, a na taj način se dolazi do željenog efekta, a to je zategnuta, čvršća koža sa boljim tonusom. Djelovanjem RF u dubljim slojevima dolazi do zagrijavanja sloja potkožnog masnog tkiva i povećanja lokalizirane prokrvljenosti u tom području. To pojačava metabolizam masnih stanica, dovodi do degradacije triglicerida i eksudacije glicerola te slobodnih masnih kiselina iz masnih stanica. Na taj način dolazi do željenog rezultata: redukcije volumena masnih stanica.

Sinergijom opisanih učinaka dobivamo zatezanje i učvršćivanje kože, ali i potkožnog tkiva te poboljšanje izgleda i kontura tretiranog područja. Tretmanima uređajem 4 PLUS koji koristi dinamičku kvadripolarnu radiofrekvencij u (DQRF) možemo djelovati na rješavanje problema u koži i potkožnom tkivu. To su izuzetno učinkoviti i sigurni tretmani u tretiranju problema na pojedinim dijelovima tijela. Indikacije tj. problemi na koje djeluju u pojedinim područjima tijela:

 • Lice – opuštenost kože, plitke bore na čelu, oko usta, oko očiju, hiperpigmentacije, ožiljci od akne
 • Vrat i dekolte – opuštenost i bore
 • Brada – masni jastučići u podbratku
 • Nadlaktice – opuštena koža i oslabljen tonus
 • Šake – hiperpigmentacije, bore
 • Trbuh – opuštenost kože i potkožnog tkiva, prekomjerno potkožno masno tkivo, zatezanje i oblikovanje
 • Bedra i bokovi – opuštenost kože i potkožnog tkiva, prekomjerno potkožno masno tkivo, zatezanje i oblikovanje
 • Stražnjica – opuštenost kože i potkožnog tkiva, prekomjerno potkožno masno tkivo, zatezanje i oblikovanje
 • Koljena – opuštenost kože i potkožnog tkiva, prekomjerno potkožno masno tkivo, zatezanje i oblikovanje

Tretmani se provode u Poliklinici Hilarus nakon anamneze, kliničkog pregleda, utvrđivanja indikacija i isključivanja kontraindikacija te nakon razumijevanja o željenim i mogućim rezultatima.

Tretmani DQRF su bezbolni, ne zahtijevaju vrijeme oporavka i maksimalno su sigurni tj. minimalna je mogućnost komplikacija kao što je prekomjerno zagrijavanje tkiva. Upravo u tome je vidljiva velika prednost DQRF u odnosu na „starije „ metode RF- precizno, ciljano tretiranje željenog problema u željenom području bez negativnog utjecaja na okolne strukture. Odabirom točno određenih programa i potrebnih nastavaka tretman prilagođava se svakoj pacijentici i njezinoj potrebi te vrlo precizno cilja na dubinu i širinu tkiva koje se želi tretirati.

Povezano: Kako vam hijaluronska kiselina i vitamin C pomažu održati kožu zdravom i mladolikom

Trajanje i broj pojedinih tretmana za postizanje očekivanog učinka varira i individualizirani je. Tretmani na licu traju 5-15 min i ponavljaju se jednom tjedno tijekom 6-10 tjedana (ovisno o početnom stanju kože i dobi pacijentice).

Tretmani na tijelu traju 15-30 minuta, trebaju se ponavljati jednom tjedno tijekom 8-12 tjedana. No, ovo je sam okvirno navedena dinamika tretmanajer su tretmani izuzetno individualizirani i prilagođavaju se svakoj pacijentici posebno.

Foto: Facebook

Sviđa vam se ovaj tekst? Ostavite komentar na dnu stranice, zapratite nas na Facebooku, Instagramu ili se prijavite na naš tjedni newsletter.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -