Kako restorani mogu iskoristiti internet tijekom koronavirusa?

Zbog pandemije koronavirusa ugostiteljski objekti su prisilno morali zatvoriti svoja vrata. Nažalost, to za brojne znači da će morati otpustiti neke od svojih zaposlenika. Jedan od najteže pogođenih sektora gospodarstva je ugostiteljska industrija. Međutim, mogu li restorani napraviti neke korake tijekom koronavirusa i spasiti svoje poslovanje? Upravo internet može biti od velike koristi.

Povezano:

Što restorani mogu raditi tijekom koronavirusa?

Pogledajte opcije dostave

Usluge dostave poput Pauze, Bolta, Wolta koriste internet za oglašavanje svojih specijalnih ponuda i opcija za sigurnu isporuku nudeći značajke poput odabira nove “beskontaktne isporuke”. Ta će poruka kupcima biti na raspolaganju kako bi dostavljačima ostavili uputstva kako i gdje ostaviti hranu, a bit će mirni jer neće morati biti u kontaktu s nepoznatom osobom. Možete i svoje kupce potaknuti da daju napojnice dostavljačima!

Koristite Instagram

Instagram pruža mogućnost dodavanja 10 fotografija najpopularnijeg jela u vašem restoranu. Također putem njega možete ilustrirati sigurnosne mjere provedene u ovo krizno vrijeme kako bi se zaštitilo osoblje i kupci. Fotografije zaposlenika koji peru ruke, često koriste sredstva za dezinfekciju ruku, nose zaštitne rukavice, maske i što je najvažnije, ne dolaze na posao ako se ne osjećaju dobro, uvjerit će vaše kupce da se moraju brinuti.

Također možete dodati detalje o beskontaktanom načinu plaćanja.

Ponudite poklon kartice

Restorani na svojim web stranicama nude unaprijed plaćene “poklon kartice” koje će biti važeće dvije godine te će dati vjernim i potencijalnim novim kupcima prednost u budućim rezervacijama. Ovo može biti jednostavan način dolaska do novih gostiju, a svojim gostima možete olakšati izbor poklona za rođendan.

Budite društvenoodgovorni

Vremena su trenutno teška za sve jer nitko nije izuzet mogućnosti zaraze. Možda vi možete biti oni koji će potaknuti ponašanje građana prema uputama Nacionalnog stožera. Naglasite važnost zdravlja prije profita, ali i ujedinjenost u borbi protiv koronavirusa. Možete organizirati donacije za bolnicu ili vaš restoran može odnijeti nekoliko obroka za liječnike i medicinske sestre koji tako vrijedno rade.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Tata CEO

„U posljednjih sam 10 godina zaradio doktorat i došao na poziciju...

Tobi Emonts-Holley prije nekoliko je dana na svojem Twitter profilu objavio 'tajnu' poslovnog uspjeha. Naime, ovaj otac šestero djece uspio je...
- Advertisment -