Japanska plivačica se 2 godine nakon dijagnoze leukemije kvalificirala na Olimpijske igre!

Japanska plivačica Rikako Ikee kvalificirala se za štafetu na Olimpijskim igrama u Tokiju samo dvije godine nakon dijagnoze leukemije, prenosi BBC. Dvadesetogodišnjakinja je na kvalifikacijama za Olimpijske igre u 57,77 sekundi preplivala 100 metara leptir tehnikom plivanja te tako zapečatila svoje mjesto u timu.


Pročitajte više: Nogometne sutkinje ispisuju povijest na prestižnim utakmicama!


Zatim se rasplakala i uzela neko vrijeme da izađe iz vode jer su je obuzele snažne emocije zbog njezinog postignuća. “Bila sam zaista sretna, ali i stvarno iznenađena”, rekla je.

Rikako Ikee je nastavila s treninzima u ožujku prošle godine nakon što je provela oko 10 mjeseci u bolnici. Nakon svoje prve povratničke pobjede na 50 metara leptir tehnikom u veljači na Tokyo Openu rekla je da ne očekuje nastup na ovogodišnjim igrama.

“Nisam znala što se upravo dogodilo. Bio je to osjećaj koji nikada nisam doživjela”, dodala je.

“Nisam uopće mislio da imam priliku u leptiru. Mislio sam da bi, ako želim ići na Olimpijske igre, mogla ići štafetom na 100 metara slobodno. Mislila sam ako nije suđeno, nije suđeno. Ako bih uspjela, smatrala bih to dobrim iskustvo za iduće Olimpijske igre.”


Pročitajte više: Srpska košarkašica svega tri mjeseca nakon poroda zaigrala na Europskom prvenstvu u košarci za žene


Ikee se nije uspjela kvalificirati za samostalne utrke na Olimpijskim igrama, ali imat će još jednu šansu za to u sljedećim kvalifikacijama kada će se utrkivati na 50 i 100 metara slobodno.

Vratila je kondiciju i vratila se natjecanju u kolovozu prošle godine. Ali rekla je da ne cilja na Tokio i da su joj cilj Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. “Nisam zapravo ciljala na pobjedu”, rekla je Ikee. “Bez obzira na koje mjesto dođem, sretna sam što sam ovdje.”

Foto: Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

žensko vodstvo u državnim institucijama

Kako žene vode u državnim institucijama? Doznajte od njih samih

U državnim institucijama žene nisu često na visokim pozicijama, ali kad jesu, ističu se svojim specifičnim voditeljskim vještinama. U čemu se...
- Advertisment -