Što kada kao samohrana majka ostanete bez posla? Jasna Rilović ima vrlo inspirativnu priču!

“Kada sam s 26 godina postala samohrana majka bez posla nisam ni u jednom trenutku sumnjala u sebe. Zdrava sam, ne sramim se raditi nikakav pošten posao i gdje je onda problem? U tome što sam s 22 godine završila fakultet pa moram raditi isključivo u struci? Ma da… Još samo da naručim i muzičku želju”, započela je svoju životnu priču HR konzultantica Jasna Rilović.


Pročitajte još: Belma Selimović – samohrana majka i svjetski priznata inovatorica


S obzirom na to da je u zadnje vrijeme mnogi pitaju što da rade nakon što su ostali bez posla, Jasna je odlučila podijeliti svoje vrlo šareno iskustvo kao inspiraciju i svojevrsnu pouku.

Jasna je po završetku fakulteta našla posao u struci, ali s obzirom na to da život piše mnogo zanimljivije priče, sudbina je htjela da taj posao ostavi zbog zajedničkog biznisa sa suprugom. Nakon rastave braka, našla se u situaciji da je postala nezaposlena mlada samohrana majka. Jasna je odmah shvatila da nema previše izbora i počela je prihvaćati sve prilike koje su joj se našle putu, ma koliko god ‘niske’ one bile.


Pročitajte više: Ana Ražov: Od očajne samohrane majke koja nema djetetu za mlijeko do uspješne i zadovoljne poslovne žene


“I zato sam zasukala rukave, počela učiti sve iz početka – Excel, Word, a onda i računovodstvo i sve ostalo. Kako je tada izgledao moj život? Ujutro od 9 do 5 administrativni poslovi i pomoć u računovodstvu, nakon toga sjedam u auto i do 10 navečer obilazim videoteke i prodajem videokazete! Jedino mi je bilo žao moje jednogodišnje djevojčice s kojom nisam mogla provoditi dane, ali sam znala da je moji roditelji tretiraju kao malu princezu! Imala sam cilj za nas i nisam sjedila doma i čekala da netko drugi preuzme konce naših života!” kaže.

Jasna je tako odlučila da neće biti samohrana majka bez posla dok čeka bolje prilike! Radila je od jutra do mraka i nije joj bilo teško jer je imala specijalan cilj – steći čim više znanja. Dio novca koji je zarađivala trošila je na dodatno obrazovanje. Tada je pohađala sve tečajeve za koje je čula, kupovala je razne knjige, objeručke je prihvaćala svaki oblik dodatnog učenja i usavršavanja. Kaže kako je bila svjesna da joj je to jedina karta koja će ju odvesti do cilja na koji mora stići!


Pročitajte još: Kako je biti samohrana mama poduzetnica u Hrvatskoj?


“I stigla sam! Bez veza, bez podmićivanja, bez ijednog poteza zbog kojeg bi bilo sram pogledati samu sebe u ogledalo!” danas ponosno izjavljuje.

Ipak, priznaje da nije bilo lako. Na tom se putu nagledala svega i svačega. No, kaže da nije bilo tako, danas možda ne bi znala cijeniti sve što je stekla. Upravo je to razlog zbog kojih je odlučila javno istupiti i obratiti se svima kojima je teško nakon gubitka posla. Pitate se što da radite?

“Ništa, otresite prašinu, nasmiješite se i krenite dalje! Tamo gdje trebate biti! Na vrhu svojih snova!” njezina je poruka i upravo ona doza inspiracije koja nam je trebala za sredinu tjedna!

Foto: LinkedIn

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

elegantna haljina

Elegantna haljina može se nositi na više od jednog načina –...

Anh Sundstrom modna je blogerica iz Tiburona, SAD. Na svojem blogu 9to5 chic dijeli prekrasne i jednostavne modne kombinacije, te nam...
- Advertisment -