Kamo za vikend-zašto ne sanjkanje snježnim padinama Gorskog kotara

Ne skijate, a htjeli biste provesti vrijeme na otvorenom? Ovaj vikend izvadite prašnjave sanjke iz podruma i uputite se u Gorski kotar, čija vas turistička zajednica poziva da uživate u snježnoj bajci ovog kraja, uz posebno pripremljena sanjkališta. Zimovanje u Gorskom kotaru će izmamiti osmijehe na lica najmilijih, a neće pretjerano isprazniti novčanik. Ravna Gora nudi čak 2 skijališta za ljubitelje ovog zimskog sporta.

Sanjkališta i okrijepa za zimom uštipnute obraze

Za avanturiste jedna od najradosnijih aktivnosti je sanjkanje, bilo s obitelji ili prijateljima. Možete izabrati Gorski sjaj Kupjak, sanjkalište s pokretnom trakom, a u neposrednoj blizini imate osiguranu okrjepu i parking te možete unajmiti i sanjke. U Mrkoplju vam je na raspolaganju sanjkalište Čelimbaša s pokretnom trakom. Sanjkalište kod Planinskog centra Petehovac u Delnicama je bez pokretne trake, ne naplaćuje se, a planinarski dom nudi piće za van ili mogućnost ručka unutar objekta. U Tršću kod apartmana Jurković uređeno je sanjkalište, moguća je i okrjepa, smještaj kao i korištenje guma za sanjkanje. Sanjkalište i mini skijalište Vujnovići kod planinarskog doma Kamačnik u Vrbovskom zasigurno je jedno od vrhunskih odredišta, a smještaj i okrjepa dostupni su u planinarskom domu i obližnjem bistrou Kamačnik. U Lokvama je uređena  staza za sanjkanje bez pokretne trake iznad bivšeg bistroa Jezero, a u Ravnoj Gori kod bistroa Breza.

gorski kotar1

Nordijsko skijanje kroz šumu

Ljubitelji nordijskog skijanja mogu uživati u Ravnoj Gori čak na dvije staze, jedna je kod lokalne osnovne škole, a druga ide u šumu prema Javorovoj kosi. U Delnicama je raspoloživa staza za nordijsko skijanje kod Ledne dvorane na nogometnom igralištu Goranin. U Mrkoplju na Vrbovskoj poljani i na području Zagmajna također možete uživati u nordijskom skijanju, kao iu Tršću kod skijaškog centra Rudnik. Očekuju se veće količine snijega kada će biti dostupno alpsko skijanja na Čelimbaši i u Vujnovićima.

gorski kotar2

Pročitajte više: Ne znate kamo na zimovanje? Izaberite Gacku dolinu, nećete požaliti


Gastroventure à la Gorski kotar

Uz neodoljive dnevne aktivnosti uživajte i  u vrhunskim specijalitetima koje vam pripremaju goranski ugostitelji u okviru inicijative Gastroventure à la Gorski kotar. Isprobajte sezonske  namirnice koje će vam osnažiti tijelo i oduševiti nepce, a ne propuštaju se štrudle od borovnica ili goranskog bobičastog voća, kobasice i pršut od vepra, medvjeda, jelena, sir škripavac, aromatični likeri i druge delicije koje su vam na raspolaganju. Posjetite zelene goranske tržnice i svoju obiteljsku zalihu dopunite goranskim medunom, domaćim džemovima ili pekmezima i drugim proizvodima lokalnih OPG-ova. Više informacija o neodoljivim snježnim aktivnostima u Gorskom kotaru potražite na Facebook stranicama Turističke zajednice Gorskog kotara.

Foto: PR Turistička zajednica Gorskog kotara

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

fizkalna terapija

Zdravlje mišićno-koštanog sustava tijela = kvaliteta života

Moje ime je Marina Kovačević. Osnivačica sam zdravstvene djelatnosti za fizikalnu terapiju koja je nastala kao rezultat dugogodišnjeg obrazovanja, iskustva, izvrsnosti...
- Advertisment -