Savjet Oprah Winfrey koji će potaknuti vašu motivaciju na postlu!

Oprah Winfrey je žena, poduzetnica i ikona u svakom smislu te riječi. Mnoštvo njezinih savjeta možemo primijeniti u svom životu, a na konferenciji u Salt Lake Cityju podijelila je još jedan vrlo važan. Prije nego počne novi projekt, svaki si put postavlja pitanja: “Kako da to iskoristim u službu nečega većeg od sebe?”.

Povezano: Oprah: „Kada bih započinjala iznova, evo što bih napravila“

Zašto je važna namjera?

Oprah je istaknula kako joj je postavljanje namjere pomoglo u važnim trenucima, ali i u svakodnevnim odlukama. Naglasila je da postavljanje namjere može pomoći i drugima. “Ono sa čim završite je namjera s kojom ste započeli”, rekla je na konferenciji. “To načelo je promijenilo putanju mog čitavog života.”

Savjet Oprah Winfrey o postavljanje namjere može vas potaknuti na obavljanje zadataka čak i kad ne vidite svoj rad kao nešto pozitivno i važno. Oprah je strategiju namjere koristila i tijekom svake epizode svog dugogodišnjeg talkshowa. To joj je donosilo smisao kroz svaku epizodu te joj pomoglo da postane najbolja verzija sebe. “U konačnici želite živjeti u svojoj jedinstvenoj verziji “, rekla je Winfrey. “To će vam se deseterostruko vratiti na načine koje ne možete ni zamisliti.”

Oprah je ta metoda pomogla, no ponekad to nije jednostavno primijeniti. “Život i rad nisu savršeni”, rekao je dr. Mitchell Marks, organizacijski psiholog i profesor poslovanja sa Sveučilišta San Francisco. “Postavljanje namjere često je lakše reći nego učiniti.”

Mnogi od nas prolaze kroz svoje rutine bez promišljanja o svom radu, a mogli bismo propustiti pronalazak njegove vrijednosti i općeg značenja. Kako to može učiniti?

Povezano: 3 lekcije o biznisu koje možemo naučiti od Oprah Winfrey

Pronađite mantru, ali budite fleksibilni

Svakoga od nas motiviraju različite stvari, tako da savjet Oprah Winfrey ne mora rezonirati s vama, ali pronađite nešto što hoće. Ono što je najvažnije, vaše motivacije i namjere mogu se mijenjati kroz vrijeme. “Iako je sjajno imati namjernu, stvarnost je da se mnogo toga događa oko nas. Zato je važno prepoznati namjeru, ali i biti fleksibilan”, rekao je Marks.

Planirajte dugoročne ciljeve

“Uložite energiju u planiranje budućnosti. To se može biti od kreiranje petogodišnjeg plana za razvoj vaše karijere, do istraživanja i planiranja novih pristupa vašoj trenutnoj radnoj situaciji”, rekao je Marks. Ponekad imajući na umu širu sliku lakše ćete pronaći motivaciju za obavljanje svakodnevnih, ponekad beznačajnih poslova.

Povezano: Oprah Winfrey svoju je karijeru izgradila slijedeći jedno načelo uspjeha

Nije sve u vašoj kontroli

“Uvijek zapamtite što možete kontrolirati, a što ne možete. Usredotočite se na prvotno i potrudite se pustiti drugo”, rekao je Marks. Često se možemo “zakačiti” na našu namjeru, ali ako naš plan odstupi, u redu je početi iznova i pronaći namjeru koja se bolje poklapa s našim ciljevima koji idu prema naprijed.

Foto:

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Zašto zaposlenici gube motivaciju

Zašto dobri zaposlenici gube motivaciju?

Motivirati kvalitetne zaposlenike je najveći uspjeh poduzetnika ili nadređenog. No tu je i vječno pitanje kako ih motivirati? Mnogi su lideri...
- Advertisment -