3 prijedloga za savršen poslovni make-up

Je li vam se ikada dogodilo da cijelu noć ne možete ni oka sklopiti, a san vam dođe netom prije alarma za buđenje? Svi smo to prošli i svi smo bili šokirani onime što smo potom ugledali u ogledalu.

No, što je tu je, morate krenuti na posao i ne želite izvana izgledati onako kako se osjećate iznutra – loše. Dobra je vijest, pogotovo ako ste žena, da svoj umor možete prikriti s malo šminke. Donosimo vam nekoliko koraka kojima možete kreirati savršen poslovni make-up, koji možete nositi i kad ste umorni i kad niste!

Pripremite kožu za nanošenje šminke

Nabavite gel za umivanje ili pjenu za čišćenje lica kako biste uklonili sve nečistoće s vaše kože prije nanošenja šminke. Nakon čišćenja lica možete nanijeti i laganu kremu koja će poslužiti kao podloga za puder (ako ga koristite).

Ako ste blagoslovljeni čistom tenom, nema potrebe da na lice nanosite proizvode koji vam mogu začepiti pore. Ali ako ste poput ostalih 95% ljudi koji imaju potrebu sakriti bilo kakve nesavršenosti, svakako koristite lagani puder ili BB kremu. I nemojte ga zaboraviti detaljno razmazati i izblendati, jer sigurno ne želite da prijelaz bude vidljiv golim okom.

Tri jednostavne i poslovne make-up varijante

Postoji beskonačno mnogo make-up opcija, ali za većinu je poslova ženama dovoljan uredan, neutralan i jednostavan look. Naravno, ako volite šarena sjenila i intenzivne ruževe i s njima se osjećate najbolje, ohrabrujemo vas da ih koristite. Samo obratiti pažnju na poslovno okruženje u kojem radite, jaki make-up vjerojatno neće biti prihvatljiv u konzervativnom poslovnom okruženju.

Povezano: Vizažistica Ivana iz Lola Make Up otkriva nam kako se šminkati ljeti i koji puder odabrati za svoju kožu

Međutim, s klasičnim izgledom sigurno nećete pogriješiti. Slijede tri jednostavna izgleda koja možete postići u samo nekoliko minuta.

Neutralan make-up

Ako ste mlađa ili starija žena tamnijeg tena ili ako prirodno niste bljedunjavi, neutralan i “prirodan” izgled biti će vam dovoljan. Za ovaj izgled trebate:

  • crnu ili smeđu maskaru
  • malo nude sjenila za oči
  • korektor
  • puder ili BB kremu (po izboru)
  • nude ruž ili prozirno sjajilo za usne.

Suptilan make-up s daškom boje

Za ovaj izgled boje neće biti preočite, već će poslužiti da izgledate svježe, upečatljivo i profesionalno. Pored maskare, korektora i podloge trebat će vam:

  • Dvije nijanse sjenila, jedno koje ćete koristiti kao bazu i drugo koje ćete iskoristiti za lagano sjenčanje.
  • Rumenilo koje odgovara vašem tenu (nude, roskasto, boja breskve).
  • Olovka za usta i odgovarajući ruž (u ovom slučaju koristite i jarke ili smećkaste nijanse).

Klasičan make up s tušem

Ime govori samo za sebe – uz prethodno navedene proizvode trebat će vam i tuš za oči. Za potpuno odvažan izgled koristite malo tamniji ruž za usne. Predlažemo vam da se ipak odlučite naglasiti samo jedno, oči ili usne, kako konačan ishod ipak ne bi nalikovao večernjem, a ne dnevnom make-upu.

Povezano: Zašto našminkana i savršeno odjevena brineta ima veću šansu za poslovni uspjeh?

Foto: Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -