Žene na vodećim pozicijama u IT-u; kako Serengeti ruši stereotipe industrije?

Danas se obilježava Dan djevojaka i žena u IT-u. Povodom toga, istražili smo kako ženama izgleda rad u ovoj muško dominantnoj industriji. Prema podacima hrvatskog Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, u  ICT sektoru (informacijska i komunikacijska tehnologija) u Hrvatskoj svaka je sedma zaposlenica žena, a u Europskoj uniji svaka šesta.

Serengeti je software development kompanija. Kao i u IT industriji općenito, i kod njih uglavnom prevladavaju muškarci. No, ova se firma ističe povećim brojem žena na vodećim pozicijama, poput direktorice marketinga i poslovnog razvoja, direktorice operativnih i općih poslova i direktorice softwerskog inženjeringa. Kako ove žene vide rad u IT-u, otkrile su za nas.

Bilo je situacija kad su korisnici radije kontaktirali muške kolege

Software development odjel onaj je koji je stereotipno najviše ‘muški’. Ipak, žene u Seregnetijevom SD odjelu ističu kako su ravnopravne s muškarcima, jer ono što smatraju najvažnijim je način kako će posao biti odrađen te da to bude unutar zadanog roka.

Ivanka Vranješ radi na poziciji Director of Software Engineering – Government and Hospitality. S preko 20 godina staža u IT sektoru, prošla je cijeli put od programera, projektanta IS-a, poslovnog analitičara do projektnog i program managera te direktorice. Iako su u njenom timu većinom muškarci, počela je primjećivati pozitivne promjene vezane uz broj zaposlenih žena.

Prisjeća se vremena kad i nije bilo tako. „S obzirom na svoje dugogodišnje iskustvo, susrela sam se s raznim klijentima i korisnicima IT rješenja koja smo im kreirali, i da, bilo je situacija kada bi se korisnik radije obratio muškom kolegi po pitanju tehničkih stvari, ali to je zaista bilo davno.“ Iako su statistički gledano žene na vodećim pozicijama u mnogo manjem broju od muškaraca, Vranješ vjeruje kako poslovno okruženje u kojem se na prvo mjesto stavljaju znanje, kompetencije i kvaliteta rada, ne gleda spol pri odluci o promoviranju.


Pročitajte više: Lemax Nataše Kapov ne samo da potiče žene na IT karijeru, već i zapošljava trudnice!


Industrija koja stalno ruši predrasude i krši pravila

Kako je rad u IT sektoru izazovan i mijenja se redovito, za opstanak je nužna fleksibilnost. Kako bi to postigli, u Serengetiju se otvaraju novim prilikama, ali i razvijaju nova, inovativna rješenja. Nude beskonačne mogućnosti karijernog razvoja, ali i osobnog, širenjem vidika i nadogradnjom osobnosti kroz izazovne pozicije i mijenjanjem tržišta.

Današnja direktorica Marketinga i poslovnog razvoja u Serengeti je došla kao konzultantica. Ana Milas po struci je ekonomist, a u trenutnoj se kompaniji razvija posljednje tri godine.

„Industrija mi je fenomenalna. Volim taj inovativni, moderni koncept i dinamičnost posla. Sviđa mi se činjenica da industrija konstantno ruši sve predrasude i pravila i razvija nove puteve te otvara puno prostora kreativnosti i inovativnosti kod ljudi u industriji.“ Muški su joj kolege kooperativni i uz onu unutar tima, ističe dobru međuodjelnu komunikaciju.

Posljednjih nekoliko godina ne nailazi na predrasude. „Davno prije jesam, moram priznati, naišla na situacije gdje je bilo predrasuda, ali moramo uzeti u obzir da se i poslovna slika „upgradeala“, baš kao i ja sama.“ U njenom su timu uglavnom žene, no uz jednog muškarca imaju nekoliko vanjskih suradnika, pretežno muškaraca. Manjak žena na vodećim pozicijama objašnjava kao unutarnju borbu žena koje su opterećene na više frontova nego muškarci. “Mislim da poslodavci generalno nemaju problem s promoviranjem žena na vodeće pozicije te da se stvari mijenjanju u pozitivnom smjeru.” Smatra kako žene zbog formiranja obitelji često nisu u mogućnosti potpuno se predati hijerarhijskom rastu, dok muškarci jesu.


Pročitajte više: Žene napuštaju tehnološku industriju zbog diskriminacije na radnom mjestu


Poticanje djevojaka na tehničke škole promijenilo bi sliku IT-a

Stereotipno prikazivanje IT industrije kao muške odražava se na broj žena koji se odlučuju za taj karijerni put. No, žena ne manjka, one zauzimaju pozicije u drugim odjelima, koji nisu striktno vezani uz elektrotehniku i inženjerstvo.

Na poziciji direktorice operativnih i općih poslova nalazi se Ivana Berišić. Nema zaleđe u IT-u, te se u njemu našla sasvim slučajno, kad se prijavila za posao voditelja računovodstva. „Vrlo brzo shvatila sam da je to industrija koja mojoj osobnosti savršeno odgovora zbog dinamičnosti industrije.“ Trenutno vodi tim od 20 ljudi, u kojem prevladavaju žene. Smatra da su žene u IT industriji jednako dobre kao i muškarci. „Usmjeravanje i poticanje  djevojaka već kod odabira srednje škole mogao bi pomoći da se prosjek žena u IT industriji podigne,“ dodaje.

Promjene su vidljive i kod vodećih pozicija, završava. „Iako su  trenutno na izvršnim pozicijama većinom muškarci, rekla bi da u posljednje vrijeme počelo polako to mijenjati i da  žene sve više dolaze na vodeće pozicije.“

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Što rast cijena goriva znači za građane?

Cijena goriva u zadnjih nekoliko mjeseci draštično se povećala, a za sobom povlači poskupljenja drugih proizvoda. Povećani troškovi života mnogim su...
- Advertisment -