Nisu važni ni dijete ni majka jer para vrti di burgija neće

Najpoznatija obiteljska parnica u Hrvatskoj, između pjevačice Severine Vučković i njezina bivšeg partnera Milana Popovića, radi skrbništva nad njihovim 12-godišnjim sinom Aleksandrom, dobila je novi dramatični zaplet, piše Nacional.

Severina i Milan neće više imati skrbništvo “po pola”, kako je u kolovozu 2021. odredio Županijski sud u Splitu. Skrbništvo ponovno vraća ocu, a ta odluka stupa na snagu odmah.

Zavapila je ponovno, s punim pravom, Severina na Instagramu. A mame, tati, ma ljudi s dušom, svi su stali na stranu pjevačice i podržali ju u njezinoj borbi kojoj nikako kraja.

‘J*bala vas korupcija’

“Nosim ga od kada je bio mala kap na dlanu. Od kada se rodio smo samo nas dvoje. Prvi zub, prva temperatura, prvi koraci. Tata se povremeno pojavljivao (kao i dan danas) i odlazio. I onda je odjednom odlučio biti otac. Od tada, već gotovo 11 godina, traje mučenje i agonija mog djeteta i mene. Ročišta, saslušavanja, ispitivanja, prijavljivanja, vještačenja”, započela je Severina svoju objavu na Instagramu.

Dodala je da ne postoji ama baš nikakav razlog zbog kojeg dijete ne bi trebalo živjeti u svom domu u kojem se rodilo, s njom, svojom bakom i ljudima koje zna od rođenja.

“Sad su Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku u ime mog djeteta, koje nikad nisu vidjeli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji trpi torturu, i ja skupa s njim. Ne da mi se sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su one suprotne postojećoj praksi…”, napisala je Severina pa zavapila: “Ja sam mama. On je moja kap na dlanu, a ja ću se boriti do zadnje kapi krvi za nju. Svoju kap na dlanu”.


Pročitajte više: Postoji li dobar razvod? Za dobrobit djece – mora


Dijete se izjasnilo da želi ostati s majkom, ali… koga briga?

Severina će ponovno svoje dijete, koje odgaja i školuje, koje je živjelo s njom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju.

“Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda. Kažu da su ukinuli presudu zbog proceduralnih razloga. J***** vas ‘proceduralni razlozi’. J***** vas i korupcija u ovoj državi. Jednom ste uspjeli, ovaj put nećete!”, zaključila je Severina.

Dodala je da, jednako kao što se suci štrajkom bore za svoje plaće, tako će se i ona i dalje boriti za svoje dijete koje se izjasnilo da želi živjeti s njom “što očito nikoga nije briga, a naročito neke koji su korumpirani”.

Na strani majke

Severini su se javile brojne slavne majke i žene iz čitave regije, a komentar jednog oca privukao je posebnu pažnju ispod njezine objave na Instagramu. Komentar je napisao bosanskohercegovački pjevač Maid Hećimović, otac troje djece.

“Ja sam otac. Veoma posvećen otac. Moja tri sina su jako vezana za mene. S njima provodim veoma puno vremena. Uključen sam u njihov odgoj i odrastanje podjednako kao i supruga. Samo što ih nisam mogao dojiti. Volim ih najviše na svijetu, i ne mogu jedan dan bez njih! Ali kad bi se dogodilo da se raziđem sa suprugom, NIKADA ih ne bih mogao oduzeti majci. Osim da je zaista neka najgora i najneodgovornija osoba na svijetu, što Severina zasigurno nije! Ovo je zaista nehumano”, napisao je.

Podršku je dana i Ana Bekuta koja je na svom Instagramu objavila fotografiju Severine i Aleksandra u zagrljaju i upitala: hoće li se naći netko da napokon stane na kraj ovoj agoniji jedne majke?

Ako se ovo događa Severini, pa što se događa drugim ženama?

“Imaju li oni koji odlučuju o sudbini njenog djeteta svoje dijete? Ako nemaju dijete, imaju li barem svoju majku? Ako nemaju ni dijete niti poznaju svoju majku, imaju li zrno savjesti? Kako je moguće da se u Europskoj uniji, zdravoj i pravoj, majci može oduzeti dijete koje želi živjeti s njom? Ako se ovo događa Severini, što se, pobogu, dešava nekoj nepoznatoj, sirotoj ženi koja nema ni prostor, ni advokata ni sredstvo da se bori za svoje dijete”, napisala je Bekuta.

Dodala je da su uvijek ljudima smetale lijepe, pametne i jake žene. Ali nije joj jasno kako oni koji odlučuju o sudbini tog dečaka ne misle o njemu?

“Zar je moguće da je mržnja prema Severini, sklonost korupciji i trulež sistema jača od empatije prema jednom dječaku koji nikome ništa nije skrivio i koji želi da bude sa svojom mamom?”.

Foto: Instagram / Wikipedia

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -