Sharon Stone, žena koja se ne boji starenja slavi 63. rođendan!

Na današnji dan prije 63 godine rođena je Sharon Stone – legendarna glumica, producentica, bivša manekenka i aktivistica koja već desetljećima fascinira svijet. Nevjerojatno talentirana glumica u životu je prošla svašta, a donosimo nekoliko činjenica o njoj koje sigurno niste znali!

Od fast food restorana do uspješne glumačke karijere

Radila je u fast food restoranu, a sa 17 godina nosila je titulu miss Crawford Countya, na natjecanju za miss Pennsylvanije, sudac joj je savjetovao da otputuje u New York kako bi se bavila modelingom, što je i napravila. Kao model, neko vrijeme je provela u Europi gdje je dobila ulogu u francuskom filmu. Bila je to prekretnica u Sharoninom životu jer je nakon toga odlučila napustiti manekenstvo i početi se baviti glumom.

Najveću popularnost stekla je u Sirovim strastima

Najveću popularnost donijela joj je uloga u Sirovim strastima, trileru iz 1992. godine, kao i uloga Carly Norris u filmu Silver.

U Sirovim strastima, Sharon Stone bila je krajnje uvjerljiva kao glamurozna, iako opasna Trammel. Toliko da se čak uplašila promatrajući se na ekranu. Otkrila je da je do trenutka kada je izašao film, zaboravila neke intenzivnije scene koje je snimala. Kad je napokon došla premijera, užasnula se proživjeti ih kao gledatelj, piše Facinate.


Pročitajte više: Velika Mira Furlan imala je oštre stavove o seksizmu, politici i glumi


Natprosječno inteligentna

Rijetki su upoznati s time, no Sharonin IQ iznosi 154, čime se može pohvaliti samo 0,1% populacije, prema IQ-test! Njezina nadarenost prepoznata je još kad je bila dijete, zbog čega je drugi razred osnovne škole pohađala sa samo 5 godina, prema Wikipediji!

“Muškarci ne mogu podnijeti eksplozivan spoj ljepote i inteligencije.”

Karijerni slom

Prije 20 godina Sharon Stone se našla u životnoj opasnosti proživjevši moždani udar, što joj se uvelike odrazilo na karijeru, a bitku je vodila i u privatnom životu. Cijelu filmsku industriju optužila je za iznimno drsko ponašanje od kada je preživjela moždani udar. “Trebalo mi je sedam godina da dođem k sebi, devet dana sam imala krvarenje mozga. Trpjela sam neljubaznost i drskost od kolegica pa sve do sutkinje, koja je odlučivala o skrbništvu nad mojim sinovima”, piše Variety. Istovremeno je prolazila kroz razvod s tadašnjim suprugom, novinarom Philom Bronsteinom.


Pročitajte više: Sheryl Sandberg mladim ženama: Nemojte prati njegov veš!


“Prava sreća dolazi iznutra. Nitko vam ju ne može dati.”

Ova hrabra žena prošla je kroz mnoge uspone i padove u privatnom životu, kao i u karijeri, a iz svega se uvijek izvukla kao junakinja. Njezini citati odišu posebnom energijom.

Žena koja slavi starenje

“Nikad nisam htjela lagati o svojoj dobi. Zašto bih, pobogu, rekla ljudima da imam 35 godina, a nemam i slušala ih kako kažu: “O, to je lijepo”, kad bih im mogla reći da imam 47 godina, koliko i imam, pa neka me pogledaju i kažu: “Opa!”. Ne bojim se starenja. Davno sam se prestala bojati života.”


Pročitajte više: Citati inspirativnih žena koji će vam pomoći da naučite voljeti sebe!


“Mislim da starim, ali uživam u procesu”, zaključila je Sharon.

Foto: Flickr/Shawn

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -