Šiške kao modni klasik u svijetu frizura – koje su najpopularnije?

Šiške su oduvijek bile u modi, ali i dosta riskantna frizura. U šali se često komentira da netko prolazi kroz osobno tešku situaciju kad se odluči na ovakvu drastičnu promjenu. Iako određenim oblicima lica laskaju, one nerijetko zatvaraju lice i skrivaju pogled. Upitali smo stručnjakinje kakve tipove šiški odabrati, ali i kako ih stilizirati.

Šiške koje to nisu

Zavjesa šiške tako se zovu zato što izgledom asociraju na rastvorene zavjese. Lepršave su i podsjećaju na frizure iz 70-ih, donose određenu dozu jednostavnosti, istovremeno izgledajući chic.

„Trenutno su apsolutni hit polušiške koje se šišaju u slojevima. Point cut tehnikom dobiju se mekane šiške koje uokviruju lice. Ovakav način šišanja kose pristaje svima, pa nije ni čudo da su ove godine apsolutni hit,“ objašnjava Burbuqe Binaj iz Frizerskog Salona BRBA. Osobno, voli za ljepši, lepršaviji pad oko lica šiške spojiti kliznim šišanjem.


Pročitajte više: 5 pitanja koja bi uvijek trebali pitati u frizerskom salonu


Želite li dati definiciju licu?

„Kako su Hrvatice poznate po svojem ženstvenom stilu, najčešće se odlučuju za frizure u tom stilu. Trenutno su nam najtraženije šiške u stilu Brigitte Bardot, koje je vrlo lako stilizirati,“ komentira Helena Borčić iz Hair Studio In. Sve što je potrebno za stiliziranje je jedna veća četka i nekoliko minuta slobodnog vremena.

Šiške će prekriti neke ‘nedostatke’ na licu, pa se žene s većim čelom odlučuju za ravan, strogi stil. Ovisno o obliku lica, frizer vam može preporučiti tip šiški i frizure općenito. Svakako se posavjetujte sa stručnjakom prije bilo kakve promjene frizure.

„Iskreno, često i savjetujemo klijenticama šiške, jer nam daju definiciju licu. Mogu ga ublažiti ili izoštriti, ali i sakriti neke nedostatke, kao što su bore na čelu,“ objašnjava Borčić.

Uz njih svaka obična frizura, poput konjskog repa ili niske punđe, izgleda nekako bolje i na višoj razini.

Ono što je uvijek dobro pri odabiru frizure sa šiškama je što tad ne morate toliko jako brinuti o izgledu obrva. S druge strane, ovakav tip frizure zahtijevat će češći odlazak frizeru na održavanje, stoga prije promjene frizure, razmislite imate li za to vremena. Prije konačno odluke, svakako se posavjetujte sa svojom frizerkom.

Foto: cajmel/justinesoranzo Instagram/ Helena Borčić/Brbuqe Binaj privatan arhiv

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

žene u trgovini 2024

Ustati ili odustati – saznali smo kako se žene u retailu...

Ovo je još jedna od onih industrija u kojima su žene podzastupljene, no kad se nađete na važnim pozicijama, pred svim...
- Advertisment -