Inovativna i suvremena škola stranih jezika u Rijeci

Kada su 2015. pokrenule školu stranih jezika u Rijeci, profesorica engleskog jezika, Sanja Perinić Švorinić i Sanela Murica, profesorica njemačkog jezika, nisu mogle ni zamisliti da će ime njihove škole – Omnia – biti prva asocijacija na suvremene metode poučavanja jezika te pametne ploče, interaktivne projektore i digitalne udžbenike. Ova škola stranih jezika u Rijeci je prva pametna škola na tom području.

Povezano: Što sve trebate znati prije nego se odlučite na učenje stranoga jezika?

U svoje se četiri godine postojanja Omnia centar za strane jezike isprofilirao kao nezaobilazno mjesto za djecu i odrasle koji žele naučiti ili poboljšati znanje stranih jezika. Temeljen na primjenjivanju interaktivnih rješenja i korištenju suvremenih nastavnih pomagala, ovaj se centar može pohvaliti i individualiziranim pristupom polaznicima kojim se povećava njihova motivacija, angažman i u konačnici – uspjeh.

škola stranih jezika

Opuštena atmosfera za lakše svladavanje stranog jezika

U ponudi Omnije naći ćete opće, ubrzane i individualne tečajeve, pripreme za međunarodne ispite te uslugu prijevoda i ovjere dokumenata kod sudskih tumača. Sama je nastava koncipirana kao ugodno druženje u grupama od 4 do 7 polaznika. Oni su aktivni sudionici nastave, a ne pasivni promatrači koji samo slušaju i ne govore na stranom jeziku. Odrasli ove školske godine mogu birati između engleskog, njemačkog, talijanskog, ruskog i hrvatskog za strance, a djeca između engleskog, njemačkog i talijanskog jezika.

Povezano: Znate li koje su prednosti dvojezičnih osoba?

Centar se nalazi u središtu grada, u blizini Korza, a uči se u ugodnom ambijentu koji je oslikala Mirna Sišul.

škola stranih jezika

Škola stranih jezika koju vole i najmlađi

Dolaskom u Omniju možete očekivati veselu, stručnu i mladu ekipu koja voli raditi s odraslima, a obožava rad s djecom. Najveseliji dio Omnije – Omnia Kids, namijenjen je najmlađima. Tečajeve mogu pohađati već i četverogodišnjaci. Baš kao i kod tečajeva za odrasle, naglasak je na komunikaciji, a profesori od početka govore na stranom jeziku. Mnoštvo multimedijskih sadržaja osigurava konstantnu izloženost stranom jeziku kako bi ga djeca mogla lako usvajati i u konačnici progovoriti.

Usluge sudskih tumača i prevoditelja

Osim tečajeva, u sklopu Omnije od njezinih početaka djeluju i sudski tumači i prevoditelji, što ju čini i mjestom gdje možete dobiti brze i točne prijevode u kratkom roku. Na taj su način sve jezične usluge objedinjene na jednom mjestu.

Povezano: Je li moje dijete premalo za tečaj stranih jezika?

Inovativnost i visoki standardi kvalitete nastave bile su misao vodilja osnivačica škole. Svi su tečajevi za odrasle usklađeni s Europskim referentnim okvirom za jezike. Profesori se pomno biraju, a polaznici se redovito anketiraju o zadovoljstvu uslugama.

škola stranih jezika

Virtualne učionice i online nastava

S obzirom na to da se svake godine mijenjaju potrebe tržišta, Omnia je ove školske godine uvela jednu novost. Naime, pokrenuto je online učenje u virtualnim učionicama, koje omogućuje učenje jezika putem interneta, na daljinu. Polaznik ima sva nastavna pomagala i lingvodidaktičke predloške kao i u pravoj učionici – ploču, digitalni udžbenik i radnu bilježnicu, dodatne materijale za vježbu te multimediju potrebnu za savladavanje vještina slušanja.

Cijeli je sat moguće snimiti te koristiti snimljeni materijal za potrebu ponavljanja gradiva ili prisjećanja. Sve zapisano na ploči tijekom sata može se spremiti i poslati polazniku na njegovu e-mail adresu. Na taj način učenje na daljinu kvalitetno zamjenjuje klasičnu nastavu, a učiti možete iz udobnosti vlastitog doma.

Foto: Omnia centar za strane jezike

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

odjeća za intervju

Što obući na razgovor za posao?

Nakon što ste prošli u uži krug odabranih nakon procjene vaših sposobnosti na temelju životopisa i pisma namjere slijedi razgovor za...
- Advertisment -