Nekorporativni indizajn: zavidan uredski prostor osnivačice Spanxa

Jeste li ikad razmišljali o tome koliko izgled radnog prostora može utjecati na zadovoljstvo i produktivnost zaposlenika? Osnivačica Spanxa Sara Blakely u Atlanti je izgradila središnjicu svoje tvrtke. Poučena iskustvom rada u korporativnoj Americi, odlučila je svojim radnicima pružiti okolinu koja ne prati uredske trendove.

Prodavala je fax strojeve

U predvorju ureda nalazi se zid prekriven pričom nastanka. Sara Blakely započela je s 5000 $ ušteđevine i sretnim crvenim ruksakom, koji je zauzeo prominentno mjesto na zidu koji priča njenu priču. Ideja start-upa rodila se jednog dana kad Sara nije imala prikladno donje rublje za ispod bijelih hlača koje je odabrala nositi na zabavu.

spanx ured

„Prije no što sam osnovala Spanx, većinu sam vremena provodila radeći u sivom odjeljku neinspirativnog ureda. Sjedila bih u tim sivim odjeljcima, sanjareći o… ako… jednog dana… imam svoju kompaniju, ja bih to učinila drugačije. Zidovi bi imali boju. Uložila bih u ured tako da svi koji tamo rade imaju osjećaj da su bitni, da su cijenjeni. Snovi se ostvaruju!“, napisala je Blakely na svojem LinkedIn profilu uz fotografiju stubišta ureda.


Pročitajte više: Kako ukrasiti radni prostor?


Životinjski uzorci, boje, arkadne igre i skulpture stražnjica

Tepisi koje je odabrala su sa životinjskim uzorkom dok su zidovi ukrašeni slikama i umjetninama. Trokatnica koja je dom središnjeg ureda tvrtke Spanx ima krovni vrt i terasu, a hodnicima odjekuje glazba. Za ljubitelje arkadnih igara, na dohvat ruke nalaze se aparati Ms. Pac-Man i Galaga. Zanimljivo, skulpture stražnjica su u velikom broju razmještene unutar zgrade, a hlače koje je Olivia Newton John nosila u slavnoj sceni još slavnijeg filma Grease, ponosno su izložene. Blakely je sačuvala i izložila bijele hlače koje su bile okidač u nastanku ideje o proizvodu koji oblikuje tijelo. Svoj je ured dekorirala u stilu francuskog budoira, dok je jedan zid u cjelini prekriven naslovicama časopisa Life.

spanx ured1

Ovaj inspirativni uredski prostor iznjedrio je mnoge sjajne ideje, događaje, proizvode, ali i prijateljstva i sjećanja.

Svrha tvrtke je riješiti garderobijerne probleme, proizvodnjom odjeće koja steže, stišće, podiže i prikriva nedostatke. Prodaju grudnjake, gaćice, hratke hlače, bodije, potkošulje, najlonke, tajice, pa čak i traperice za žene. Misija je brenda podići samopouzdanje žena i osvijestiti njihov potencijal. Izrađuju proizvode za oba spola i nude pomoć u rješavanju problema vezanih uz razne tipove tijela.

Foto: LinkedIn

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

retinol

Retinol – ovaj sastojak sve je veći hit u njezi kože

Retinol je sastojak o kojemu se već godinama priča. Sve više proizvoda na policama sadrži retinol, a svaki novi nestane s...
- Advertisment -