Kako su žene projektom RebranD odlučile spasiti turizam!

Cijeli se svijet susreo sa situacijom o kojoj nismo mogli ni sanjati. Na trenutke još uvijek pomislimo da je ovo sve noćna mora iz koje ćemo se probuditi u “starom normalnom”, no pandemija je stvarnost. To su osjetila mnoga zanimanja, a između ostalih i grana koja je u Hrvatskoj bila najrazvijenija, a to je turizam. Slavica Grkeš, naša članica i vlasnica Dominium Travel d.o.o., odlučila je s drugim ženskim teamovima nekoliko turističkih agencija uzeti stvar u vlastite ruke i reći pandemiji “NE” osmislivši projekt kao spas za dubrovački turizam – RebranD.

Ženska snaga u spas za turizam!

Projekt je to koji je nastao kao brza reakcija i odgovor na nezavidnu situaciju koja je zahvatila svijet, a posebice zemlje koje takoreći, ovise o turizmu, otkrila nam je Slavica.


Pročitajte više: Očekuje li se u turističkoj sezoni 2021. “postepidemijski boom”?


S obzirom na to da je jug Hrvatske gotovo isključivo avio-destinacija, a prošle godine je broj letova bio iznimno ograničen, uspješnost turističke sezone je bila poražavajuća. RebranD je svjetlo na kraju tunela, a označava sinergiju agencija Dominium Travel i Yes I Du, koje su inicijatori i nositelji projekta u kojem sudjeluje veliki broj lokalnih dobavljača i pružatelja usluga uključenih kao partneri projekta, a svi su teamovi sastavljeni od ženske snage.

“Call to action je zapravo poziv svim potencijalnim partnerima koji nude autentične usluge i htjeli bi se uključiti u naš projekt.” U obzir dolaze smještaji bolje kategorije (4+ smještajne jedinice u istoj kući), OPG-ovi koji sami pričaju svoju priču, specijalizirane aktivnosti i dnevne ture osmišljene od strane vodiča, vlasnika aktivnosti…te agencije sa specijaliziranim ponudama. U pravilu – sve ono što živite i kroz što pokazujete svoju strast i ono što vi jeste može biti spas za turizam!

Cilj je prilagodba uvjetima na tržištu i novom načinu putovanja, boravka u destinaciji i turizma općenito. RebranD nudi u potpunosti personalizirane ture za male grupe turista u Dubrovniku i okolici te posve siguran način putovanja i boravka u destinaciji.

Manje grupe i tailor-made ture

Ono po čemu je projekt poseban je fokus na manjim grupama i tailor-made turama prilagođenim svakom gostu te detaljni protokoli sigurnosti.

Poruke koje se projektom komuniciraju su sigurnost, dostupnost i autentičnost.

“Spas turizma vidimo ponajviše u zajedništvu i jedinstvenom nastupu te vanjskim tržištima kako bi se poslala poruka o Hrvatskoj u pozitivnom svjetlu te napokon osmislila zajednička strategija.”

Prilagodljivost, snalažljivost i dostupnost sredstava

Neki od ključnih elemenata pritom su prilagodljivost i snalažljivost kroz dostupnost sredstava kako bi se nadišla kriza ili bilo koja druga poteškoća na tržištu.


Pročitajte više: Hoće li turističke agencije opstati do sljedeće sezone?


Iako je iza nas po mnogočemu teška godina, tim iza projekta smatra da je ovakva kriza doprinijela tome da pametnije pristupimo promišljanju o turizmu općenito.

“Hrvatska si ne smije dozvoliti da joj se turizam ponovno ”događa”, već moramo uzeti stvar u svoje ruke i napraviti konkretne planove i strategiju kako u kratkoročnom, tako i u dugoročnom smislu”.

Naši konkurenti iznimno konkretno i užurbano rade na svojim kampanjama, stoga Slavica smatra da je potrebno sto prije alocirati sve raspoložive resurse u smjeru promocije Hrvatske kao sigurne i lako-prilagodljive destinacije.

“Jedan od naših prvih koraka je velika, strateška marketinška kampanja koja uključuje i veliku produkciju promotivnih videa kako bismo turistima na što ”opipljiviji” način približili ono što nudimo.”

Foto: Pixabay/Photos_kast, privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

smirilica

Kako je Aklea Neon stvorila ringtone koji smanjuje strah od...

"Bilo je strašno, zemlja se tresla, zidovi su počeli pucati. Počela je padati žbuka sa stropa, klinci su počeli vrištati", prisjećaju...
- Advertisment -