Kako su žene projektom RebranD odlučile spasiti turizam

Cijeli se svijet susreo sa situacijom o kojoj nismo mogli ni sanjati. Na trenutke još uvijek pomislimo da je ovo sve noćna mora iz koje ćemo se probuditi u “starom normalnom”, no pandemija je stvarnost. To su osjetila mnoga zanimanja, a između ostalih i grana koja je u Hrvatskoj bila najrazvijenija, a to je turizam. Slavica Grkeš, naša članica i vlasnica Dominium Travel d.o.o., odlučila je s drugim ženskim teamovima nekoliko turističkih agencija uzeti stvar u vlastite ruke i reći pandemiji “NE” osmislivši projekt kao spas za dubrovački turizam – RebranD.

Ženska snaga u spas za turizam!

Projekt je to koji je nastao kao brza reakcija i odgovor na nezavidnu situaciju koja je zahvatila svijet, a posebice zemlje koje takoreći, ovise o turizmu, otkrila nam je Slavica.


Pročitajte više: Očekuje li se u turističkoj sezoni 2021. “postepidemijski boom”?


S obzirom na to da je jug Hrvatske gotovo isključivo avio-destinacija, a prošle godine je broj letova bio iznimno ograničen, uspješnost turističke sezone je bila poražavajuća. RebranD je svjetlo na kraju tunela, a označava sinergiju agencija Dominium Travel i Yes I Du, koje su inicijatori i nositelji projekta u kojem sudjeluje veliki broj lokalnih dobavljača i pružatelja usluga uključenih kao partneri projekta, a svi su teamovi sastavljeni od ženske snage.

“Call to action je zapravo poziv svim potencijalnim partnerima koji nude autentične usluge i htjeli bi se uključiti u naš projekt.” U obzir dolaze smještaji bolje kategorije (4+ smještajne jedinice u istoj kući), OPG-ovi koji sami pričaju svoju priču, specijalizirane aktivnosti i dnevne ture osmišljene od strane vodiča, vlasnika aktivnosti…te agencije sa specijaliziranim ponudama. U pravilu – sve ono što živite i kroz što pokazujete svoju strast i ono što vi jeste može biti spas za turizam!

Cilj je prilagodba uvjetima na tržištu i novom načinu putovanja, boravka u destinaciji i turizma općenito. RebranD nudi u potpunosti personalizirane ture za male grupe turista u Dubrovniku i okolici te posve siguran način putovanja i boravka u destinaciji.

Manje grupe i tailor-made ture

Ono po čemu je projekt poseban je fokus na manjim grupama i tailor-made turama prilagođenim svakom gostu te detaljni protokoli sigurnosti.

Poruke koje se projektom komuniciraju su sigurnost, dostupnost i autentičnost.

“Spas turizma vidimo ponajviše u zajedništvu i jedinstvenom nastupu te vanjskim tržištima kako bi se poslala poruka o Hrvatskoj u pozitivnom svjetlu te napokon osmislila zajednička strategija.”

Prilagodljivost, snalažljivost i dostupnost sredstava

Neki od ključnih elemenata pritom su prilagodljivost i snalažljivost kroz dostupnost sredstava kako bi se nadišla kriza ili bilo koja druga poteškoća na tržištu.


Pročitajte više: Hoće li turističke agencije opstati do sljedeće sezone?


Iako je iza nas po mnogočemu teška godina, tim iza projekta smatra da je ovakva kriza doprinijela tome da pametnije pristupimo promišljanju o turizmu općenito.

“Hrvatska si ne smije dozvoliti da joj se turizam ponovno ”događa”, već moramo uzeti stvar u svoje ruke i napraviti konkretne planove i strategiju kako u kratkoročnom, tako i u dugoročnom smislu”.

Naši konkurenti iznimno konkretno i užurbano rade na svojim kampanjama, stoga Slavica smatra da je potrebno sto prije alocirati sve raspoložive resurse u smjeru promocije Hrvatske kao sigurne i lako-prilagodljive destinacije.

“Jedan od naših prvih koraka je velika, strateška marketinška kampanja koja uključuje i veliku produkciju promotivnih videa kako bismo turistima na što ”opipljiviji” način približili ono što nudimo.”

Foto: Pixabay/Photos_kast, privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hakerski napadi

Sve je više hakerskih napada i prijevara: 5 jednostavnih metoda za...

Najnovije žrtve hakerskih napada u Hrvatskoj su Zagrebački holding i HZZO, što je još jednom pod povećalo stavilo važnost sigurnosti na...
- Advertisment -