Otvoren natječaj za stipendije Nacionalnog programa stipendiranja L’Oréal – UNESCO „Za žene u znanosti“

L’Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija raspisali su šesnaesti natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“.

4 stipendije za 4 mlade znanstvenice

Ovaj će natječaj biti od značaja za četiri mlade znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja prirodnih znanosti, kojima će biti dodijeljene pojedinačne stipendije u vrijednosti od 5 000 eura (u kunskoj protuvrijednosti).


Pročitajte više: Marina Martinić-Kavur vratila se u Hrvatsku i pronašla savršeni omjer karijere u znanosti i privatnog života!


Stipendije predstavljaju svojevrsnu nagradu za njihova postignuća i doprinose u kreiranju društva znanja, a ujedno služe i kako bi ih se dodatno motiviralo u daljnjoj znanstvenoj karijeri. Važno je istaknuti da je krajnji rok za predaju natječajne dokumentacije 8. prosinca 2021. godine, a sve detalje natječaja možete pronaći ovdje.

Kandidatkinje završne godine izrade doktorske disertacije

Prema pravilniku natječaja, neki od uvjeta za pristup natječaju su da kandidatkinje za ovu stipendiju moraju biti hrvatske državljanke sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj, svoj istraživački rad moraju obavljati u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske te biti u završnoj godini izrade doktorske disertacije.

Kroz Nacionalni program stipendiranja L’Oreal – UNESCO „Za žene u znanosti“ do sada je nagrađeno ukupno 58 hrvatskih znanstvenica u završnoj fazi izrade doktorske disertacije, a ove godine će im se pridružiti četiri nove stipendistice. Program predstavlja priznanje mladim znanstvenicama za njihov predani trud i rad te ih ohrabruje i potiče na daljnja istraživanja i znanstvena usavršavanja.


Pročitajte više: Zanima vas karijera u znanosti? Slijedite ove savjete!


Nove mlade nade hrvatske znanosti odabrat će Izborno povjerenstvo programa sastavljeno od uglednih hrvatskih znanstvenika na čelu s predsjednikom Povjerenstva, akademikom Zvonkom Kusićem. Svi detalji natječaja dostupni su na internetskim stranicama Ministarstva kulture i medija.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -