Što nakon razgovora za posao

Nakon razgovora za posao konačno možete malo odahnuti.

Međutim, treba napraviti još par stvari dok je sve još svježe kako bi si popravili šanse za dobivanje posla ili iskoristili ta iskustva za budućnost.

1. Nastavite tražiti posao nakon razgovora za posao

Koliko god da je razgovor za posao dobro prošao, imate odlične preporuke od vaših kontakata unutar tvrtke, ništa još nije gotovo dok nemate ugovor u ruci. Situacija se može promijeniti nevezano za vas, stoga si nemojte dopustiti da gubite dragocjeno vrijeme. Bolje da birate između više prilika nego da čekate tu jednu.

2. Povežite se sa osobama sa razgovora za posao na društvenim mrežama

U zahtjevu za povezivanje na LinkedIn-u možete se zahvaliti na pruženoj prilici i zamoliti ih da se povežete.  Na taj način ćete im ostati na vidiku i dodatno ih impresionirati svojim znanjima kroz svoje statuse. Razgovor za posao shvatite kao priliku za networking, tko zna gdje će ti ljudi kasnije raditi i gdje se možete sresti.

3. Izanalizirajte razgovor za posao

Razgovor za posao je jako stresna situacija nakon koje dosta toga zaboravimo.

Stoga odmah čim dođete kući zapišite komentare ispitivača koji vam se čine bitni, dodatne informacije o kompaniji koje će vam pomoći u odlučivanju da li prihvatiti posao ako se odluče za vas, pitanja koja do sada niste čuli, neke zaključke  o tome kako bi trebali odgovoriti na određena pitanja,…Ako i ne dobijete posao, cilj je da iz tog procesa nešto naučite i popravite na sljedećem razgovoru za posao.

4. Napravite follow up

Ukoliko ste na razgovoru za posao pitali o sljedećim koracima, kontaktirajte ih nakon isteka roka u kojem su vam rekli da će se javiti ali nemojte dosađivati. Ako dosađujete, to ih sigurno neće natjerati da se predomisle i zaposle vas.

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Ivana Blažoti Mijoč

Ivana Blažoti Mijoč: “Nakon burnouta konačno mi je dijagnosticiran opsesivno-kompulzivni poremećaj!”

Mama poduzetnica, blogerica i influencerica s preko 100 tisuća pratitelja na YouTubeu Ivana Blažoti Mijoč svoje predavanje na konferenciji Mame poduzetnici...