Tajni jezik cvijeća: Koja značenja imaju najpoznatiji cvjetovi?

Cvijetom kao poklonom, sigurno nećemo pogriješiti. Svaki je cvijet lijep i poseban na svoj način, a iz toga razvila se i posebna znanost florografija ili “tajni jezik cvijeća”. Cvijetom i bez puno riječi možemo izraziti ljubav i poruku na nama svojstven način.

Povezano:

Poklonimo li RUŽU, kraljicu cvijeća u crvenoj boji, ljubavi odajemo duboku ljubav. Ružu možemo pokloniti i u omiljenoj boji voljene osobe, a time smo tada rekli više nego što mislimo, prema tajnom jeziku cvijeća. Bijela simbolizira čistu, neiskvarenu ljubav. Ružičasta odaje nježne emocije. Narančasta strast, a ljubičasta ljubav na prvi pogled. Žuta predstavlja brižno prijateljstvo.

Tajni jezik cvijeća

Osim ruža, postoji i drugo cvijeće u znakovitim bojama koje bi žene rado primile. Naši su prijedlozi TULIPANI. To je cvijet ranog proljeća koji nam govori da je prijateljstvo temelj svake ljubavi, a crveni svakako izjavljuje ljubav.

tajni jezik cvijeća

Dobar je izbor i STRELICIJA ili RAJSKI CVIJET osebujna oblika i žarke boje. To je cvijet slavlja za zaručene parove koji žele budućnost provesti zajedno. RANUNKULE se daruju kada želite nekome reći da je šarmantan, a ANEMONE predstavljaju burnu vezu. ORHIDEJA je cvijet koji ćete pokloniti profinjenoj i elegantnoj ženi kojoj želite iskazati duboku ljubav i odanost, a predstavlja i ženstvenost. KALE predstavljaju kraljevsku ljepotu, eleganciju i luksuz, SUKULENTI su vrlo unikatan i odvažan poklon za Valentinovo, a simboliziraju vječnu i dugotrajnu ljubav.

tajni jezik cvijeća

Ako želite pokloniti jedan cvijet ili tradicionalni buket, probajte ga zamijeniti s još posebnijim opcijama. Cvijeće u flowerboxovima ili tuljcima posebno su očaravajući, što zbog cvijeća,što zbog mirisa i samog oblika. Trajne ruže u prozirnoj kutiji ili tuljcu u crvenoj boji, ili u omiljenoj boji osobe kojoj poklanjate, bit će zasigurno profinjeni i drugačiji poklon. A odlučite li se za xxl buket, oduševljenje sigurno neće izostati.

Autor: Monika Fulir, vlasnica Fulir Designa

Foto: Fulir Design

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hakerski napadi

Sve je više hakerskih napada i prijevara: 5 jednostavnih metoda za...

Najnovije žrtve hakerskih napada u Hrvatskoj su Zagrebački holding i HZZO, što je još jednom pod povećalo stavilo važnost sigurnosti na...
- Advertisment -