Tajni jezik cvijeća: Koja značenja imaju najpoznatiji cvjetovi?

Cvijetom kao poklonom, sigurno nećemo pogriješiti. Svaki je cvijet lijep i poseban na svoj način, a iz toga razvila se i posebna znanost florografija ili “tajni jezik cvijeća”. Cvijetom i bez puno riječi možemo izraziti ljubav i poruku na nama svojstven način.

Povezano:

Poklonimo li RUŽU, kraljicu cvijeća u crvenoj boji, ljubavi odajemo duboku ljubav. Ružu možemo pokloniti i u omiljenoj boji voljene osobe, a time smo tada rekli više nego što mislimo, prema tajnom jeziku cvijeća. Bijela simbolizira čistu, neiskvarenu ljubav. Ružičasta odaje nježne emocije. Narančasta strast, a ljubičasta ljubav na prvi pogled. Žuta predstavlja brižno prijateljstvo.

Tajni jezik cvijeća

Osim ruža, postoji i drugo cvijeće u znakovitim bojama koje bi žene rado primile. Naši su prijedlozi TULIPANI. To je cvijet ranog proljeća koji nam govori da je prijateljstvo temelj svake ljubavi, a crveni svakako izjavljuje ljubav.

tajni jezik cvijeća

Dobar je izbor i STRELICIJA ili RAJSKI CVIJET osebujna oblika i žarke boje. To je cvijet slavlja za zaručene parove koji žele budućnost provesti zajedno. RANUNKULE se daruju kada želite nekome reći da je šarmantan, a ANEMONE predstavljaju burnu vezu. ORHIDEJA je cvijet koji ćete pokloniti profinjenoj i elegantnoj ženi kojoj želite iskazati duboku ljubav i odanost, a predstavlja i ženstvenost. KALE predstavljaju kraljevsku ljepotu, eleganciju i luksuz, SUKULENTI su vrlo unikatan i odvažan poklon za Valentinovo, a simboliziraju vječnu i dugotrajnu ljubav.

tajni jezik cvijeća

Ako želite pokloniti jedan cvijet ili tradicionalni buket, probajte ga zamijeniti s još posebnijim opcijama. Cvijeće u flowerboxovima ili tuljcima posebno su očaravajući, što zbog cvijeća,što zbog mirisa i samog oblika. Trajne ruže u prozirnoj kutiji ili tuljcu u crvenoj boji, ili u omiljenoj boji osobe kojoj poklanjate, bit će zasigurno profinjeni i drugačiji poklon. A odlučite li se za xxl buket, oduševljenje sigurno neće izostati.

Autor: Monika Fulir, vlasnica Fulir Designa

Foto: Fulir Design

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hodanje tijekom radnog dana

Zašto usred radnog dana trebate prošetati?

Ako ste radoholičarka, hodanje tijekom radnog dana sigurno nikad nije bila opcija za vas. No, možda je vrijeme da to promijenite....
- Advertisment -